Existujúca vodomerná šachta

Keď je na pozemku existujú vodomerná šachta ako sa dá na to napojiť s nový rodinný dom ? Dá sa zachovať existujúcu vodomernú zostavu alebo treba to zrušiť a nainštalovať úplne novú ? Keď máte o tom fotku o takých napojeniach veľmi to pomohlo. Vopred to ďakujem !
Odpovedať
Nič v zlom, ale slovenčina nie je zatiaľ celkom tvoj kamarát... :-) K veci - Ak ho (vodomer) vodárne evidujú k danej nehnuteľnosti, nie je to problém. Ak novostavba ešte vodomer pridelený nemá, treba podať na vodárne žiadosť.
Odpovedať
Mna by toto tiez zaujimalo, mame na pozemku betonovu vodomernu sachtu starsiu, vodomer tam uz nie je ale je tam hrdzava rurka, keby sme urobili nove pripojenie, teda novu rurku, ale pouzili by sme tuto vodomernu sachtu, myslite ze by to bol problem? Sachta splna pozadovane rozmery, nema vsak vstupny komin, ten by sme dorobili. Dakujem za nazory.
Odpovedať
Otázka na vodárne...
Odpovedať
@lori0023 Myslím si že nič nebráni tomu, aby ste sa napojili do starej šachty na jestvujúci vodomer v prípade, že vodomer patrí vám, alebo sa viete s majiteľom dohodnúť na platbách za vodu. Ušetrí sa tak jedna paušálna platba za vodomer. Je mnoho bytových domov a bytov napojených na jeden vodomer.
Odpovedať
@paja777 Vodomerná šachta asi má také minimálne rozmery: šírkaxvýškaxdĺžka=900x1800x1200mm, a musí mať poklop 600x600mm, okrem toho také zásadné požiadavky nemá vodárenská spoločnosť na vodomernú šachtu, v prípade keď som dobre informovaný
Odpovedať
@lori0023 aha, dakujem. mne prislo este vo vyjadreni ze sachta (aj betonova) musi mat vstupny komin o minimalnej vyske 400mm =-) to je dost vela, nechapem naco. bola som v jednej predajni kde predavaju betonove vodomerne sachty a sa cudovali ze o takom komine este nepoculi.
Odpovedať
@paja777 Na strane 9. nájdete vodomernú šachtu. https://www.zsvs.sk/images/uploads/fi... Toto som našiel na strane vodárenskej spoločnosti, a respektívne oni to takto definovali tie rozmery. Treba na to priamo od nich opýtať sa na to či toľko stačí .
Odpovedať
Profilova fotka
@paja777 standardní výška komínku je 300mm, takže 400mm není nic hrozného... Vodárnám jde o celkovou výšku šachty a to proto, aby byl vodoměr umístěn v nezámrzné hloubce ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?