Chranička na káble

Zdravím, prosím o pomoc pri riešení nasledujúcich otázok: 1. V projekte je kábel NAYY 4x35 - v obchodoch nám doporučili použiť AYKY 4x35, ževraj je to to isté, len iný výrobca. A hlavne je to lacnejšie. Je to pravda? Môže sa použiť? 2. Súbežne máme ťahať CYKY-O 5x1,5 pre HDO. Aký je rozdiel medzi CYKY-O a CYKY-J? Môže sa použiť aj CYKY-J? Je tam znova rozdiel v cene. 3. Akú chráničku a aký priemer použiť, ak tieto dva káble chceme dať do jednej? Dočítala som sa, že sa používajú červené, ale dá sa voliť aj nejaká iná varianta? Niečo lacnejšie? Napr. drenážna rúra? V každej otázke píšem o cene. Je to z toho dôvodu, že ťaháme elektrinu cca 120 m, a pri takejto vzdialenosti tie ceny neskutočne naskakujú. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Ahoj mirushka.To aký kábel,chráničku a iné súčasti elektrickej sústavy rodinneho domu použiť pojednávajú určité predpisy a normy.Verím že si dosť inteligentná ale samoštúdium tejto.problematiky by som ti nedoporučoval a odkázal by som ťa na elektrikára ktorý disponuje vyhláškou a je spôsobilý na výkon tejto práce a na odbornú radu.Viem že hladíš na každé eurko preto tu vypisuješ takéto veci na fóre,ale predsa len by bolo dobré šetriť na iných veciach.Dúfam že som ti poradil a nasmeroval ťa správnym smerom..
Odpovedať
@mirushka26 1. Mozete pouzit ayky. 2. K hdo staci cyky 3x1,5 3. Chranicku pouzit cervenu
Odpovedať
@mirushka26 Prípojka uvedeným káblom bude k čomu...?
Odpovedať
@dedo758 je to napojenie RD
Odpovedať
@ mirushka. Mozeš použiť ayky 4x35,cyky-j 3x1,5 a červenu chráničku 50-63 mm.Keď máš dobrú zeminu nemusíš dať chráničku.Nezabudni na vystražnú fóliu.
Odpovedať
@elektrikardano Diky, este otazka, z akeho dovodu je teda v projekte 5x1,5 a tu mi viaceri doporucili 3x1,5?
Odpovedať
@mirushka 26 Neviem z akého dôvodu to tam projektant naprojektoval ale vo VSD potrebuješ zapojiť iba modrý vodič na ovládanie stýkača v rozvadzači RD.
Odpovedať
ked je 35 hlina kabel tak to bude asi daleko -a dobre napatie potrafi do domu aj na ovladanie hdo?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?