Elektrická prípojka cez susedný pozemok.

Zdravím Vás. Potrebujem potiahnuť elektrinu od stĺpu pred náš pozemok. Ale problém je v tom, že potrebujem isť popri ceste kde je už pozemok nie obecný ale súkromný. Majitelia súhlasia aby som tadiaľ potiahol kábel, avšak potrebujem ich súhlasné vyjadrenie dať aj na papier. Ma s týmto z Vás niekto skúsenosti ? Nejaký vzor nemáte ? Čo by to malo všetko obsahovať ? A je potrebné to úradne overovať alebo stačí keď mi to podpíšu ?
Odpovedať
@mourtier my sme toto absolvovali pred 5 rokmi, volá sa to súhlasné stanovisko - súhlasím s tým, aby cez pozemok na LV č..... parc.č. .............. v k.ú. ..................., ktorého som vlastníkom/spoluvlastníkom - ak je vlastníkov viac/. boli vedené inž.siete /el.,voda, plyn - čo treba/ k parc.č. ................v k.ú. ............... k plánovanému RD stavebníkov ................................... Toto súhlasné stanovisko dávam ako podklad pre územné a stavebné konanie stavebníkov ........................................- Meno, r.č., adresa a podpis vlastníka pozemku, ktorý dáva súhlas /podpis sme nedávali nikde overovať/ Dátum Dúfam, že pomôže.
Odpovedať
Mne nepomohlo nic, len zriadit vecne bremeno. Asi zavisi od konkretneho stavebneho uradu.
Odpovedať
Presne tak ako píše zetak. Asi budeš mať zlúčené stavebné a územné konanie tak to budeš musieť riešiť vecným bremenom inak ti stavebné povolenie nevydajú. Ešte treba zistiť či časť,cez ktorú bude viesť tá elektrika je samostatná parcela alebo je to ich celý pozemok. Ak je to celý pozemok budú musieť odčleniť novým geometr. plánom iba tú časť kadiaľ bude viesť elektrika,pretože predpokladám,že nebudú chcieť vecné bremeno na celý pozemok.
Odpovedať

Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?