Elektomerná skriňa

Ahojte, mal by som pár otázok. Môžu ísť do jednej skrine 2 elektromery ? Pred rod. dom, so susedom či môžme dať do jednej skrine. VSE Môže ísť plynomerná skriňa tesne vedľa elektromernej ?
Odpovedať
Na odberné miesto NN musíte mať projekt odsúhlasený od VSD. To znamená, že projektant navrhne umiestnenie skrine, umiestnenie elektromerov a k projektu (v tomto prípade pre oba domy) musí byť kladné vyjadrenie VSD. Inak vám nenamontujú elektromery a nepripoja vás.
Odpovedať
áno , projekt sa robí, len projektant vraví že každý elektromer musí byť v osobitnej skrini, ale bežne je viac elektromerov v jednej, tak neviem. Ističovú skriňu nám už VSD urobilo. pre 3 odbery.
Odpovedať
Pri novostavbách s tým vo VSD Košice nemajú problém. Už sme realizovali rodinné domy, kde bola elektromerová skriňa v plote na hranici pozemkov a v nej elektromery pre obidva susedné domy. Ide o dohodu susedov. Elektrárne bazírujú na iných veciach.
Odpovedať
A ešte, ak by projektant predsa len neveril, že sa to dá, nech si nájde na stránke Hasmy napr. takéto elektromerové skrine.: "H-4.1 Elektromerové rozvádzače plastové - TROJFÁZOVÝ, JEDNOTARIF, DVAJA ODBERATELIA, oblasť ZSE, SSE, VSE " Čo sa týka vzdialenosti tesnej blízkosti medzi elektromerovým rozvádzačom a plynomerovou skrinkou, nejako explicitne to určené nie je nikde popísané, ale určite by sme to nedávali do tesnej blízkosti.
Odpovedať
čo takéto niečo, ohľadom vzdialenosti http://diskuse.elektrika.cz/index.php...
Odpovedať
a musí byť elektromerná skriňa priamo pred mojim pozemkom alebo môže byť 1m vedľa pred susedom ? Robíme so susedom spoločnú elektriku na rozmedzí pozemkov trochu viac k susedovi máme "ističovú"skriňu či ako sa to volá a vpravo od nej osadili 2 plynové skrinky , chceli sme vľavo ale firma ktorá to robí vravela že skrinka musí byť aspoň sčasti pred pozemkom na ktorý to ide. A ešte budeme musieť robiť 2 elektromery , dúfam že sa budú dať osadiť vľavo pred suseda. Sused s tým problém nemá.
Odpovedať
Tu už asi len nakresliť projekt a počkať, ako sa k nemu vyjadria elektrárne. Oni majú monopol, oni sú páni...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?