Elektrický stĺp na pozemku - dá sa presunúť?

Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať ako mam postupovať ked mam na pozemku stlp elektrickeho napätia a presne na tom mieste chcelm mat dom ..lenze ten stlp je nahnuty a kazdy rok sa naklana viac a viac dali by sa nejako to spravit tak ze by bol stlp nebezpecny pre okolie a museli by ho opravit a presunut ?..a kolko ma to asi vyjde .. Ďakujem za odpovede :)
Odpovedať
Neviem odkial si ale na vychode riesi distribucka naklanajuce sa nebezpecne stlpy aj dva roky... bez dobrej znamosti to nebude len tak... A ked ho chces posunut kvoli tvojmu domu, daju ti to zacvakat....
Odpovedať
som zo Žarnovice a dufam ze sa to bude dat vyriesit za kratsiu dobu ...a zacvakat znamena kolko ?
Odpovedať
@michal00 Najskor povedz ci je na stlpe 400V alebo 22kV rozvod. Ale pocitaj s tym, ze oficialne sa pod 2000€ nedostanes. Mal som podobny problem, stlp (400V rozvod) stal presne tam kde bol planovany vchod do domu. Stlp bol navyse pozdlzne prasknuty (chcel som to uhrat na havarijny stav) ale podla vyjadrenia distribucky by este niekolko rokov urcite vydrzal. Chvalabohu som to nakoniec vybavil cez znameho. Jamu som si musel vykopat sam, objednat tonu strku, 6 vriec cementu a uz som len cakal :-). Jedneho dna prisli, osadili novy stlp, potom prisli o tyzden znova a prelozili vedenie, fertig. Stary stlp som zlikvidoval neskor popri stavbe domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd No super a bežný smrteľník za to zaplatí 2000 e 😉 Ale nie, blbá závisť😀 My máme 22 kV izolované vedenie 2 m od domu a nacenili to na 14 000e. Už mi tak nevadí😁 Sú to hrozné palky
Odpovedať
@nicicka Nj, prekladka 22kV, to by som "nedal" asi ani cez znameho. Tam su to uz velke palky. Mne pri 400V rozvode rovno povedali, ze pod 2000€ to urcite nebude ale mam ratat radsej 3000-4000€, ze sa uvidi podla projektu. Aj tak sa mi panenky otocili. Najlepsie na tom je, ze taketo prekladky na objednavku nerobi priamo distribucka ale objednavaju si na to sukromnu firmu, a ta si to uz "osoli".
Odpovedať
to su neskutoce cisla ..:/....asi jedina vecc buude posunut dom a kolko od domu moze ist to elektricke vedenie ? :)
Odpovedať
@danculd je tm asi 400V to vedenie ...ale najhorsie je ked dam dom kusok vedla ta k budem mat studnu v dome a to nebudem najlespsie ..:/..neviem ako si poradit hadam niekto poradi ako na to ..:)
Odpovedať
@danculd vyvediem ta z omylu ohladom "osolovania" ceny sukromnymi firmami. takuto prekladku totizto moze robit len firma, ktora ma s danou distribuckou uzavretu ramcovu zmluvu. sucastou tejto sumy je aj cennik vsetkych moznych vykonov. z tychto cien realizacne firmy bohvieako nemozu vyskakovat, navyse material dodava komplet distribucka, takze sukromnik zarobi par drobnych na robote. takze ak sa chces stazovat na osolovanie, ceny sa nafukuju na distribucke...
Odpovedať
@michal00 3-4000 je realna cena. Možno o niečo viac.ak by sa vám to aj podarilo uhrať na havarijný stav tak či tak vám stĺp dajú na to isté miesto. Určite ho nebudu posuvať +/-10 m. Ak ho chcete preložiť tak si musite dať žiadosť o preložku elektroenergetického zariadenia. Pokial je to nn tak tam ochranné pásmo nie je . Dôležité je myslieť na to aby mali elektrárne prístup k vedeniu. Mimochodom preložky robia aj elektrárne avšak zaleži od roboty.
Odpovedať
no mne ide ten stlp presne stredom pozemku takze ked dam dom kdekolvek tak mi tam ten stlp pojde ponad strechu ..:/..snad sa to bude dat aj lacnejsie poriesit
Odpovedať
Profilova fotka
Hmm to je celkom aj smola. Ako nepoviem, da sa to cez ziadost prelozit. No ani ziadosti ani samotna prekladka nie je len tak a vobec, ako ani ti to nemusia schvalit..
