Časté zapínanie vodného čerpadla

Dobry den. Nedavno som si vsimol ze vodne cerpadlo zo studne pri otvoreni baterie zacne zapinat v asi trojsekundovom intervale.Predtym natlakovalo nadobu ktora je v sachte a zaplo raz ta cas.Urcite to nie je dobre pre cerpadlo a preto prosim o radu kde moze byt problem.Dakujem pekne.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@modrestrechy pravdepodobne treba natlakovať expanznú nádrž.
Odpovedať
@modrestrechy treba zastaviť prívod vody do expanznej nádoby, vypustiť vodu a odmerať, na štítku by si mal mať napísané aký má mať tlak, malo by sa to robiť +/- každé tri mesiace
Odpovedať
Profilova fotka
@modrestrechy Pravdepodobne ide o poruchu tlakového spínača. :-)
Odpovedať
@pali1711 A odmerat sa to ma ako ?
Odpovedať
@modrestrechy Tlakomerom na pneumatiky. Na nádobe je autoventil...
Odpovedať
Aha,super,dik moc vsetkym,zajtra kuknem.
Odpovedať
tlakovy spinac to nebude ale pravdepodobne ako uz bolo pisane vypustit vodu z nadze a natlakovat o 0,2 mensi tlak ako momentalne zapina
Odpovedať
Zdravim.Tak som vypol ten maly cerveny ventil pred tl.nadobou a teraz ked pustim vodu tak cerpadlo ide v kuse a nezopina kazde 3 sekundy.Co je uz urcite lepsie pre cerpadlo ako zopinat kazdu chvilu.Na ukazovateli tlaku v nadobe je ale 0.Nemozem vypustit vodu z nadrze,lebo nemam ventil od privodu do cerpadla.Vychadza mi s toho ze nadoba bude mat niekde unik ked je tlak 0 alebo sa mylim?
Odpovedať
Profilova fotka
@modrestrechy ten ventil na obrazku je ale praveze otvoreny... a ten manometer neukazuje tlak v nadobe ale na vystupe cerpadla.
Odpovedať
@majkoj Jasne ze som to fotil este pred zavretim.Ano na vystupe cerpadla ale spolu s tlakom v nadobe ci nie?Ta kovova hadica ide predsa z nadoby na vystup cerpadla.Myslim,keby ze je v nadobe dostatocny tlak a nie nulovy,pri pusteni vody najskor pusti vodu z nadrze pokial neklesne tlak pod urcitu hodnotu a potom cerpadlo dopusti a dotlakuje vodu do nadrze.Mozno sa mylim,venujem sa tomu prvy krat.
Odpovedať
Profilova fotka
@modrestrechy tlak v nadobe musis merat na ventile, ked je na tom manometri 0 ako teraz. To ze je na manometri 0 znamena len ze mas niekde netesnost kade sa stratil tlak.
Odpovedať
Takze tlak v nadobe je tiez nula.Som z toho jelen.Zname to ze musim pumpou dotlakovat nadrz?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@modrestrechy bud to, alebo to znamena, ze ti praskla v nadrzi membrana a treba ju vymenit. Zapni cerpadlo a stisni ventil na nadrzi, ak s tade vyteka voda, membrana je v haji.
Odpovedať
Tak som to natlakoval ale nebol som si isty ci nie je pumpa pokazena atak som dal par zaberou a skusil stlacit tu osku na ventile z nadrze a ziadny vzduch neunikal.Tak som tam dal este poriadne a zase skusil a nic,ziadn y vzduch neunikal po stlaceni osky.Tiez ma napadlo ze ta membrana je v haji a ked som isiel von,pozeram na manometer a ze 3,5 baru !! To je asi nejaka poistka v tom ventili ze vzduch po stlaceni neunika ako na klasickom bicykli napriklad.Podla jedneho videa na YT by sa malo tlakovat na 1,8 tak uvidim co zajtra.Malo by sa 0,2 baru pod spodny zopinaci tlak ale ten aky mam som nezistil.Dufam ze aj zajtra bude tlak drzat a nebude zas na nule.Zatial moc dik za snahu a rady.
