Elektrina zoadost od SU

Profilova fotka
Ahojte chcem sa spytat ako postupovat. Dali sme na SU vyjadrenie k existencii sieti od vsd a teraz od nas pytaju podmienky pripojenia vsd - ze to mame dolozit k stavebnemu konaniu. A teraz neviem ci sa to ziada nieco zvlast alebo musime uz poziadat o pripojenie a uzatvorit zmluvu? A este sa spytam existuje nejaka stavebna elktrina na zaciatok k vystavbe domu aby sme uz od teraz neplatili sipo. V zmluve o pripojeni je moznost zaskrtnut nahradny zdroj to je ta stavebna elektrina. Dakujem vsetkym za odpoved
Odpovedať
@certik4511 poziadat o pripojenie a zaplatit pripojovaci poplatok.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign ok a poziadat o klasicke pripojenie pre domacnost alebo ten nahradny zdroj? Dakujem
Odpovedať
@certik4511 domacnost. Najcastejsie sadzba dd2. Sipo myslis co? Rtvs platby? Tie platis az po kolaudacii. Ja som si dal od zaciatku stavby dd2.
Odpovedať
@certik4511 mali ste v PD nakreslenú prípojku elektriny s určením bodu a spôsobu napojenia ku ktorému sa VSD vyjadrila, že takto sa môžete napojiť? TOTO chce SU podľa všetkého. K povoleniu stavby nepotrebuješ zmluvu o pripojení, tá sa zvyčajne vybavuje po vydaní SP, keďže k nej potrebuješ revíziu zrealizovanej prípojky, ktorú bez SP realizovať nesmieš :-) Dnes už neexistuje stavebna elektrina, je to bežná prípojka elektriny ku stavbe končiaca na hranici pozemku odkiaľ ju potom potiahneš do domu. Dá sa za ňu platiť šekom, kartou... netreba hneď SIPO.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav ano mali sme vyjadrenie k existencii sieti aj zakreslene kadial projektant navrhuje potiahnut siet. To sme odovzdali na SU a prislo nam ze musime dolozit stanovisko od vsd k pripojovacim podmienkam. Preto sa pyt ze co to tam vlastne treba ci hned treba zmluvu o pripojeni.
Odpovedať
Myslim, ze projektant nepostupoval celkom spravne, lebo najskor sa ziadaju technicke podmienky zmluvou o pripojeni, kde ti urcia tech. podmienky na zaklade ktorych mal projektant navrhnut pripojenie. Az nasledne sa realizuje pripojka. Aspon c zsdis to tak funguje.
Odpovedať
@certik4511 presne tak. Ty zadas na elektrarne ziadost o pripojenie. Pride ti navrh zmluvy, pripojovacie podmienky, ktore treba splnit, ako bod napojenia, ktory urcia, typ kabla, vyska istenia,.... Toto od teba chce SU. Ty si asi davala ziadost o vyjadrenie k existencii sieti. To je len vyjadrenie od elektrarni, ze ti cez pozemok nejde nejake VN vedenie napriklad, kde sa nachadzaju vedenia a pod. Projektant sice moze nakreslit, kade pojde vedenie k domu, kde bude elektromerovy rozvadzac, ale bod napojenia /stlp/ urcuju elektrarne prave v pripojovacich podmienkach.
Odpovedať
Profilova fotka
@dgerzo asi to tak bude lebo urobil chybu aj v spp vyjadreni kde ziadal o neplynofikovanu stavbu kde sme platili 24€ a sam robil projekt a vedel ze budeme mat plyn tak teraz si musime ziadat nove vyjadrenie aj od spp mohol to zrobit naraz a usetrila by som poplatok a cas @megdesign dakujem za odpoved uz som to dnes poslala tu ziadost o pripojenie. Dakujem vsetkym za odpovede. Pomohli ste mi
Odpovedať
@certik4511 poplatok nech ti vrati projektant, ked to pototo....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?