Hlavný istič 3x 32A

prečo zahorieva silový kontakt na hl. ističi? po 2 rokoch znova no iná fáza, žeby stále nekvalitné kontakty?HL. istič nezhodí no preruší sa 1 fáza výstup jednej fázy úplne zhorí,znova v zime ked je najväčší odber , všetke ostatné ističe sú menšie nikdy nezhodí ani jeden, jednotlivé fázy sú rovnomerne rozdelené pre výkonné spotrebiče okrem el kotla ešte bojler. práčka a indukcia, komplikovane sa to zisťuje stále volať na distribúciu pre odplombovanie, má niekto tip prečo?
Odpovedať
Značka ističa...?
Odpovedať
Profilova fotka
znacka?
Odpovedať
@duzu ..asi kvalitný matroš ;-) na kontaktoch... ;-) Značka??? Šetrí sa na materiáloch a potom to tak vyzerá.. pamätám si na socíkovský stykač V 13c 25A a nebol problém na trvalé zaťaženie 30A...pretože mal kvalitné kontakty.. okrem výmeny cievky som max. vyčistil sem tam kontakty a šiel bez problému roky a roky... ;-)
Odpovedať
to dnešna kvalita a rýchlosť práce
Odpovedať
@vrajmantak ..medzi iným aj to, ale si prestav že za socíku boli na práčkach prívody vody 2,5m hadica na vodu na prívod elektriky 2m, odpad 2-3m..... teraz sú krátke tak že skoro napojíš práčku systémom adaptéra-nabíjačku na mobil..No a odpad tak isto.. Tak isto že bubon na práčke zmenšili hrúbku a potom sa divili ľudia že bubon v nádrži pláva zľava do prava ]-( ohnutý na oskách, pretože stabilita bola porušená následkom tenkého plechu... No a teraz ekonomický ukazovateľ...Na každej hadici /prívod vody odpad/ potom na kábli prívodu 230v znížim o 10cm tak koľko sa ušetrí??? Pri 1000ks to nie je zanedbateľná položka...A o to im ide...Znížiť materiál čo sa len a kde dá...Čo na tom že aj mostna SK padol...Niekto šlohol domov pár roxorov niekto hotový betón a už to šlo..Však nejako to bude....Prečo drží napr. veža Eiffelova v Paríži a už pár rokov??? Lebo to urobili poctivo a neodflákli robotu!!! ;-) My už na kvalitu zabudnime :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Jedine nejaký elektromer s komunikáciou a monitoring a sledovať vyťaženie fáz.
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 mas doma npr spotrebice od Miele ? Ak nie, vysvetli preco.
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 dnes je praveze vyssia kvalita ako bola kedysi, len prave ze na trhu je mnoho produktov z nizssou kvalitou a prave to si clovek kupi, tak je to aj s potravinami, kazdy nadava ze paradajky uz niesu to co kedysi a kupuje tie najlacnejsie ;)
Odpovedať
@majkoj Vôbec netúžim po nich...nie je moja značka...stačí?? ;-)
Odpovedať
odbornici : Ktorym znackam isticov a prudovych cgranicov sa vyhnut a ktore znacky su v pohode ? O chvilu ich zopar (nie malo) budem kupovat na dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu mozem sa opytat preco 3x32? a plati sa za distribuciu viac?
Odpovedať
@panak Oez a Eaton - 10kA rady a budes mat na dlhe roky pokoj, aspon tak to vidim z mojej praxe
Odpovedať
Článok sa načítava...
V starom byte mam Schneider zelene. Tie su zle ?
Odpovedať
@panak na to by skor mal odpovedat niekto, kto ich vo velkom pouziva a montuje,ze ako je s nimi spokojny. ja pouzivam vyhradne tie, co som ti vyssie spominal a u nich je reklamovanost takmer nulova. sice su o trochu drahsie,ale dohromady to nie je nic tragicke, ked maju vydrzat 30 rokov
Odpovedať
@jblaze lebo celý dom je len na elektrinu na el kotol i sporák potrebuješ 3 fázy pre výkon i ked sú špirály na 230V, tak i hlavný musí byť 3 fázový , bol Legrand v SSE sa zatiaľ nerobí rozdiel v mes. poplatku ani podľa veľkosti ani podľa sadzby, v ZSE je rôzny mesačný poplatok podľa veľkosti len vo vyššej sadzbe @panak pokiaľ sú funkčné sú všetke značky dobré, i neznačkový čínsky môže vydržať dlhšie ako najlepšia značka, tam je rozdiel v počtoch vadných po určitom čase z celkovej výroby 1000 kusov, niektoré len 2-3 no niektoré i 10
Odpovedať
@duzu oprava v SSE je rozdiel v mes. poplatku podľa sadzby no nie podľa veľkosti ističa v sadzbe
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?