Odpovedať
@modrestrechy najprv musíš odtlakovať systém - vypni vodáreň, pusť vodu a potom tlakuj. Ked máš membránu pritlačenú o stenu nádrže tak tam pumpou nedostaneš nič.
Odpovedať
@foox Tak som to aj robil.Teraz uz nezapina tak casto ale ale po chvili.To nie je tiez optimalne.Nadrz je na 80 litrov,tak predpokladam ze by sa cerpadlo malo zapnut tak min po 50 l vypustenej vody.
Odpovedať
@modrestrechy z 80litrovej nádrže dostaneš tak max 40l než zapne čerpadlo. Jedine že by si mal veľmi nízko nastavený spínací tlak, ale to by zase tieklo jak zo starého deda :-)
Odpovedať
@foox :-) :Uz mi to nezapina po kazdom otvoreni vody ale "az" po cca 10 sekundach.Mam to cele nejake rozhasene kua.Asi budem musiet zavolat profika.
Odpovedať
Profilova fotka
@modrestrechy ja mam 150l nadrz a vytecie z nej 50 l od vypnutia po zopnutie cerpadla..vypinaci tlak 5.7 baru a spinaci 3.2 baru..tlakovy spinac ma urcite intervaly ktore sa nedaju prestelovat
Odpovedať
@modrestrechy čo tam po sekundách. koľko vody vytečie? keď málo, tak natlakuj viac. Ale skôr by si mal: - vymeniť manometer, aby si videl spodný a horný zap/vyp tlak - zohnať kompresor - pumpu s manometrom, aby si vedel na koľko si natlakoval membránu a potom niečo robiť. Alebo zavolaj suseda, ten ti to spraví ;-)
Odpovedať
@dart9 tlaky na tlakovom spinači sa samozrejme dajú preštelovať (aspon na niektorých)
Odpovedať
@dart9 Myslis?Tlakovy spinac by mal snad zapinat iba pri urcitom tlaku,nie casovom intervale alebo?
Odpovedať
@foox Sused by bol urcite rad kebyze ho poprosim,ci by nenatlakoval priatelkynu membranu :-)
Odpovedať
@modrestrechy keď opraví vodáreň, tak mu to povolíš - bartrový obchod :-D
Odpovedať
@foox Snad aj sam zistim kde je chyba.Ak to bude v tej nadobe,tak kupim novu a prepojit to zo starej bude hracka.Zo susedom by som to tym padom mohol dohodnut bartrovy obchod povedzme za slivovicii :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@foox presne tuto odpoved som cakal..prestelovat tlaky sa daju ale litre ostavaju zhruba rovnake..
Odpovedať
Profilova fotka
@modrestrechy interval nemusi byt len casovy..je to usek v ktorom tecie voda medzi spinacim a vypinacim tlakom..
Odpovedať
Profilova fotka
@modrestrechy to modre pole je interval v ktorom pracuje moj tlak.spinac..:
Odpovedať
@dart9 neviem prečo si čakal práve túto odpoveď =-) graf pekný, to si kreslil sám? nič iné som netvrdil, len že sa dajú nastaviť tlaky, na rozdiel od teba čo si napísal toto: dart9 @modrestrechy ja mam 150l nadrz a vytecie z nej 50 l od vypnutia po zopnutie cerpadla..vypinaci tlak 5.7 baru a spinaci 3.2 baru..tlakovy spinac ma urcite intervaly ktore sa nedaju prestelovat
Odpovedať
@foox Všetky sa dajú nastaviť ale od istej hranici po istú hranicu...napr. 2,5 Atm -2Atm alebo +3Atm...To je ale len príklad.. ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?