Elektricka pripojka cez suseda

zdravim vas.kupili sme s kamaratom dva pozemky vedla seba.on bude stavat skôr ako ja takze bude tahat el.k pozemku cca 50m.môzem si zakopat kabel snim nech nemusim potom kopat znova?
Odpovedať
Profilova fotka
Jasne ze ano, len musite ratat s dlzkou kabla aby Vam vysiel az po domový rozvadzac + cca 1,5 m rezerva na manipulaciu v rozvadzaci. Samozrejme ho potom strazit aby cast trciacu zo zeme niekto nespenazil. V ziadnom pripade nedavajte chranicku bez kabla. 50 m do nej dostat a este aj v nejakych tych ohyboch je naozaj umenie ak sa to vobec bude dat :-|
Odpovedať
No, radsej by som praveze dal iba chranicku (priemer 80mm a viac) so zatahovacim drotom. Toto dlhoprstych nezaujima. Pretoze ak budete tahat minimalne nejaky CYKY 4x10 alebo AYKY 4x16 tak to je uz celkom slusna kopa mede/hliniku.
Odpovedať
kradeze sa az tak nebojim.skôr ma zaujímalo či mi to potom elektrikári pripoja,
Odpovedať
Profilova fotka
Mozete si na ten kabel docasne pripojit stavebny rozvadzac. Ked poziadate o elektromer tak Vam to pripoja hned. Myslim ze ani reviziu nepytaju, teda od nas nepytali aj ked som ju mal spravenu.
Odpovedať
pripojka od verejnej siete po elektromerovu skrinu je vec projektu a schválenia na elektrarnach. nerobte nic sami bez povolení . treba mať vytýčenu trasu ,aj aby ste neposkodili inžinierske siete. možno bude treba aj uzemnenie . kábel sa nedáva do chraničky ale sa zahrabe do pieskového ložka, nad kábel cca 30 cm foliu /to platí pre trvalýú pripojku / ked stavebnu pripojku-- tak rozvadzač s elektromerom a ističom na stlp a odtial aj gumovym kablom na miesto činu , revízie treba na el mer rozvadzač a zvod k nemu . čo je za elektromerom to nikoho nezaujíma
Odpovedať
presne toto som riešil aj ja pred rokom.Sused staval ako prvý a kábel som položil spolu s ním v jednom výkope a bezproblémov. Ale vedel som o všetkých inžinierskych sieťach na to sa musí dať pozor pri kopaní. ideálne zamerať.
Odpovedať
ten kábel vlastne pôjde cez jeho pozemok, na ktorom ma aj stlp.ten stlp si dal on na svoje náklady postaviť a zapojiť od ZSE.takze sme sa dohodli že pôjdeme 50:50 a káble až k domom si dáme do jedného kanála.
Odpovedať
Profilova fotka
Tukabel... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jakapor ahoj, a vstup na pozemok mas tiez cez jeho pozemok? On si potom musel dat tarchu na pozemok nie?
Odpovedať
@stanleykoooo nie,pristup budem mat samostatny.jedna sa len o ten kabel
Odpovedať
este otazocka.hodiny musim mat na hranici pozemku?pretoze moja hranica nieje pri ceste.tak ze ci ich nebudem musiet mat pri ceste nahodov.pre mna by to bolo lepsie ked od hodin si uz môzem tahat kabel ako ja chcem.
Odpovedať
Profilova fotka
Musia byt volne pristupne pre pracovnikov elektrarni, myslim ze tam nie je podmienka na hranici tvojho pozemku. Volaj, povedia ti a aj posielaju vseobecne technicke podmienky. Je tam totiz aj vyska umiestnenia elmeru.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?