Doplnenie HDO do skrinky

Zdravím. Mám takú dilemu v plote mam klasickú elektromerovu skriňu. Mám trojfázovým jednotarif. Avšak sa mi zmenil typ kúrenia na tepelne čerpadlo tak chcem prejsť na dvojtarifu. Otázka je či do tej pôvodnej úzkej elektromerovek skrine dostanem HDO alebo musím žiadať o rekonštrukciu ? Ďakujem
Odpovedať
@danzi Tak budeš musieť vymeniť skrinku na dvojtarifnú a dotiahnuť aj trojžilový kábel na ovládanie stykača. To všetko s revíznou správou.
Odpovedať
@rvko Načo 3 žily?
Odpovedať
@danzi .VSD používa dvojtarifné elmery ktoré vojdu do jednotarifného rozvádzača.majú v sebe prepínacie"hodiny",len musíš potiahnuť ovladací kábel od RE po RD na cievku stýkača,napr cyky 2*1.5-3*1.5.
Odpovedať
@danzi prero ja vzdy uz davam dvojtarifnu skrinu, no kupit skrinu, spravit vykop, natiahnut ovladaci kabel a hotovo
Odpovedať
@elektrikardano , @danzi, len doplním tie EM už dávajú všetke distribúcie , nepotrebuje tak miesto pre samostatnú skrinku HDO , i tak musia meniť elektromer na dvojtarif a má v sebe i ovládač HDO
Odpovedať
@patriky tak tak... a preto som ho z nepochopitelnych pricin na vlastnom dome zabudol natiahnut :-D
Odpovedať
@elektrikardano takze kábel 3x1,5 mám natiahnutý lebo to bola podmienka k TC. Takze keď mám natiahnutý kábel tak stačí žiadosť do elektrárni. Oni prídu a vymení elektromer v pôvodnej skrini? Nemusím tým pádom dávať žiadosť o rekonštrukciu?
Odpovedať
Ešte raz sa pítam, Načo sú mu tie tri žily, keď využije len jednu.
Odpovedať
ako kabel HDO stači 2 žilový kábel, z ktorého sa aj tak využije iba jedna žila. Je to presne tak, ako píše Ruren. U mňa osobne bol postup takýto. Žiadosť o výmenu elektromera som zaniesol pani do VSE. Tá mi povedala, že stačí pritiahnuť 2 žilový kábel od zariadenia, ktoré sa bude počas VT blokovať, k skrinke s elektromerom. Po asi 5 dňoch mi volal pán s VSD, že mi to príde vymeniť. A tak sa aj stalo, vymenil elektromer za dvojtarif, kábel HDO nenapojil, ,lebo bol lenivý a to bolo všetko. V následnej platbe za elektriku mi to všetko pekne zúčtovali. 30€ za výmenu elektromera a 20€ za výjazd technika.
Odpovedať
@pircuk To preto ti ho nenapojil, lebo si mu ho nepripravil. Skrinka je rozdelená na dve časti Plombovaná a volná. Ty v tej volnej časti pripojíš jednu žilu z kábla čo si natiahol, na svorku a zo svorky musíš pretiahnuť modrý kábel do plombovanej časti ku budúcej hodine. Na dvojžilovom kábly nemáš modrý kábel a preto to niektorý technici distribučky nerobia.
Odpovedať
@ruren praveze mas. Ved cyky 2-O je hneda a modra. Modru pouzijes.
Odpovedať
@ruren ja som sa riadil len pokynmi od pani z VSE, ktorá mi povedala, že len pripraviť kábel ku skrinke. Praveže som na dvojžile mál modrý kabel. je to tak ako píše @patriky
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pircuk Nehádam sa. Ja som mal myslím zelený s hnedým alebo s čierným? Mne dal pokyny techník a dokonca som mu tam pripravil aj hnedý kábel k hodine a zapojil mi naň 1 fázu. Tak že druhú žilu využijem na ovládanie brány.
Odpovedať
Takto vyzerá moja skrinka. Takze ju nemusím meniť? Kábel natiahnutý mám. Nechcem podávať žiadosť kým si nebudem istý lebo ze vraj keď to nebude prichystané tak to neurobia ale výjazd si zaúčtuju.
Odpovedať
@danzi ja som taky elektromer mal a menili mi ho pri dvojtarife
Odpovedať
@codyy ale vložili ho do pôvodnej skrine?
Odpovedať
@danzi Tak ako som pisal .vlozia ho do povodnej skrine.Musiš ist na KMZ podpisat novu zmluvu a po uzatvoreni zmluvy do 5-tich pracovných dni prídu vymenit za 2 tarifný 22 h elektromer.Ked ostava istič 25 A nepotrebuješ reviznu spravu.Ked ho zvyšuješ tak potrebuješ.Modrý ovladací vodič zapoja priamo do elektromera,len ho mušíš mat pripravený v RE.
Odpovedať
@elektrikardano ďakujem veľmi pekne :-)
Odpovedať
@danzi ano do povodnej, rozmerovo je asi ten isty merac len su tam vyznacene tarifi plus casy odkedy dokedy platia, cela vymena aj s podpisanim sa do ich prenosneho zariadenia cca polhodinku. Cena za ukon 30€ + doprava 20€ (a je jedno ci to je na vedlajsej ulici VSD alebo za humnami)
Odpovedať
@elektrikardano este sa hneď spýtam mám 25A istič. Budem mat napojene TC s 9kw špirálou a indukčnú dosku. Bude treba vymeniť za väčší? Pýtam sa informatívne, len či to mám riešiť s elektrikárom.
Odpovedať
@danzi to záleží od toho čo bude ako zapojené , kompresor na TC je zapojený do trojuholníka tam platí: Potom pre výkon trojfázového prúdu vyjadreného pomocou fázových hodnôt platí: http://siz.q-azy.sk/ts/ts4.html špirála môže byť zapojená do hviezdy i do trojuholníka , indukcia je napojená na jednu fázu jedna zona , všetke ostatné spotrebiče sú len na jednu fázu ak by bolo všetko zapojené na jednu fázu do hviezdy tak na istič 3x25 A môžeš zapojiť výkon okolo 17 MW to platí pre napätie 230V, odchýlka býva +- 10%, pri zapojení do trojuholníka je napätie 400 V takže tam bude menší prúd všetke spotrebiče naraz nejdú na plný výkon stále, stačí ich rovnomerne rozdeliť na to ti stačí istič 3x25 A
Odpovedať
@duzu ďakujem za odpoved :-)
Odpovedať
@duzu 17 MW to nemyslíš vážne :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
@arbitro7 chybycka sa vludila kW
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Zdravím mam presne tento problém budem meniť tarifu za dd5, úplne ta istá otázka mam taku istú skrinku tu užšiu pre jednotarif, je potrebné teda meniť aj skrinku alebo nie?
Odpovedať
@marekhlb Zalezi od distribucky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?