Dažďová voda - využitie

Ahojte, prosím vás má niekto skúsenosti s využitím dažďovej vody pre domácnosť? Vraj sa dá využiť na splachovanie WC a pranie. Viete o niekom, kto by vedel poradiť, prípadne spraviť projekt? Aké filtre použiť, aby voda v nádržiach nestuchla a nezapáchala, ako poprepájať nádrže a pod. Mám k dispozícii 4 IBC, ktoré by som rád na to použil. Plán je spraviť pri dome šachtu, uložiť ich tam, poprepájať a napojiť v dome na samostatný okruh na jedno WC a práčku. Vodu z odkvapov ale bude treba prehnať cez filtre. No neviem presne aké filtre a hlavne koľko to asi stojí. Projektant čo mi rieši vodu ma stále odhovára, že je to drahé. Len som sa stále nedopátral k tej sume, čo by ma to asi vyšlo, aby som sa rozhodol, či je to drahé alebo či sa mi to oplatí spraviť. Nepoznáte niekoho, kto má s tým skúsenosti, príp. kto takto vodu už využíva??? Ďakujem pekne za rady, prípadne aj kontakty na ľudí.
Odpovedať
Profilova fotka
nádrže sa použiť dajú, treba tam ešte čerpadlo(100-200), fitre, potrubie, (100) záleží aké nárošné riešenie preferujete. Pračku by som na to nenapájal, má malú spotrebu. Ročne to ušetrí min. 100€ , podľa počtu osôb
Odpovedať
Profilova fotka
nestacilo by prefiltrovat sitkovymi filtrami na hrubu spinu a potom len raz za cas naliat savo do nadrzi? to co sa dava do studni. to je chlorova dezinfekcia. to by mohlo stacit. ci nie? lebo ja by som chcel tiez riesit nieco taketo,no este som nad tym moc nerozmyslal.
Odpovedať
Profilova fotka
taketo nieco http://www.vodastore.sk/produkt/filte...
Odpovedať
@pipulkoo hmm, možno áno, len práve, že chémiu som nechcel veľmi riešiť.
Odpovedať
@pipulkoo toto vyzerá dobre, vďaka za radu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?