Odpoveď na príspevok od lpotucek:
Viete mi poradit na spravne fungovanie cirkulacie? @lpotucek Pýtaš sa na nesprávnom mieste. Musíš ísť za pavúkom, ktorý naťahal tieto pavučiny 🤣🤣🤣Odpoveď na príspevok od petersd:
@lpotucek Pýtaš sa na nesprávnom mieste. Musíš ís… 😬@petersdOdpoveď na príspevok od dedo758:
To sú dva zásobníky teplej vody? Alebo to horné j… @dedo758 Ano to su 2 zasobniky teplej vody jeden ten horny je bojler ariston s tepelnom cerpadlom a druhy spodny je aquaterm z vyhrevnou spiralou 3kw ten funguje len ked vyroba zo fotovoltickych panelov.uz to traja vodary prerabali a ajtak to nejde spravne😬Odpoveď na príspevok od dedo758:
Takže asi takto - Ak slnko nevyrába elektrinu, ta… @dedo758 Úvaha dobrá, ale ten ariston potrebuje sinus 230V a stabilný výkon meniča pred ním. Čiže buď s batériou, ale o on-grid, hybrid a neviem čo. To sa proste predraží a neviem, či niekedy vráti - LYDOS má cop okolo 2, nič moc. Do tej 3kW patrony v druhom bojleri to môže prať barsakým mppt pre ohrev vody, bez batérií, bez gridu. To je ekonomicky neporovnateľne efektívnejšie.Odpoveď na príspevok od lpotucek:
Viete mi poradit na spravne fungovanie cirkulacie? @lpotucek prepáč, nemám k veci nič, iba sa zasmejem a idem ďalej 😄😃😅😂🤣🙃😋Odpoveď na príspevok od lpotucek:
@dedo758 Ano to su 2 zasobniky teplej vody jeden … @lpotucek To je lydos? Ako dlho už premáva? Mám obdobia, kedy nad ním premýšľam. Dal by som ho do vonkajšieho skladu, vraj to výborne vychladí miestnosť pre skladovanie piva.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@dedo758 Úvaha dobrá, ale ten ariston potrebuje s… @kejsix Beriem🙂 s FVE nemám veľa skúseností...Odpoveď na príspevok od dedo758:
V tomto zapojení to ani nikdy dobre nepôjde. Toti… @dedo758 presne takto to aj teraz funguje ze ked ide horny tak to ochladzuje spodny zasobnik, uz mi to niekolko krat brerabaly vodary a nikto nevedel ako nato:-(Odpoveď na príspevok od dedo758:
Takže asi takto - Ak slnko nevyrába elektrinu, ta… @dedo758 v tom spodnom zasobniku je medzy teplou a studenou vodou,este aj zvlast zadka na cirkulaciu co snou v tomto pripade?Odpoveď na príspevok od lpotucek:
@dedo758 v tom spodnom zasobniku je medzy teplou … @lpotucek zablendovat ..