Elektrika na stĺp alebo na konzolu k domu?

Profilova fotka
Ideme stavať dom s tým, že teraz tam stojí starý dom. Dostala som otázku od elektrikárov či chcem pripojenie na stĺp alebo na konzolu, ktorá bude namontovaná na dome. Zatiaľ by sa elektrika dala na susedný dom a keď sa náš dostavia tak sa len prehodí na náš. Je to vôbec možné? Ktorý variant je lepší?
Odpovedať
@ladynaamah to idete ťahať vzduchom? to ešte dnes niekto takto robí? meranie má byť na hranici pozemku a odtiaľ v zemi až do domu. Alebo u Vás platia iné normy?
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav Dnes bol za mnou ujo, ktorý ma postavené na konci pozemku, že boli za nim elektrikári. Vraj či to majú dať na stĺp, potom to ťahať na zem k domu a potom späť na stĺp, to sa mi nezdá logické. Lenže ževraj sa to kedysi robilo na konzoly, ktorá bola na dome. No v SSE sa na mňa pozerali jak na debila , že na dom? v žiadnom prípade...
Odpovedať
@ladynaamah treba to spraviť ako je vo vyjadrení správcu. Ak sa to ťahá v zemi (čo je dnes už pravidlo) tak sa už pred domom zo zeme nevychádza na stlp ale rovno do skrinky s "poistkami". To, že niekto má niečo spravené nejakým spôsobom, neznamená, že to má správne. Možno neuveríš, ale aj dnes ešte vedia ľudia vybaviť nejaké veci pokútnym spôsobom :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?