Hydrogeologicky prieskum kvoli vsaku dazdovej vody?

Dobry den, Budeme na pozemku robit vsak dazdovej vody, kedze nesmie ist do kanalizacie. Nas spravca kanalizacie vsak ako jednu z podmienok pozaduje hydrogeologicky prieskum uzemia, do krtoreho budu vody z povrchoveho odtoku odvadzane. Rovnako potrebujeme dolozit podrobny technicky vypocet vsakovacieho systemu.. Ide o standardny dvopodlazny RD. Stretli ste sa prosim niekto s takouto poziadavkou na hydrogeologicky prieskum? ČOV nemame. Dakujem :)
Odpovedať
Čistá úradnícka buzerácia, za tvoje peniaze!
Odpovedať
Čo má so vsakom správca kanalizácie? Akože keď vám vyjde zlý posudok na vsak, tak potom povedia, že teda môžete pustiť dažďovú vodu do kanalizácie? Si asi robia len prdel, inak si to neviem vysvetliť, či?
Odpovedať
@durko64 tiez sa tomu snazim porozumiet, ze aky maju na to dovod :-( prevadzkovatel kanalizacie chce vidiet, ze dazdova voda nejde do kanalizacie. Dokonca ich musime prizvat ku preskusaniu vsaku. Projekt a vypocet este ako tak chapem, ale ten prieskum mi vrta v hlave, pre preco, ked nemame cisticku ani cerpadlo.
Odpovedať
@adhuska15 no, ked vidim, ako ludia napriek zakazu veselo pustaju dazdovu vodu do kanalizacie, tak sa im ani velmi necudujem.
Odpovedať
@adhuska15 A ono je povinne budovat vsakovaciu jamu? Ved mozete vodu kludne zviest len na povrch a nechat ju vsakovat prirodzene. Ved ak tam nebola ziadna stavba tak ako vsakovala voda teraz? Tiez len povrchovo.
Odpovedať
@adhuska15 veď ok, nech kontrolujú, že dažďovú vodu nepúšťaš do kanalizácie, ale na to nepotrebujú hydrogeologický prieskum. Mne to tiež kontrolovali.
Odpovedať
@gashtaan problém je len tam kde sa musí kanál prečerpávať, no ak je celá vetva na spád , daždová voda ho aspoň prečistí
Odpovedať
@duzu a to ze ta voda sa cisti v cisticke uz akoze nestoji za rec?
Odpovedať
Profilova fotka
@adhuska15 kontrola ci nepustas dazdovu vodu do odpadoveho kanala sa robi takou plynovou skúškou cez reviznu sachtu sa pusti do potrubia plyn a vodari sleduju ci ti to unika cez odkvapy. Spytaj sa vodarni na to nech ta pridu skontrolovat a tym padom odmietni hydroposudok a ostatne veci co od teba chcu ahoj
Odpovedať
@gashtaan ale stojí, celý obsah je viac nariedený ľahšie sa čistí , chod pozrieť na čističku, najskôr sa mieša mechanicky aby sa rozpustili pevné častice,aspoň na tej našej vidieť to i z okolitej cesty,musí sa pridávať čistá voda z rieky či väčšieho potoka,a celý kanál sa nemusí čistiť tlakom vody, či krtkom vodári si vymyslia všetko možné aby zarobili ,veky pretieklo mnoho daždovej vody a poplatok za to nebol, o chvíľu bude stály poplatok za vodomer, tak isto ako za elektromer
Odpovedať
@danculd musime mat bud vsakovaciu jamu, alebo dazdovu vodu zadrziavat v zbernych nadobach ( mozno su aj ine moznosti, my sme sa rozhodovali medzi tymito dvoma). V SP uz mame vsakovaciu jamu, tak by sme sa jej chceli drzat.
Odpovedať
Profilova fotka
@adhuska15 dažďová voda nie je čistá voda, teda nemôže byť odvádzaná do spodných vôd, ale do vsaku. Spôsob konštrukcie vsaku sa určí na základe HG posudku , Najlepší je povrchový odtok (danculd), najhorší vsakovacia jama, SÚ Vás mal upozorniť, že vsakovacia jama nie je v ich kompetencii a treba postupovať ináč. Takže ak nemáte na vsakovaciu jamu vodoprávku, BVS ju požaduje. Niekde v okolí Bratislavy (západ) ani vsakovacia jama nie je možná, hladina spodnej vody je tak vysoko, že ju nevykopete.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@duzu pri normálnom dazdi by teoreticky nebol problem s dazdovou vodou aj keby stiekla do kanalizácie a nasledne do cisticky, lenze pri prívalových dazdoch jednak kanalizacia, ktora nie je dimenzovana na dazdove vody nemusi stihat a vyhodi hovna po ceste a ak aj dotecie do cisticky bez problemov, zaplavi cisticku takym mnozstvom vody, ze ta moze bud pretiect alebo sa narusi technologia. A kedze teraz sa cisticky buduju len na splaskove vody, nerata sa s dazdovymi vodami, cela technologia je riesena len na splaskove vody. To ze sa musia splasky nariedit, kym ich vycistia, ale je to riadene riedenie. A co sa tyka "pretieklo mnoho daždovej vody a poplatok za to nebol" tak platilo sa (a aj sa plati) za odvod dazdovych vod v stocnom, kde ti vyrubu poplatok podla velkosti strechy. A teda niekde som zachytila, ze vyuctovanie robia podla plochy strechy a spadnutých zrazok, takze vodomer ani nepotrebuju.
Odpovedať
@zita19 nevysvetlis...
Odpovedať
@gashtaan viem, len skusat treba. Co ked motyka vystreli :-D
Odpovedať
Nám dal SÚ tiež vypracovať hydrogeologický posudok, ktorý mal posúdiť projektantom navrhnuté vsakovanie (vsakovacie bloky). Staviame v BA-Rača a tam keď trochu zaprší tak plávajú ulice :-) Mňa posudok vyšiel na cca 200 € a SÚ ho akceptoval. Vodárne to nemá čo zaujímať, jedine len to či nepúšťaš dažďovú vodu do kanalizácie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?