Elektricka pripojka na prud 110V az 240V

Profilova fotka
Chcela by som sa opytat odbornikov - elektrikarov, kedze sme uplni laici a nerozumieme sa do toho..... ci je mozne vybudovat na dom hlavny trasformator na dome, z ktoreho ide rozvod do interieru domu tak, aby sa dali pouzivat spotrebice aj na 110V ale aj na 240V. Mame spotrebice z Kanady, kde je prud len 110V, chceme si ich doniest domov na SK. Bola by pri pouziti transformatora aj zvysena spotreba elektriky? Mozno hlupe otazky,ale ak by sa nasla dobra dusa,co by nam to trochu vysvetlila? Pripadne sa chcem este opytat, ako sa pocita, ze aky transformator potrebujem, ak budem doma chciet zapojit na normalnu SK zasuvku taketo spotrebice - domace kino ( receiver 520W, subwoofer 230W, DVD 20W ). Bude nam stacit 2000W transformator, ci staci mensi? Ako sa to pocita, je na to nejaky vzorec, lebo mame aj do kuchyne nejake spotrebice.... Dakujem
Odpovedať
@rencakm Mať 3 x 230 V x 24 A = 16+ kW-ový transformátor pri dome je škodlivé, súvisia s tým povolenia, vyjadrenia, a dosť peňazí. Jednoznačne lepšie riešenie je tie krámy z Kanady vyhodiť alebo jednoducho prerobiť na 230 V.
Odpovedať
Profilova fotka
@rencakm Osobne si myslím, že kúpiť nové spotrebiče na Sk bude asi podstatne lacnejšie, ako robiť elektrické rozvody na 110V v dome. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 @radopp No tie kramy su pekne drahe,cele domace kino za par tisic cad a su nove, takze ich tu nenechame, cize asi riesenim bude kupit transformator a ten pripojit k sieti na normalnu zasuvku a tak pouzivat. Len nevieme,ci treba 2000W transformator,ci staci 1500W. Ako sa to pocita.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Ako sa to da prerobit na 230V , prosim Ta?
Odpovedať
@rencakm Prerobiť, napríklad previnúť trafo a vymeniť konektory.
Odpovedať
Co znamena domace kino? dvd prehravac a 6 reprakov? Pokial to neni nejaky megavykonny hiend nema to velku spotrebu, stacil by ti nejaky trafak co by si dala dakde za skrinku. Vsak sa pozri aku to ma spotrebu, bude to napisane vzadu urcite to ale nebude 2kw to sa neboj. A ked uz budes pozerat tak pozri ci nahodou neni urceny aj na 230v resp. Ci tam neni prepinac napatia. A ostatne lacne by som neriesil neviem.co mate v kuchyni ale asi nebudes nosit chladnicku alebo mikrovlnku v lietadle....
Odpovedať
@rencakm Transformátor myslíš niečo také?: http://www.menice110v.sk/Menic-napati... , alebo http://www.menice110v.sk/Menic-napati... ... Tak ok.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell No veci prepravujeme lodou v kontajneri :-) Mame 6 reprakov ( spolu450W,subwoofer 230W,receiver 520W a DVD 20W) cize vsetko spolu ma 1220W vsetko spolu,co pojde na jednu zasuvku. Do kuchyne mam akurat 800w robot.
Odpovedať
@rencakm Tak potom tento: http://www.menice110v.sk/Menic-napati... ?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp no nieco take,ale asi silnejsie by nam bolo treba asi toto http://www.mapleleafelectronics.ca/15...
Odpovedať
Profilova fotka
A tie spotrebice maju 60Hz.
Odpovedať
Profilova fotka
@rencakm najrozumnejsie bude to tam predat a tu si kupit nove. Tych problemov je viacej. Keby sme zasli do detailov tak tie veci pravdepodobne u nas ani pouzivat nesmies, lebo nebudu mat potrebne papiere. To sice tebe moze byt jedno, ale ak sa nieco stane poistovni to jedno nebude. Pristroje, ktore su distrubuovane celosvetovo, mavaju prepinac na 110/220V.
Odpovedať
Článok sa načítava...
rencakm prečitaj te si to http://www.menice110v.sk/
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Tie vyrobky maju oznacenie CE na stitkoch vzadu - http://ec.europa.eu/news/business/100... cize mozu byt pouzivane aj v EU. A ked tu predam tie veci,tak doma za tu cenu mozem len snivat,ze kupim nieco take.... Tu cena priblizne 5000cad za nove, teraz by sme to tu predali mozno za polovicu a doma tieto iste nekupim a ked porovnatelne,tak by mi bolo treba aspon 4500€. A nie vsetky veci maju prepinac,aj ked maju oznacenie CE. Napr. TV funguje aj na nas prud,ale nema vysielaci system PAL,ale da sa kupit konvertor.
Odpovedať
@rencakm to akoze v dome chcete mat rozvod 110V aj 230V?
Odpovedať
@rencakm 1500 W je málo, treba 3000 W: http://www.menice110v.sk/Menic-napati... .
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade si pozri poriadne návod ku tým spotrebičom, resp. môže to byť označené na zadnej strane pri vývode sieťovej šnúry. Väčšina súčasnej elektroniky sa vyrába na univerzálne vstupné napätie 110V/240V a jediné čo budeš potrebovať je adaptér do zásuvky, takže ti žiadny transformátor nebude treba ;-)
Odpovedať
@rencakm Problém budeš mať asi s kvalitou zvuku domáceho kina - u nás predávané spotrebiče filtrujú 50Hz a jej harmonické a zaoceánske 60Hz (čiže s veľkou pravdepodobnosťou budeš počuť také bručanie). Pevný rozvod na napätie 110V by som určite nerobil, ak tak len mať doma transformátor a z neho napájať spotrebiče. Výkon transformátora závisí len od toho koľko a akých spotrebičov budeš používať naraz. Ešte si musíš uvedomiť, že výkon reproduktorov nie je aj ich reálna spotreba, je to len a len marketingový ťah.
