Dazdova voda v domacnosti a jej vyuzitie.

Profilova fotka
Ahojte.Hladam ludi,ktori s uspechom vyuzivaju dazdovu vodu v domacnosti (Wc,pracka,zavlaha...).Rozvody v dome uz su dokoncene.Necham si poradit ohladom vhodneho cerpadla a ostatnych sucasti s tym spojenych.Najviac by mi vyhovovalo ponorne cerpadlo s tlakovym spinacom-koli eliminacii hluku pri prevadzke.Ako to mate vy?Vdaka za kazdu dobru radu a skusenost. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
používam dažďovú vodu na splachovanie, treba predradiť filtre, radšej viac a preplachovacie. Do práčky áno, ale to už potrebuje filtráciu na inej úrovni. Závlaha podľa trysiek , ale na pravidelné zalievanie treba veľké záchytné nádrže, to už môže byť aj vrt. Naviac treba aj výkonné čerpadlo.
Odpovedať
Bez chemickej úpravy vody sa priprav ze mozes mat casom spinavu keramicku misu, pripadne usadeniny v nadrzi. Filtre len odfiltruju necistotu
Odpovedať
Ahoj. http://voda.tzb-info.cz/destova-voda
Odpovedať
Profilova fotka
rapidko dazdova nieje voda studnicna.Pri studnicnej-tvrdej vode dochadza k spominanemu problemu.Dazdova je makka,a z toho,co viem,prave pre tuto svoju vlastnost nevyzaduje chemicku upravu.Ak sa mylim,opravte ma.
Odpovedať
Profilova fotka
Jan45 mate na mysli konkretne typy filtrov?Prave toto ma zaujima,kedze mate osobnu skusenost.Akym sposobom mate vyriesenu dopravu vody do domu?Nepripravil som prestup cez platnu,bude problem v zime ak zasekam vodovodnu trubku do DT a ulozim pod zateplenie Xps 20cm?.Co si o tom myslite?Alebo poradte alternativu.V case,ked sa zacalo so stavbou som na takuto moznost nemyslel.Dost ma to teraz mrzi :-S .
Odpovedať
Profilova fotka
@peter747 podľa obsahu nádrže a spôsobu pripojenia. Zachytávače lístia na zvodoch zachytia len hrubé nečistoty, riasy a mach prejde.f iltre sú od 5 mikrónov, takže hrubý 100 a za ním 5, má to dlhšiu životnosť na čistenie. Na otázku uloženia pod izoláciu neviem odpovedať, záleží na vyhotovení. Izolácia nebráni prestupu chladu, len úniku tepla a voda v potrubí nie je zdroj tepla. Lepšie by bolo umiestniť to až za základ, tam už je zdroj tepla zo zeme. sú prestupy vedľa kanalizácie a na pripojenie do domu stačí Ms 3/4" t.j. 20mm
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 vdaka za radu.Technicku miestnost od zbytku domu deli nenosna tehlova priecka,obavam sa prenosu zvukov pri chode cerpadla.Netusim ake su dnesne cerpadla hlucne,preto by som volil ponorne.Co si o tom myslite?
Odpovedať
Profilova fotka
@peter747 dobré riešenie, dá sa to s meničom alebo s nádržou v tech miest. Aj čerpadlo v miestnosti ide denne len niekoľko minút.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?