Čo treba na zavedenie plynu do novostavby?

Poradite mi, ako treba postupovat pri zavedeni plynu do novostavby?Pripojku uz mame spravenu, ale neviem ako dalej.Chceme uz spojazdnit k :-D kotol, tak poradte.Mame aj reviznu spravu.Treba ist osobne do plynarni alebo staci papiere poslat postou?
Odpovedať
My sme isli osobne do plynarni,treba podat ziadost a cakat 30 dni na vyjadrenie.
Odpovedať
@5ka25 A mozem sa opytat co ste potrebovali ake papiere,?
Odpovedať
@maruskat Najskor sa dava ziadost o vyjadrenie ci tam je plyn,to sa vacsinou dava uz k stavebnemu povoleniu.Potom sa poda ziadost na pripojenie,ked tu ziadost oni akceptuju tak ti poslu zmluvu na podpis s SPP a pripojovaci poplatok ktory treba zaplatit.Potrebujes k tomu tlakove skusky a ziadost o pripojenie(tu ti daju v plynarnach) To by malo byt vsetko co potrebujes Ked sa podpise ta zmluva,tak ti pridu namontovat tu skrinku a potom ti poslu dalsieho cloveka ktory ti namontuje plynomer. Potom treba zohnat cloveka co ti ten kotol namontuje a na spustenie kotla sa vola autorizovany servisny technik.
Odpovedať
Profilova fotka
@5ka25 presne tak :-)
Odpovedať
a koľko sú pripojovacie poplatky? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ta cena by zaujimala aj mna ;-) nech viem s cim mam pocitat... aspon orientacne
Odpovedať
Keď sa plynari vyjadrujú k projektu k stavebnému povoleniu, tak Vám vrátia opečíatkované Vaše výkresy plynofikácie a vyjadrenie, prípadne palivoku, toto im treba predložiť a reviznú správu prípojky a vnútornej inštalácií.
Odpovedať
Profilova fotka
stoji to 287€ a este musis aj podpisat zmluvu o odbere plynu - v tej cene mas len pripojku po hranicu pozemku, od "skrine" po kotol si musis zabezpecit pripojenie sama - vykopy, trubky (cez instalatera alebo tak) a revizneho technika, potom to dojsu spustit
Odpovedať
Profilova fotka
ok, dakujem :-) pomohlo
Odpovedať
Chcem sa opytat, co treba uplne na zaver, ked uz chceme pomaly zacat kurit...Podlahove kurenie mame urobene, kotol by mali montovat buduci tyzden. Kto potom zapaja plyn? Hodiny aj so skrinkou uz mame. Mame este pisat nejaku ziadost plynarom? Alebo je to uz zalezitost kurenarov, ktory urobia aj tlakove skusky? Myslim ze otazka mandm bola podobna, ale odpovede boli, ako keby len isla stavat, teda uplne od zaciatku....Dakujem Vam za odpovede.
Odpovedať
odporučam toto si prečitať http://www.spp.sk/zakaznici/domacnost...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?