Odpovedať
Profilova fotka
@rencakm ty si ale musis uvedomit, ze akonahle to dovezies do EU zaplatis clo a DPH :)
Odpovedať
@rencakm Na Slovensku nebudeš bývať v lese ale medzi ľuďmi. Neviem či využiješ tak výkonnú aparatúru. Môžeš usporiadať koncert na štadióne, ale to asi nechceš.
Odpovedať
@rencakm Ahoj. Bez ohledu na výše napsané je jasné, že technicky je to proveditelné. Nicméně je to taková blbost, že by to normální člověk ani nedělal. Všechny ty krámy jsou spotřební zboží. Čili je jen otázka času, kdy to vyhodíte a nahradíte lepším, modernějším a hlavně to bude na 230 V. Ta investice do rozvodů na 110 V a současně na 230 V na dočasnou dobu je mrhání Vašich peněz. Šťastné a hlavně veselé vánoce. :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@rencakm Ahoj, ja by som to riešil v dome pevným rozvodom na 110V, ak si prinesieš z Kanady veľa spotrebičov. A to tak že pri každej zásuvke na 230V budeš mat aj zásuvku na 110V. Ku kazdej zásuvke na 110V priveď kábel cyky 3 x 2,5mm aby si ich mohla potom po čase zamenit za zasuvky na 230V. V technickej miestnosti daj nainstalovat menič z 230V na 110V. Čo sa týka velkosti meniča (výkonu, kolko W) ti navrhne každý normálny elektrikár pri inštaláci. Výkon meniča navrhne súčtom PRÍKONU všetkých spotrebičov. Čo sa týka frekvencie, my máme 50Hz a v zámorí sa používa v rozvodnej sieti 60Hz. Vplyv našej 50Hz frekvencie na spotrebiče zo zámoria nebude mat ŽIADKY VÝZNAMNÝ VPLYV. Pretože spotrebiče ako DVD, domáce kiná, receivery atď... majú v sebe zdroje ktoré aj tak menia striedavý prúd na jednosmerný. Takže žiadne bzučanie, bručanie v audiu nebudeš počuť. Tento istý problém som riešil kedysi, ked brat sa prestahoval spat z USA na Slovensko. Tiež si priviezol neake audio mašinky a spotrebiče. Vyrobil som mu obyčajný transformator z 230V/110V AC a žiadny problém nebol.
Odpovedať
@hatno Myslím, že @rencakm presne napísala čo donesie. Stačí jej jeden menič za TV a je vyriešené. Riešenie lacné, rýchle, aj keď pripúšťam že to zaberie miesto, kto vie ako to bude s efektivitou). Do budúcna nie je predpoklad, že budeš potrebovať takýto zdroj, veci sa skôr, alebo neskôr pokazia, alebo proste morálne zastarajú (audio možno nie). Z vlastnej skúsenosti - pred pár rokmi som sa sťahoval z Anglicka - rovnaké napájanie, ale iná koncovka. Jediné, čo mi z tej doby ostalo je pekáreň na chleba :) . Ale aj tak by som poriadne zvážil, či nebude jednoduchšie (v konečnom dôsledku lacnejšie) predať čo máš, a kúpiť na SK nové. K tomu lacnejšie - nezabudni, že to musíš dopraviť, samostatná elektroinštalácia / alebo menič, nezabudni, že samotný menič pracuje so stratou, t.z. zaplatíš za energiu 20,30,40?neviem? % viac, ,ako so spotrebičom spotrebuješ, v prípade poruchy drahšieho zariadenia (odpáli sa kondenátor v recievery?) to odnesieš do opravy - zoberú to? Fakt si spočítaj za koľko vieš predať čo máš, a za koľko sa dá kúpiť nové na SK... neverím, že to za to stojí. A samozrejme pozrieť najskôr, ako píše vyššie @sgt @rencakm
Odpovedať
predaj tam vsetko co ma pripojku na 110V tu si kupis porovnatelene, a ak mas aj dost penazí aj lepsie, novsie, vsetko sa da zohnat a ked mas dost prachov tak aj bang and olufsen tu kupis :) nechaj si repro tie prines. ostatne spotrebice tu nebudu mat cenu ak to budes chciet niekedy predat,alebo ak sa pokazia. mozno zaplatis nakoniec aj menej za kontajner :)
Odpovedať
V prvom rade treba pozrieť na spotrebičoch vstup INPUT/POWER 90% spotrebičov sa dá použiť na 100 až 230V a 50 až 60 Hz a majú vlastný menič ktorý prispôsobuje napätie vhodné pre spotrebič napr. notebook pracuje na 19,5V to je výstup rovnako aj tv a potom len stačí dať adaptér aby tam išla americká koncovka. Mám doma pár elektrických zariadený z USA a žiaden problém
Odpovedať
a ešte nezabudni---- u nás je možno inak riešená ochrana pred nebezpečnym dotykom to nie len tak urobiť trafo z 220 na 110 v
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj @sgt @rapidko @lenulikmt Takze uz som pisala vyssie, na nalepke maju len 120V, iba TV ma 120-240V, kupovat druhe na SK nebudeme,nemame peniaze na rozhadzovanie,to nie je par stovak, a urcite nebudeme ani ine tak skoro kupovat,ak sa pokazi,mame smolu,druhe nebude,stahovanie nevyjde velmi vela a clo sa neplati,ked clovek stahuje osobne veci a bol v zahranici viac ako 1 rok. @hatno dakujem, u nas nekupime,je to KLIPSCH
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?