El.pripojka

Prosim poradte....pri novostavbe bola zamientnuta elektricka pripojka cez slovenske elektrarne...je este iny sposob ako ziskat elektrinu?dakujem
Odpovedať
Dôvod zamietnutia? Inú šancu ako mať prípojku cez distribucku (na východe je to VSD), nemáš. Oni sú vlastníkom distribučných NN a VN rozvodov.
Odpovedať
Je to extravilan...je to stredne slovensko co ine poradite?
Odpovedať
V tomto ti asi neporadím, ale zaujímalo by ma jedno. Súčasťou stavebného povolenia by mali byť aj vyjadrenia od poskytovateľov energií... U vás to bolo inak?
Odpovedať
Ano praveze to potrebujeme k stavebnemu povoleniu :-(
Odpovedať
@adria18 ic v zlom ale slovenske elektrarne tazko. Som tam zamestnany a my s tym nic nemame. Urcite to boli rozvodne zavody bud SSE, ZsE alebo VSE. Dovod zamietnutia? Projekt bol? Skuste popisat blizsie info.
Odpovedať
@patriky ano ..chcu od nas uzemny plan a zastavbovu studiu...kt. obec nema vypracovanu...preto som napisala ze zamietnute lebo toto je nerealne dodat. Je moznost umiestnit rozvodnu skrinu k obecnej ceste a cca 70m tahat zemou po svojom (rodinnom pozemku)pozemku pripojku (samozrejme na nase naklady)?
Odpovedať
Elmerova skrina ma byt na hranici pozemku. Odtial ako si to budete tahat je Vas problem. Na toto ma byt projekt a mal by to riesit projektant. A urcite ked bude rozkopavat cestu alebo budete krtkovat vsetko je na Vase naklady. Rozvodaci Vam len dodaju elemer a zaplombuju a daju kabel zo stlpa. To ostane poistkovu skrinu elmwrovu skeinu kable vykopy zapojenie revizia je vsetko na Vase naklady
Odpovedať
@patriky Ano na hranici pozemku. Takze myslite ze by sme mali dostat povolenie?
Odpovedať
@adria18 riesenie by bol ostrovny system z FV panelov v kombinacii s inym zdrojom EL pre pripad zleho pocasia, napr. dieselagregat alebo nieco podobne. tu je dom ktory je kompletne bez inzinierskych sieti: http://www.ostrovnidum.cz/ aky bol presne dovod zamietnutia? to ze je to extravilan? to sa mi nezda, sam staviam v extravilane a ziadost o pripojenie nam bez problemov schvalili, ale museli sme si sami natiahnut skoro 300m sieti (EL + voda) od najblizsieho bodu pripojenia
Odpovedať
@adria18 teoreticky ano vsetko zalezi na podmienkach na projekte a projektantovi
Odpovedať
zaujimave.. @benco velmi zaujimave.. len sa obavam ze baterie takej kapacity su este v plienkach a extremne drahe... ale je to zaujimave
Odpovedať
@weggie neviem na co konkretne narazas, ale ak na ten ostrovny dom, tak ten realne uz niekolko rokov stoji a jeho majitelia v nom ziju..vsetko je na tej stranke pomerne podrobne popisane vratane pouziteho FV systemu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@benco skor by ma zaujimala cena za 1kWh elektriny.. ked berieme do uvahy priemernu spotrebu v domacnosti (ale za predpokladu, ze sa kupi cenovo dostupny a realne usporny model vsetkeho mozneho, ako to tam pisali).. tj, cena za FV panel plus cena za baterie, plus cena za generator a palivo a cely system za zivotnost toho ssytemu deleno kWh postrebovane.. pokial bezny kWh od korporacii stoji dajme tomu 14c + samozrejme naklady s vybudovanim a pripadne nedoplatky nedopatrenim a prenajom hodin atd.. sme dajme tomu na 17c na kWh.. ak by henten ich system mal kWh za dajme tomu 30c.. bolo by to famozne.. (casom by to islo dole, akonahle by sa zlepsila technologia baterii), no neviem kolko ten ich kWh stoji, co je skoda.. nenasiel som to tam..
Odpovedať
@adria18 Ked som isiel podavat stavebko, potreboval som peciatky od vsetkych relevantnych institucii. Medzi inym som mal teda rande aj s pracovnikom distribucky. Treba tam ist, v uradnych hodinach, podla obce si najst toho cloveka a prebrat to s nim. @benco Riesenim by bolo potiahnut 70m kabla a nie tie rozpravky. ;-)
Odpovedať
tiez si myslim ze sa netreba vzdavat, urcite sa to bude dat nejak vyriesit... videl som obec pri Kosiciach kde sa zacalo stavať za dedinou a tych 5 odberatelov to vyriesilo tak, ze pripojka im zacinala na poslednom podpernom bode v obci, kde mali umiestnené poistkove skrinky a k elektromerom si to potom potiahli niektori hadam aj 100m. Medzicasom sa zrejme zmenil uzemny plan obce a teraz tam VSD osadila trafacku a potiahla k nim rozvodne skrine, z ktorých ich nanovo napoji a teda investicia do 100m dlheho vykopu a kabla je nenavratne v ... prec.
Odpovedať
@adria18 Ahoj. Keď nemá obec územný plán a zástavbový plán to budeš mať asi problém nielen s elektrickou prípojkou. Aj všeobecne na stavebnom úrade bude problém. Kolega má presne takýto istý problém. Už dva roky stojí kvôli územnému plánu obce. Kým to obec nespraví, asi sa nepohneš. Teraz kolega už rieši s obcou, obec robí nový územný plán, tak sa to hýbe. Ale ako vravím, asi zamietnutá prípojka bude ten najmenší problém.
Odpovedať
@matorado samozrejme, len ja bohuzial na rozdiel od teba nemam pravomoc vydavat rozhodnutia o pripojeni k distribucnej sieti, preto som si (vzhladom na jednoznacne tvrdenie ze "bola zamietnuta pripojka" ) dovolil navrhnut ine riesenie, ktore cuduj sa svete uz minimalne v jednom pripade existuje a dokonca aj funguje :)
Odpovedať
@weggie ale taketo systemy sa spravidla buduju tam, kde nemas inu moznost, takze debata o tom, kolko to stoji je asi bezpredmetna, nie? urcite je to drahe na skazu, o tom nepochybujem, ale lepsia draha elektrina ako ziadna elektrina :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?