Dusicnany v studni

Ahojte,neviem ci to mozem sem napisat ale opytam sa :) mame studne,dali sme si urobit rozbor vody,vysiel nam vysledok 21mg/l dusicnany. Upozornili nas ze pre babatko ktore ma 2 mesiace nie je vhodna,preto mu kupujem dojcensku vodu z obchodu.ale zaujima ma ci mozem babatko v takej vode kupat? Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinnka86 samozrejme, je to este fakt málo, sú aj také hodnoty 100 a viac, takáto voda býva bezne aj v niektorých obecných vodovodoch, mala by byt do 10mg/l, bez problémov mozete pouzívat, len pit to bábetku nedávaj, mohlo by dostat hnacku
Odpovedať
@tinnka86 na to či je podzemná voda vhodná aj na kúpanie nestačí len aká je hodnota dusičnanov, ale je treba pozerať aj iné parametre. Keď chcete pošlite mi protokol z rozboru vody a ja sa naň pozriem (stačí odfotiť foťákom, mobilom, oskenovať resp. keď Vám ho poslali elektronicky len preposlať).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
21mg/l je pre male deti nevhodne, varenim sa zdvojnasobuje. Tiez to riesim, mame 25, zatial to chcem riesit filtraciou v kuchyni. Uvazujem nad reverznou osmozou, ma niekto?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?