Elektrina na stavbu, ano ci nie ?

Zdravim modrostrechaci :) Ako by ste riesili elektrinu, alebo ako ste ju riesili? Od suseda, elektrocentralou, alebo normalnym napojenim na distribuciu a podom dodavatela? To posledne by bolo asi idealne, ale neviem ci sa oplati, ak sa zacne pracovat v interieri az na jar 2016 Ide mi to take riesenie, ktore ma najmensi odpor. Neviem totiz, kam daju skrinu ked tam este nie je dom, alebo ako sa to vlastne riesi? Co som vas cital, vela z vas to riesili benzinovym generatorom, len sam sa neviem rozhodnut. Vdaka
Odpovedať
@ice8 nikto ti nikam skrinku neda, ty si ju das... na hranicu pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
Skrinku sme dali na hranicu buduceho plota a v pohode. Naco otravovat suseda alebo komplikovat elektrocentralou.
Odpovedať
@ice8 no elektrocentrála tiež nie je lacný špás. My tak musíme stavať dobrovoľne-nasilu, lebo sa to naťahuje s elektrikou. Napr. za požičanie sme od stredy do nedele /v pondelok sme ju vracali/ platili už po zľave čo mal muž 90 eur. Plus benzín do nej vyšiel asi 80 eur. Teraz našťastie zohnal na pôžičku, teda dolieva len benzín a olej. Ale keby sme museli kúpiť, tak zasa nejakých 300 eur navyše plus stále ten benzín a olej. A to budeme potrebovať ešte do konca septembra. Podľa mňa elektrika sa ti oplatí viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@ice8 pokial je moznost sa pripojit, urcite dodavatela, elektrocentrala je obmedzujuce, nudzove riesenie. Ty vybudujes sam celu pripojku po pripojny bod, dodavatel je lenivy, on len zapoji kable :). Cize co kde ako bude je v tvojej rezii. Len samozrejme treba papierovacky a cas. Ale to tak ci tak raz urobit budes musiet.
Odpovedať
Profilova fotka
@ice8 Ak ti ide stavať fyrma tak by si mala vedieť zariadiť centrálu ak na pozemku nieje prípojka, ak ideš stavať svojpomocne neoplatí sa ti prenajímať centrálu a platiť do nej benzín lebo prípojku budeš potrebovať tak či tak. Začni vybavovať papiere, projekt nájdi si človeka čo ti to zhotový skrynku z meraním daj na okraj pozemku do budúceho plota ( musí biť takto osadená kôli odpisovaniu stavu elektromera ) v elektre si kúp malú rozvodnú skrinku s pár zásuvkami tú si tam nechaj pripojiť osaď ju na nejaký stĺpik a hotovo síce to znie jednoducho ale kôli byrokracii sa priprav aspon na dva mesiace, preto ak súrne potrebuješ niečo robiť ja by som sa skúsil dohodnúť za susedom
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava Ak kúpim takúto elektrocentrálu za 2002€ http://dom.bazos.sk/inzerat/51993622/... tak na stavebné stroje, náradie a aj na osvetlenie, či varič a chladničku bohato postačí. Po skončení stavby ju za 150€ predáš ďalej. Sú samozrejme aj lacnejšie, ako napríklad takátao http://stroje.bazos.sk/inzerat/514269... poprípade úplne jednoduchú a len na 230v , ktorá postačí tiež na elektrické náradie na stavbe. http://dom.bazos.sk/inzerat/51963894/... A čo je najpodstatnejšie, platím iba vtedy, ak ,i centrála beží. Ak bude počasie, že sa nebude dať mesiac na stavbe robiť, tak ma nestojí elektrika ani Cent. :-)
Odpovedať
@jamk1 To by bolo pekne, ale ak sa bavime o svojpomoci - tak napr. poriadnu miesacku, z ktorej vylezie viac ako 2 furiky betonu zvacsa napajas na 400V, argument, ze ju zapinas, len ked potrebujes je pravdivy, ale ked si spomeniem, kolko krat som si isiel odpilit kocurom kus dosky, alebo karbom zavitovu tyc a zakazdym by som to mal startovat a zhasinat, asi by ma trafil slak. Navyse ten hluk, najma ak chces pracovat v nedelu a ono to hrkoce po vsetkych susedoch :-/ Robili sme v susedstve, kde vedlajsi barak bol cely postaveny s centralou, ale komfort prace hlboko pod nulou :-/ @martosko FA, ak je vystavba na kluc si centralu zabezpeci, ale da aj adekvatne zaplatit
Odpovedať
@jamk1 elektrocentrla je riesenie na uplne hovno , sak ak tam ma pripojku treba si ju zapojit co najskor a nespekulovat blbosti s centralo. Nic sa tym neusetri ci to bude o tyzden alebo o pol roka. @ice8
Odpovedať
@jamk1 to mu fakt radis, kupit si centralu za 200EUR, pretoze co je najpodstatniejsie - nebude musiet zbytocne platit mesacne 2.35EUR za odberne miesto ak bude stavba stat?
Odpovedať
@ice8 prvy pozemok sme kupili bez skrine, hned sme sa napojili na elektriku. Teraz sme kupili druhy pozemok mame tam uz skrinu a momentalne cakame na hodiny aby sme mali uz elektriku, uz mame aj studnu.
Odpovedať
@jamk1 @catscan no naša si napr. na kľúč EC nezabezpečila. Je to práve pre nich. V zmluve bolo, že zabezpečíme elektriku a vodu.
Odpovedať
@sysell však to som myslela. Keby sme mali šťavu, tak nie je problém s EC a je to jednoduchšie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ajkava ale je pochopiteľne, že túto vec treba vopred dohodnúť a je úplne normálne, že investor zabezpečuje energie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?