Odpovedať
@michal00 no okolo 3000 nacenuju stlpy. Pri preložke to bude viac. Záleží čo tam všetko je na ňom a o koľko by bolo treba posunúť. Nuž a to ste zdedili? Alebo kupovali? Vtedy ste nad tým nepremýšľali?
Odpovedať
Článok sa načítava...
To je dedicstvo mojho ocina a teraz je moje ...a je tam len jeden stlp ktory je nakloneny a potreboval by som ho prelozit o nejakych 5 metrov ..
Odpovedať
Ten stlp je majetkom elektrarni? Mas ho zapisany na LV ako bremeno? My sme mali tiez stlp na pozemku, nastastie v kabli uz nebola vedena elektina. prisiel elektrikar, kabel prestrihol a my sme stlp zlikvidovali sami :-)
Odpovedať
opytaj sa na elektrarnach ci je stlp potrebný nepíšeš ake drôty drží niekedy sa drôty nie tam ,ale stlp nemá kto zlikvidovať ani ukradnuť
Odpovedať
@michal00 :-D :-D :-D. Mišo Mišo. Ak by zo bolo tych 14. tisic tak ti tisicka chyba.... :-D
Odpovedať
@tomasko007 14000 je veľa za nn
Odpovedať
@michal00 ako nejdu z neho žiadne prípojky, verejné osvetlenie telefon net ani nič podobné? Je to stĺp ktorý podopiera iba jedno vedenie AlFe lanami? Je to drevák alebo betonák? Cena bude zaležať aj druhu stlpu ( vyska hrúbka).
Odpovedať
je to beonovy stlp a pripojky musim zistit ake su tam ..
Odpovedať
@michal00 najlepšie je nafotiť stĺp a ísť na SSE-D, že či by bolo možné v rámci ich údržby el. vzdušného vedenia a poškodeného podperného bodu vykonať jeho presunutie niekde na okraj tvojho pozemku, prípadne až na spoločnú hranicu so susedným pozemkom.. Inak aj stavebný úrad môže vlastníkovi stavby nariadiť, aby vykonal stavebné úpravy na stavbe, ktorá ohrozuje život..
Odpovedať
@lukino55555 reagoval som na ponuku ktoru dostala nicicka
Odpovedať
@tomasko007 ano ale to bolo vedenie vn
Odpovedať
@janetbla ano ale to ich aj tak nedonuti ho presunuť inam. Vlastne prečo by aj mali. Ked niekto chce nech si to zaplatí.
Odpovedať
@lukino55555 záleží od ľudí, s VDS-D sa da dohodnúť
Odpovedať
@michal00 Najprv si zisti ci sa nechysta rekonstrukcia NN vedenia, ak ano tak ta distribucka bude kontakovat ohladom vstupu na pozemok a atd. Vpripade rekonstruckie menia aj stlpy (tie betonove zo zeleznou vystuhou), vodice za izolovanie az ku poistkovej skrinke, atd.. Ak ide o presunutie stlpu +-1-2m tak to vedia spravit. Brat mal takto stlp presne pred chalupou tak mu ho dali o 1,5m dalej. Pozor stale na tom istom pozemku. Duhy stlp co mu menili z dodvodu opotrebovania tiez posunuli asi 0,5m pretoze prekazal pri cuvani. tak aby sa dalo lepsie Ale dam ti nadej, lebo zopar stlpov ktore boli na na sukormnych pozemkoch v obci t.j. v zahrade pred domom posunuli na obecne, zadarmo, ale zas islo o posunutie +-2m. Samozrejme obec s tym musela suhlasit. Este dodam prepdopklad ze posunutie stlp sa asi musi riadit nejakym postupom, jednoducho ak bude 10 stlpov rovine a pouziva sa na verejne osvtelenie cesty a ty chces 7dmi dat o 2 metre dalej tak pochybujem ze, to urobia.
Odpovedať
@palko80 nieje tam ziadne osvetlenie je to len stlp ktory podopiera jedno vedenie a potreboval by som ho posunut nejake 3 metre ku ceste ..
Odpovedať
@michal00 napis do markizy nech urobia reportaz a behom tyzdna tam stlp nebude
Odpovedať
@palko80 mne ked prisli menit nikto ma nekontaktoval. Prisli, otvorili branku a robili
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?