Dá sa spraviť elektrická prípojka cez potok?

Dobrí deň. Potreboval by som poradiť chceli by sme kúpiť záhradu ale skôr než ju kúpime potrebujem zistiť či sa dá spraviť elektrická prípojka a čo by to približne stálo a obnášalo. Problém je v tom že najbližší stĺp elektrického vedenia je asi 150 metrov od pozemku a medzi stĺpom a pozemkom je cesta a potok. Vedel by mi niekto poradiť či je možne zrealizovať takúto prípojku napríklad pomocou drevených stĺpov na betónovom základe čo by to približne stálo koľko by bolo treba stĺpov ak je to možné? Samozrejme približne išiel by som priamo na elektrárne ale pozemok nevlastním tak zisťujem informácie takto skorej než ho kúpime.
Odpovedať
podla predpisu STN sa elektricke pripojky realizuju len kablom v zemi
Odpovedať
presne tak, to bude hodne drahe odporucam ist priamo do elektrarni, tam ti daju presne info u nas robili elektrarne na vlastne naklady novu elektrinu na celu ulicu, my sme si platili len odbocky z jednotlivych "budok" pred pozemkami, vzdy na 4 domy jedna budka - taka rozvodna, lebo naozaj nic nove nesmie ich vzduchom
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam pripojku 38m vzduchom ponad cestu potoka a cestu. Robila mi to firma akurat ja som dal novy betonovy stlp. Prisli chlapi natiahli kable od stlpa po stlp a potom od neho som uz vykopal a dali pod zem kabel 15m az do skrinky pri dome. Z elektrarni mi to prisli zapojit do 30 dni a stalo ma to no firma 18000 SK stlp a osadenie zadara a este poplatok za pripojku v elektrarnach.
Odpovedať
Profilova fotka
No 150m uz nemôzme hovorit o pripojke.To je aj na kona vela.Treba tlacit na elektrarne aby dali na svoje naklady dalsi stlp ktory bude blizsie k pozemku.Treba tam ist nez to kupite
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
ahoj ludkovia mám otázočku....mám podobný problém ako ten pán so 150 m...lebo približne aj mne to činí asi 100 a viac metrov od najbližšieho stlpa.Problém je v tom, že aj stlpy máme, nie su ešte osadené. Vedel by mi niekto poradiť, že či by to na moju žiadosť mohla na vlastné náklady financovať SSE? akože elektrárne? či treba minimálne troch žiadateľov? čo chcú na ulici stavať? pretože v BA vraj stačí niekoľko záujemcov v ulici a elektrárne sa ani nepýtajú a už aj zavádzajú elektrinu pod zemou....či aj v okolí Martina tak zmýšlajú? za vaše pochopenie vopred dakujem:)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?