Dve vodovodné prípojky v jednej rozkopávke cesty

Ahojte, rád by som sa poradil, či je možné zrealizovať dve samostatné vodovodné prípojky v jednom spoločnom výkope cez cestu – pre mňa aj pre suseda. Zámerom je, aby sa cesta rozkopávala iba raz a tým sa ušetrila práca aj náklady, namiesto realizácie dvoch samostatných výkopov. Budem veľmi vďačný za každú radu alebo skúsenosť, ako sa takýto postup dá technicky a administratívne zabezpečiť. Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bluebuilder:

Ahojte, rád by som sa poradil, či je možné zreal…
@bluebuilder Projekt je, není, bude, není treba?
Odpovedať

@bluebuilder Prečo by nebolo? Voda na rozdiel od plnynu a eleketriny pokiaľ viem nemá "ochranné pásmo" ani predpísaný rozostup.
Odpovedať

@bluebuilder Bez problému. Pri dodržaní všetkých odstupov je možné dať do jednej ryhy aj plyn s vodou a elektrikou.
Odpovedať

@bluebuilder my sme tak robili, napajali sme sa v tom istom mieste ako sused oproti. Rozkopala sa cesta, napojilo, prisli vodari, odsuhlasili napojenie, zasypalo sa. My sme bod napojenia ziadali vramci stavebneho povolenia pre dom. Potom sme im len oznamili kedy sa to realizovalo.
Odpovedať
Ďakujem Vám veľmi pekne za rady 🙌
Odpovedať
urcite sa da, len je to treba dobre naplanovat a hlavne odsuhlasit s vodarom a obcou. technicky sa spravi jeden vykop, do ktoreho sa potom ulozia dve samostatne pripojky, kazda so svojim ventilom a cislom parcely, aby potom kazdy mal svoju meraciu skrinku. 😉
Odpovedať

Ďakujem Vám veľmi pekne za rady 🙌
@bluebuilder Takto to vyzera,nie je to na Slovensku,ale bez problemov realizovatelne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?