Chceme preložiť plynovú prípojku

Chcem sa opytať, čo mam robiť, ak chcem odstraniť, resp. preložiť plyn.a elekt. pripojku z mojho pozemku. Obec totiž zameriavala pozemky a osadzovala plynove a elektricke pripojky k novym pozemkom, no na našom pozemku mame svoju aj susedovu, pretože, ty čo ukladali sa riadili pozemkom oproti a nie geo. meranim.... :-S Pisali sme na obecny urad žiadosť, no zjavne to maju na haku a tušim, že povedali niečo take, že si to mame vybaviť so susedom a že to robila ešte predchadzajuca starostka.. Akože totalna ignoracia a nezaujem. Poradte, čo mam robiť, oni predsa spravili chybu ako obec. Mna nema čo zaujimať, kto bol starosta... ]-( Dakujem za kazdu radu
Odpovedať
s plynovou ani elektrickou prípojkou nemá obec nič, aj keď riešila IS. musíš sa obrátiť na plynárov a elektrikárov a myslím, že to nebude také jednoduché. skús najprv elektrikárov, tam sa aj tak všetko rieši telefonicky. tak ti povedia, čo to obnáša a či to vôbec stojí za to
Odpovedať
ako dlho uz trva takyto stav? treba vyzvat suseda, je to jeho pripojka. A tu moze byt problem s premlcanim vecneho bremena. Takych pripadov je velmi vela, a pokial s tym nebude chciet nic robit majitel pripojky, tak mas smolu podla mna.
Odpovedať
@drobeca @marekp no ale jeho obe budky, su na nasom pozemku. My uz mame dom postaveny a on este ani nezacal. A ked si ohradime pozemok, tak by som chcela vidiet, ako sa dostanu k elektrike a plynu. Je to na mojom pozemku. My mame teraz vlastne 4 budky. A ako to, ze obec s tym nema nic spolocne, ved oni davali IS a oni sa pomylili pri ukladani.
Odpovedať
takze je to asi cerstve ... pisomne vyzvat suseda - elektrarne - plynarne na odstranenie stavby. To je uplne prvy krok. Od budky je to potom susedove, a treba vyzvat aj jeho. A pokial sa k tomu nikto nema, treba zavolat plynara/elektrikara, budky demontovat, a diery zasypat. Samozrejme na tvoje naklady.
Odpovedať
marekp ma pravdu, Co nato sused? Jemu to nevadi? Treba jeho oslovit, on si potrebuje zabezpecit pripojky,nech sa stara, pekne mu povedzte ze idete robit plot a tie dve pripojky date zrusit,ak si ich nenecha prelozit, nech sa on dohaduje . Obec s tym nic fakt nema, nepokladala pripojky, blbost urobili plynari a elektrarne.
Odpovedať
@atlaska cize v konecnom dosledku mala obec pravdu? Oni nam zamerali pozemky a IS davaju uz elektrikari a plynari? No... aspon niekde som sa posunula. Dakujem @marekp sused - pravnik, sa budovat tak skoro nebude, tak jemu nesuria ani tie skrinky... Volali sme mu, tak povedal, ze ked to bude aktualne, bude to riesit, aj tak ho musim prizvat k hradeniu, ked sa budu definitivne vytycovat hranice... (tak sa to robi,ze?)
Odpovedať
zial, dnes na mnohych plati iba buldozer ... hlavne si ale prever, ci tie hranice mas vytycene spravne, popripade dat to urobit este raz znalcovi z odboru... je pravda, ze pokial neprizves suseda, da sa neskor taketo zameranie napadnut na sude a zrusit, ale ty uz plot budes mat postaveny. Len ty sam si ozaj musis byt isty, ze prave tvoj geometricky plan je dobry, aj so spravnym vytycenim hranic. Skrinky nechaj demontovat, a hodis to susedovi na dvor.
Odpovedať
My sme ziadneho suseda nevolali k plotu, postavili sme podla vytycenia geodeta. Co s tym sused ma spolcne? natoje geodet. Este raz by som oznamila susedovi,ze tie skrinky idete demontovat,ak ma zaujem moze si ich presunut. A jasne posli opis situacie plynarom,elektrarnam-do 30 dni sa ti musia vyjadrit. Ako daleko od seba su tie skrinky? neda sa agumentovat tym,ze tade chcete mat nejaky maly vstupa zavadzaju vam?
Odpovedať
@atlaska tie skrinky su nalepene jedna na druhej a hned pri poslednej skrinke je hranica par cm.. spravne by medzi 2-3 mala byt hranica, no u nas to je az za 4-tou. Tak skusim sa obratit na elektrikarov a plynarne a uvidim ako to budu argumentovat.
Odpovedať
@merilin ja by som to na tvojom mieste najprv riešila s elektrikármi a plynármi, pretože po skrinku to patrí im až od skrinky tebe
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Tak plynari su hotoví degeši,ti vraj to neriešia pokial si sused plati,treba to riešiť podaním žaloby na súd súd vyhrate lebo je to vas pozemok a idem si tam napr.robit novu stavbu.
Odpovedať
@melindali nooo... susedom napr elektr skrinku ukradli... a kym nemate plot, tak aj u vas sa take mozno moze stat... a moze sa stat, kym si sused doriesi novu, ze Vam zatial vyrastie plot.. vela veci sa moze stat
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?