Frekvenčný menič pre ponorné čerpadlo do vŕtanej studne

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte. Pokazilo sa mi vibračné čerpadlo s ktorým som čistil studňu, a chcem kúpiť už niečo poriadne čo bude slúžiť po dokončení stavby aj na polievanie záhrady aj na napájanie domácnosti. Mám vyhliadnuté ponorné odstredivé čerpadlo, len na domásnosť je to dosť silné. Preto uvažujem nad frekvenčným meničom pre napájanie čerpadla. Máte s takým niečim niekto skúsenosti? Takéto niečo som videl v ponuke k čerpadlám http://www.frekvencny-menic.sk/sites/... Principiálne sa mi lúbi na tom to, že umožnuje plynulý rozbeh a zastavenie čerpadla, ak by nebolo treba plný výkon dokáže znížiť otáčky a tým zníži prietok (vhodné pri napájaní domácnosti). Takže tým obmedzí počet zopnutí, a tiež keď má plynulý rozbeh tak odpadá aj obmedzenie čo sa udáva 20x za hodinu či ako to je. Takže v konečnom dôsledku znižuje opotrebenie, predlžuje životnosť čerpadla.
Odpovedať
1
6
7

Odpoveď na príspevok od neutrino:

@kajo873 sprava sa uplne v pohode mam iNVT uz nie…
@neutrino V mojom FM som nastavoval výkon čerpadla, združený prúd a ešte nejaké parametre čerpadla. Takže nie som si úplne istý či krabička vybaví všetko. Možno treba upraviť nejaké parametre.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@neutrino V mojom FM som nastavoval výkon čerpadl…
@kajo873 to asi ano mne nastavil FM dodavatel
Odpovedať

@kajo873 sprava sa uplne v pohode mam iNVT uz nie…
@neutrino ty mas jednofazovy INVT menic SS2?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

@neutrino ty mas jednofazovy INVT menic SS2?
@gashtaan ano je jednofazovy iNVT GD20
Odpovedať

@gashtaan ano je jednofazovy iNVT GD20
@neutrino a s nim napajas trojfazovy motor? Dve vinutia motora priamo z menica a tretie cez kondenzator? 😮
Odpovedať

@neutrino a s nim napajas trojfazovy motor? Dve v…
@gashtaan je jednofazovy motor s kondenzatorovou skrinkou.
Odpovedať

@gashtaan je jednofazovy motor s kondenzatorovou …
@neutrino aha, ved aj mi prislo divne co si pisal predtym kajovi
Odpovedať

@neutrino aha, ved aj mi prislo divne co si pisal…
@gashtaan som sa asi len zle vyjadril :)
Odpovedať

@gashtaan som sa asi len zle vyjadril :)
@neutrino nahodou by si mi nevedel povedat, aky typ V/F krivky mas nastaveny na tom INVT menici? Je to parameter P04.00.
Odpovedať

@neutrino nahodou by si mi nevedel povedat, aky t…
@gashtaan mozem pozriet
Odpovedať

@neutrino nahodou by si mi nevedel povedat, aky t…
@gashtaan mam nastavenu 0
Odpovedať

@gashtaan mam nastavenu 0
@neutrino dakujem. To mas nastavene od predajcu, ci si pouzil nejaky preset pre cerpadla, ci je to proste default? Totiz, vrtam sa vo firmware Archimede menicov a v nich je natvrdo zakodovana specificka krivka, ktora sa blizi skor exponencialnej nez linearnej, aku mas nastavenu ty. Mozno by nebolo uplne marne to prestavit. Predsa len, Archimede je menic specializovany prave na cerpadla.
Odpovedať

@neutrino dakujem. To mas nastavene od predajcu, …
@gashtaan kupoval som tento menic od belumi pumpy kde hovorili ze je tam ich vlastny FW nastaveny specialne pre cerpadla... Tak neviem, ake nastavenie by si odporucal?
Odpovedať

@gashtaan kupoval som tento menic od belumi pumpy…
@neutrino aha ano, uz si spominam na tu debatu o ich "vlastnom FW" :) Nechaj to teda tak... kto nic nerobi, nic nepokazi.
Odpovedať
1
6
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?