Hliníkové žalúzie

Dobrý večer, chcem sa spýtať či má niekto hliníkové žalúzie na solárny pohon?? Ďakujem 🙂
Odpovedať
@adka_h Aký by to malo zmysel?
Odpovedať
@adka_h a co ta ku tej predrazenej hovadine vedie?
Odpovedať
No, jediný dôvod čo mi osobne dáva aspoň čiastočný zmysel je ten, že @adka_h nemá urobenú žiadnu predprípravu v podobe kabeláže a "solárnym pohonom" by to chcela nahradiť.. (aj keď vôbec netuším, či je niečo také vôbec realizovateľné)
Odpovedať
Motor ma par wattov, solarna investicia(panel+bateria+elektronika) sa nezaplati ani za tri zivoty.
Odpovedať
@rkorba nemame urobenú predprípravu a keby sme chceli teraz urobiť dodatočne elektriku tak by to bolo dosť veľký zásah do stien
Odpovedať
@adka_h a ako ich chces ovladat dialkovym? Nechcem ta podcenovat, ale vyberas si najdrahsiu alternativu z najdrahsich alternativ. Mam FV a 11kW panelov mi dnes vyrobilo 0.6kWh el energie, cize ten smiesny panelik by dnes ani nevedel, ze vyslo slnko.
Odpovedať
@lrdk našla som na nete jednu firmu čo ponúka aj ovládanie na solarný pohon, len neviem či by to bola dobrá investícia a fungovalo by to tak ako píšu. Je ešte jedná možnosť, ktorá je asi najrealnejšia a to manuálne ovládanie😔
Odpovedať
@rkorba preto sa pýtam aby som zistila či je to hlúposť alebo nie. Hľadám len možnosti aby bol čo najmenší zásah do domu.
Odpovedať
@adka_h Je to hlúposť. Ak budeš mať viac žalúzií, to na každú žalúziu chceš dať samostatné solárne napájanie? Alebo chceš mať jednu centrálu a elektrinu doviesť ku každej žalúzii? Ak už budeš ťahať kábel, tak ti stačí jeden prívod niekde z interiéru zo zástrčky. Na tvojom mieste by som to riešil tak, že v interiéri by som z najbližšej zástrčky dotiahol trebárs v lište napájanie pre každú žalúziu a pri najbližšej maľovke by som ten kábel zasekal do steny. Alebo to ručné ovládanie. Ale kupovať pre každý kastlík solárny panel, riadiacu jednotku, batériu, je nezmysel. Ako by vyzerala fasáda domu, keby si pri každej žalúzii mala solárny panel?
Odpovedať
Profilova fotka
@adka_h ,, dosť veľký zásah do stien" na dome je už hotová fasáda?
Odpovedať
Profilova fotka
Nebude jednoduchsie natiahnut cyky kable po povale aby si nemusela moc sekat do stien a zviest ich co najkratsou cestou z povaly rovno ku motoru zaluzii? 🤔🤔🤔
Odpovedať
@iamriso áno na dome už máme fasádu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7
Odpovedať
@adka_h uz sa to tu riesilo, po vyrezani fasady na kastlik sa da sikmo dlhym vrtakom prevrtat az na povalu a tam uz tahat kable kade bude jednoduchsie....za predpokladu ze mas prizemny barak a strecha nieje plocha
Odpovedať
@adka_h tiež som dodatočne riešil vonkajšie tienenie a dlhým vrtákom sa dostal na povalu a to bolo vyše metra. Je to bungalov?
Odpovedať
@cukrik25 nechceme vyrezávať fasadu kvôli tepelným únikom. Chceme dať kastlík na fasádu nad okno
Odpovedať
@petobike áno bungalov
Odpovedať
@adka_h a bocne vedenie bude uchytene kde?
Odpovedať
@adka_h prosíme o foto, nech vieme aké je možné riešenie
Odpovedať
Presne koli tomu sme si dali vnutorne rolety na bateriove ovladanie. Uplna spokojnost.
Odpovedať
@adka_h NA tej fotke to nevyzerá najhoršie. Záleží, akú máš cenovú ponuku. Veď nikto netvrdí, že to technicky nie je možné. Ak si ochotná do toho vraziť tie peniaze, tak si to daj. Ty si musíš vedieť zvážiť, či je lepšie ťahať káble alebo zaplatiť náhradné riešenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?