Dočasné dopravné značenie

Profilova fotka
Davali ste si niekto robit projekt na docasne dopravne znacenie? potrebujeme dotiahnut plyn z druhej strany cesty a nakolko cesta nieje obecna, ale statna ci aka potrebujeme povolenie. mysleli sme, ze je to uz v SP no musime si to dat dodatocne urobit, aby sme si ten zakaslany plyn mohly doviest. vedel by niekto poradit, co taka sranda stoji?
Odpovedať
Nas to stalo 50eur a podla mojho nazoru je to pekna kravina, pretoze podla tohto projektu sme mali osadit 14 dopr. znaciek a to sme pretlacali vodu iba pod obecnou cestou. Nakoniec sme miesto oznacili iba cerveno-bielou paskou.
Odpovedať
Profilova fotka
no my musime urobit zasah do vozovky cca 1x1m a kvoli tomu treba urobit projekt na DDZ, inak nebudu moct pretlacit popod cestu plyn. Nasa cenova ponuka bola 250ecok+50eurovy kolok, co myslim, ze je dost podla toho ako si pisal ty. To su fakt kraviny, ved vybavovacky pomaly stoja viac ako zakladova doska! Ak by som vedela, ze budu taketo problemy s tym plynom, sla by som do elektriky, alebo niecoho ineho.
Odpovedať
Vykašlal by som sa na to. Ak bývaš v obci a nie na nejakej frekventovanej ulici, tak choď za starostom a skúste sa dohodnúť. Keby ste to šikovne spravili, t.z. dohodneš majstrov, odstavíš na 1-2 dni cestu, myslím, že by nebol žiadny problém. Jáj a zároveň cestu opravíš... :)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj s nami robia taketo somariny,na obecnom su strasne "poriadny"Stalo ma to 80 eur,a to je na vodovodnu a kanalizacnu pripojku na mieste rovno mam pred domom,musime rozkopat hadam 5 metrov,akurat ze tam ide jedna z ciest k cintorinu.za 1 den to snad bude hotovo,ale tie znacky zhanat a tie kraviny okolo toho no katasrofa.Ale otec je taky naštartovaný na tu pani na OU ze velke firmy co tu kopali kanalizaciu pomaly cez pol dediny mali len zabrany,tak nech sa tesiii
Odpovedať
Tak je to poriadna hlúposť, my sme mali podobný problém a vyriešili sme ho úplne jednoducho a odporúčam to aj ostatným - v skratke: V maličkej obci je štátna cesta, pod ktorou je kanalizácia a vodovod približne v strede cesty, starosta s tým nič nemá nakoľko sa jedná o štátnu cestu, musíme sa obrátiť na správu ciest, kde vám na základe žiadosti dajú odpoveď s 9-timi bodmi, kde je okrem iného uvedené, že musíte požiadať o povolenie odbor cestnej dopravy. Tam milá stokilová pani vám oznámi, že povolenie stoji € 120,- a dá papier, kde k povoleniu od nich potrebujete potvrdenie dodávateľa montážnych prác, výkopových prác a vyjadrenie dopravného inšpektorátu k dopravnému značeniu. Samozrejme, že projekt dopravného značenia musí urobiť autorizovaný projektant, ktorý si vypýta okolo € 100,-. Po tento bod sme došli, keď manžel stratil nervy, povedal starostovi nech vyhlási čiastočné obmedzenie na ceste, dohodol si termín s firmou čo rozrezala cestu a mala aj nejaké dopravné značky, s vodármi, ktorí to hneď potom prišli zapojiť a za štyri hodiny bolo prosím pekne po všetkom. Výsledok je ušetrených približne € 220,- ak nie viac a poznanie, že žijeme v jednom posratom štáte, kde z mladej rodiny vycicajú za každý papier neskutočné peniaze a za ktoré si papaláši stavajú niekoľkomiliónové domčeky ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
@silvinka1978 no hej, ked sa so starostom vobec dohodnut da... riesim presne ten isty problem, no neviem co by na to povedal nas starosta... takze zalezi aj od starostu ako sa k tomu postavi... :-|
Odpovedať
@lussinda2 bez toho nedostanete SP?
Odpovedať
@omjak Za tých 5 rokov už asi aj postavené budú mať.... 8-) :-D :-D
Odpovedať
@silvinka1978 Viem, že je to starý príspevok, ale nedá mi to nepridať jednu poznámku. Pre takýto prístup staviteľov tu potom máme rozbité cesty. Vypílite, pripojíte a v ten istý deň zabetónujete. Zemina pod betónom sadne a betón sa prepadne. Nikto to už neskôr neopraví. Aj vykopávka má svoje technické postupy. Po zakrytí vykopávky suť musí nejaký čas sadnúť, aby sa povrch neprepadol. Ak to spravíte amatérsky, tak ničíte naše cesty.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 veru veru uz 3 roky byvame 😆
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@silvinka1978 . Po prečítaní príspevku som sa zhrozil, ako dnes postupujú úradníci (občania zamestnanci štátu) a z neznalosti zákona a pojmov vyžadujú veci, ktoré zákon nepožaduje! Problémom je skutočnosť, že nerozlišujú čo je to vlastne cesta a čo je nehnuteľnosť! Cesta je v postate stavebné dielo vyznačená svojou šírkou a dĺžkou, ktorá siaha cca 0,5 metra do hĺbky. Pokiaľ je pretlak realizovaný v hĺbke cca 1,0 m a viac bez zasahovania do profilu cesty (rozmerov šírky a kufra - štrkový zhutnený násyp) a neobmedzuje prevádzku a bezpečnosť na ceste nemal by cestný správny organ vyžadovať dopravné značenie. Dokonca požadovať PD opatrenú okrúhlou pečiatkou! Žiaľ skutočnosť je taká, že občania vo väčšine prípadov sa nedomáhajú svojho práva a ochrany a trpia tento stav! Záver - nie štát, ale človek, občan =úradník je problémom ako jedinec!
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 zas sa k tomu vraciam asi po 3 rokoch, ale nemáte pravdu, akurát riešime to isté - správca ciest Vám ako jednu z podmienok určuje záručnú dobu 36 mesiacov na poškodenie vozovky alebo telesa cesty /komunikácie/, a zároveň vzniknuté škody ste nútený opraviť na vlastné náklady - samozrejme ak by to niekto riešil.. a riešiť by sa to každopádne malo, aby to tu nevyzeralo tak, ako opisujete vo svojom príspevku
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?