Elektrická prípojka 40 cm cez susedný pozemok

Potrebujeme poradiť ako postupovať ak stavebný úrad žiada aby sme zmluvou o budúcej zmluve zriadili vecné bremeno na susedný pozemok - jedná sa iba o 40 cm . Nemáte s tým skúsenosti nedá sa to riešiť nejakou písomnou dohodou medzi nami a susedmi? Ako postupovať a koľko to stojí. Treba to riešiť cez notára alebo môžme si len mi napísať túto zmluvu sú na internete rôzne vzory a podpisi dať overiť na obecnom úrade.
Odpovedať
Odkial mame my vediet ci ti staci iba zmluva medzi susedmi ? To sa opytaj na SU. Vecne bremeno sa musi vlozit na kataster.
Odpovedať
Vecne bremeno mas ale najlepsiu pravnu ochranu.
Odpovedať
@atlaska je tam jasne napísané že stavebný úrad žiada zriadiť vecné bremeno ale ja sa pýtam či nedá sa to riešiť inou cestou len nejakou dohodou medzi nami susedmi. Ide hlavne o to že zase platiť nejakých notárov , kataster, geodetov..... a aj časovo sa to naťahuje.
Odpovedať
@martur Ahoj. Když to vyžaduje stavební úřad ( asi k vydání stavebního povolení ? ), tak z toho nemáš úniku. Jinak sousedské vztahy se v čase mohou změnit a co platilo dříve, nemusí platit v budoucnu. Proto existuje věcné břemeno a tam nezáleží na náladě sousedů a majitelů a jejich vztazích. Platí, co je zapsáno v listě vlastnickém na katastru nemovitostí. Já bych se tomu věcnému břemenu nevyhýbal. Jak se k tomu ale postaví soused nelze předjímat, protože to bude na věky. Amen.
Odpovedať
Ked mas jasne od uradu dane ze musi byt vecne bremeno tak asi inak nedostanes povolenie. Nerozumies ze jedine urad ti moze udelit vynimku a to ti tu nikto nevyriesi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?