Hĺbka vrtu studne

aká hlboká musí byť studňa keď ju chcem mať ako pitnú vodu v dome ďakujem
Odpovedať
Podla lokality mas podlozie. Tu v okoli DS mas dostatok uzitkovej vody uz aj v 3-4 metroch a v 10 mas pitnu. Na strednom slovensku to mavaju hlbsie. Skus sa poinformovat v blizkom okoli.
Odpovedať
@daniel4 pozrel som odkial pochadzas, tak ma este napadlo, ze v zahradkarskej oblasti PD je vraj uzitkova dostatok v 7 metroch takze asi v 15 bude pitna. (Mamin brat tam ma studnu iba na uzitkovu, ale vydatnost je OK)
Odpovedať
Profilova fotka
no hydrogeológov je tu dosť, len či vedia o čom píšu. @daniel4 ani hydrogeológ Vám nezaručí, že voda na ktorú narazíte je pitná, to sa dá overiť len skúškami. A voda v záhradkárskych osadách na kopcoch okolo Prievidze je v hľbke aj 70m, na východe je sťahujú bane na západe (Bojnice) sú íly s rovnakou mocnosťou..
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 aku mam dat prosim ta standardnu hlbku studne ked ju chcem vyuzivat na polievanie zahrady a pod? nie na pitie... dakujem
Odpovedať
@reanor sak studiari kes pridu tak ti povedia a uvidis sam ako hlboko je voda a ako vydatny je zdroj.... na to neni univerzalna odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
@reanor platí sysell
Odpovedať
Vyzera to tak, ze do buducna bude potrebne mat pitnu vodu zo studne alebo nejake filtracne systemy na cistenie hornej vody. Mna vychadza studna na pitnu vodu na ca 8000€, tak kaslem na nu a dam si len hornu vodu, ktora je v ca 9m a vyde ma teda na dakych 1500-2000€.
Odpovedať
Profilova fotka
Nejako veľa. Veď za meter vrtu s trubkou dáš 60 - 70e.
Odpovedať
@martenen 80 bez dph u nas.
Odpovedať
@martenen Nie je pravda. Pohybuje sa to od + - 60 do 110€ za meter. Velky rozdiel je ci ti daju paznice plastove alebo kovove. Samozrejme je rozdiel ako dlho ti to vrtaju. Napr svagrovi teraz vrtali 2 firmy studnu. Jedna to vrtala do 43m jeden den no nepodarilo sa im ulozit paznice tak prisla druha ta bola drahsia a vrtala 5dni 55m. U prvej bola pred pokladana cena 2500€ u druhej s cerpadlom platil nieco malo cez 5000€. Samozrejme su to ceny bez DPH
Odpovedať
@17juraj17 nám vŕtali do 52 m s kovovými pažnicami. Cena 3100 E. Doba vŕtania od 7.30 - 18.00. O 18.00 odišli z pozemku. Cez andezit.
Odpovedať
Profilova fotka
@17juraj17 Nám to robili za deň a s originál trubkami na studňu a bolo to65m.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@btus @martenen Ja sa vobec nehadam. Iba oznamujem ceny za ake to vrtali svagrovi. Vsetko zalezi na firme a lokalite.
Odpovedať
@17juraj17 Ja som dával za kopanú studňu hĺbka do 8m-práca, skruže, doprava materiálu 820E..Čas kopania 13.hod...Veľká spokojnosť.. ;-)
Odpovedať
@martenen 75 m x 60Eur = 4500 Eur. K tomu treba cerpadlo a sachtu co je cca 1000 Eur... potrebujes to dotiahnut do domu, co je cca 300 Eur... uz si na 5800 Eur... kedze to pojde cez hypo a preplatis cca 1/2 tak si uz na 5800 + 5800/2 = 8700 Eur.... nuz?
Odpovedať
Profilova fotka
@martenen mal si prosím ťa aj podrobný rozbor vody či je pitná?My pri 60m vrte máme zvýšený mangán, riešili sme to filtrom ...ty si mal viacej šťastia?:)
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte som si nedával robiť rozbor vody. Bavili sme sa o studni čisto vyvrtanie. Na komplet to sú ďalšie peniaze na viac.
Odpovedať
A skade ste si dávali vŕtať cez akú firmu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?