Chatári a studne

Dobrý deň, zaujímalo by ma ako chatári riešia studne na odber vody. Plánujem dať vyvrtať studňu a napojiť chatu na ňu s tým, že sa bude odtiaľ brať aj pitná aj úžitková voda (samozrejme po rozbore vody ak bude nezávadná). Všetci mi radia to dať spraviť na tajno, že to tak všetci majú no ja mám celkom strach. Chatu prerábam a bude treba nové stavebné povolenie a prebehne kolaudácia, takže aby sa mi tam len tak objavila zrazu studňa na ktorú je to celé napojené mi príde ako nezmysel. Problém ale je, že pozemok pod a okolo chaty vlastní urbár od ktorého sa to nedá odkúpiť a pozemok pred chatou vlastnia lesy SR. Pozemky mám v dlhodobom prenájme. Zaujímalo by ma, či je vôbec šanca, že mi urbár alebo lesy dovolia vyvŕtať na ich pozemku studňu? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@anitatrnava toto je otazka na konkretny urbar a konkretne lesy.... nie na nas.
Odpovedať
@kaktusik007 mna skor zaujimalo ci tu nieje niekto v rovnakej situacii a ako to riesil. Predtym nez pojdem za urbarom/lesmi a upozornim na seba tak som chcela pocut ako to ludia v mojej situacii riesili.
Odpovedať
Profilova fotka
@anitatrnava mas dve moznosti --- prva, ako ti hovorili, spravit to na cierno a byt ticho ako vos pod chrastou... a druha, spravit to oficialne, ale to moze znamenat ze budes mat cierne na bielom ze tu studnu tam spravit NESMIES. proste si kup prepravky, nos si pitnu vodu... a zbieraj dazdovu - riesenie, ktore bude isto fungovat :)
Odpovedať
@kaktusik007 :s to nepojde, chatu kompletne prestavujeme aby bola celorocne obytna a sluzila v podstate ako prechodne byvanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@anitatrnava no tak musis oficialne... a ked zamietnu, hladaj na ten ucel inu chatu, kde budes vlastnikom aj pozemku pod nou a okolo nej. proste mas smolu, nevlastnis pozemok, nemozes si tam robit cokolvek a budes rada, ak po uplynuti najmu ti nedaju k nahrade ovocne stromy, co si tam sama na vlastne naklady vysadis -- aj ked tu sa to bude riesit podla najomnej zmluvy, ktoru mas... dolezite je, ci sa jedna o zahradkarsku osadu, ci je tam nejake zdruzenie ktore zdruzuje tychto zahradkarov a ak ano, tak je sanca... sice chaba,a le je, ak by sa do toho niekto obul. ak ale tam zvaz zahradkarov nefunguje, tak bez suhlasu vlastnika s tym zial neurobis nic. aspon ste riesili odkup pody? skusali ste? u nas to trvalo 10, slovom DESAT !!!! rokov, kym sa podarilo dat podu na LV... toto je beh na dlhe, ale fakt ze dlhe, trate...
Odpovedať
@kaktusik007 toto je chata v lese pri Smoleniciach. Vlastnik lesy SR a urbar. Lesy odpredaju pozemok za 10 000eur!!!! to sa bavime o 200 metroch stvorcovych buriny pred chatou! a urbar, ktory ma podu pod chatou a okolo chaty z troch stran nepreda lebo urbar skratka neodpredava podu. Ale mam zmluvu na dozivotny prenajom s nimi. Dokial stoji chata tak mi ju nemozu zrusit. A komu patrila poda pod vasou chatkou?
Odpovedať
Profilova fotka
@anitatrnava u nas to bola klasicka zahradna osada - proste komunisti majetok zhabali, rozhodli ze tam budu zahradnicit ludia a vlastnici mali smolu - to boli obycajni ludia... A kedze vlastnictvo je nedotknutelne, podu dostali spat, aj so zahradkami, ktore nechceli.... Tak v zmysle zakona sa to desat rokov riesilo po sudoch. Ja som to kupila uz vysporiadane, ale mam papiere z toho obdobia. No ak tam chces skoro byvat, ja by som kupila tych 200 stvorcov.... Problem so studnou vyrieseny. A natahovat sa uz budes iba s urbarom.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj jed ano, 50 eur za stvorec je trosku..... Prehnane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?