Čo robiť skôr - podlahové kúrenie alebo omietky?

Chcem od vas radu.Porobili my vodu elektrinu a plyn.A chcem od vas radu.Co mam prvej dat omietky alebo kurenie.Ja som chcela ze dam najprv striekane omietky a potom podlahove.Ale manzel chce najprv kurenie a potom omietky.Ale ja sa bojim ci my to neposkodia tie rury ktore mam na zemi ked budu tadial my po nich chodit ked dam najprv omietky.Alebo to mam niako pozakryvat aby my to neznicili.Napis ako ste to robili najskvor vy.Aky postup ste zvolili.Za kazdu radu dakulem.
Odpovedať
Ak sa urobí podlahové kúrenie, tak sa hneď zaleje poterom....
Odpovedať
@dedo758 Sak ano.To ja viem ze ked zacnem klast polystyren ze to musim zaliat betonom.Ale ja chcem vediet co mam robit prv. Ci omietky alebo kurenie.
Odpovedať
@petka456 ako chcs je to jedno, ked omeitky tak uz pred kurenim, polystyren a kurenie daj potom, len aby to potom tie omietky prezili v spokojnosti. Ja som daval najskor podlahu a robil by som to tak znova. Nevyhoda ze ten zaciatok od podlahy ale ked je tam lista neriseim.
Odpovedať
@sysell Nerozumiem ze aby to omietky prezili.Tak dat najskvor podlahovku a potom striekat omietky.A aka lista myslis tu dilatacnu pasku ktora sa potom orieza.
Odpovedať
Tak potom radšej najprv omietky...
Odpovedať
@petka456 blbi som, najskor musi byt samozrejme kurenie a vsetrko, potom sa spravi bud poter, alebo omietka potom poter. Nechel by som aby mi robosi behjali po natahanych rurach, polystyrene a pod. Ak ti to nevadi a daju si pozor tak si daj najskor omietky. Je ale potom este rioziko ze ti ich poskodia pri poteroch.
Odpovedať
@sysell No tak teda dobre.Je to normalne ze ked budem mat uz v celom dome polys a rurky pricvakane ze budem hned davat poter a nie aby my po tom chodili omietkari to ja viem.Ale ja sa pytam ked mam vodu natiahnutu v kuchini kupelke a kotolni a taktiez aj plynove trubky co je lepsie dat skvor.Ale ak sa rozhodnem pre omietky tak tie rurky musim niako ochranit kartonmi alebo deskami aby my ich majstri neposkodili.A musim davat na nich pozor.Ale sak asi som neni prva ktora chce najprv omietky a potom podlahove kurenie.
Odpovedať
Môj názor. Najprv omietky a potom na očistenú podlahu igelit EPS podlahovku a poter. Niekto to robí aj naopak, no po strojových omietkach je v dome na podlahe neuveriteľný bordel. To sú hektolitre vody a opadanej omietkovej hmoty, ktorá sa už druhýkrát nepoužije. Ľutujem tých, či už robotníkov, alebo teba čo by to potom škrabali z podlahy. Z betónu to ako tak ide, ale z poteru??? To je polosuchý betón. Aj povrchová štruktúra je iná. Podľa mňa z neho omietka nebude nikdy dokonalé vyškrabaná. Jedine ak by si dali majstri na celú plochu podlahy počas striekania papierové kartóny a tie denne vymieňali mohlo by ako tak pomôcť. Igelit, alebo nejaká fólia nie je riešenie, lebo by si na šmykľavom povrchu zlámali krky. Urobte prelatovaním chráničky nad vodovodnými trubkami v miestach logických prechodov a zdôraznite omietkarom, aby využívali tieto trasy a dávali na rozvody pozor, nešľapali na ne. Vyberte rozumných omietkárov.
Odpovedať
@pripad001 Dakujem ti za radu.Tak dam najprv omietky a musim na chlapov dozerat.Ale mam uz aj nalepenu ipu teda izolaciu a dufam ze my ju neznicia.Uz len davat na nich pozor.
Odpovedať
Tak mi presne koli tomu aby sa naaaahodou niekomu nezadarilo slapnut na neaku trubku robime najprv kurenie potery a az potom omietky.
Odpovedať
@petka456 Ahoj. Klasické postup je nejdříve omítky a teprve potom podlaha a je jedno, jestli v ní je podlahové topení. Opačný způsob může použít pouze zoufalec, který to nikdy nedělal a neumí si to představit. V některých případech to ale nejde a tam se nedá nic jiného dělat, než ten anti postup použít. :-p
Odpovedať
@praoteccech Tak mam davat najprv tie strojove omietky.Diky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@praoteccech nevidim ziadny problem v opacnom postupe, robil som to tak a robil by som znova.
Odpovedať
@sysell Ahoj. Sysel, ty si rob, ako sám uznáš za vhodné. Každý podle svého rozumu. 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?