Aky priemer vodovodnej pripojky do zahradnej chaty? DN32 alebo DN25?

Ahojte. Idem robit vodovodnu pripojku do zahradnej murovanej chaty, aky priemer potrubia odporucate? DN32, alebo staci DN25. Cena nie je dolezita, len aby ma potom nesprdol vodar ze je hruba/tenka hadica. Ak nebude problem s hrubsou hadicou, asi by som dal radsej DN32. Rura predpokladam HDPE, tam nie je co spekulovat. V chate je kupelna, kuchyna, wc, mozno este zahradna sprcha alebo vonkajsia pripojka na polievanie. Dlzka pripojky od vodomernej sachty cca 6m. Voda sa v zime na zahradach odstavuje. Ako urobit prestup cez stenu aby mi tade netiekla voda? Rura vyusti do pivnice, ktora je zaizolovana proti vode a vlhkosti. Prevrtam dieru cez tehlu a izolaciu, pretiahnem hadicu a nadzabem zvonku okolo hadice nejaku asfaltovu hydroizolaciu? Nejaky tip na kvalitnu hydroizolaciu ktora to dobre utesni? Vdaka.
Odpovedať
@paul2 Hlavný prívod sa zvykne dávať 32. Potom samotné rozvody po záhrade stačia aj 25.
Odpovedať
Profilova fotka
@paul2 DN32
Odpovedať
DN 25, čiže hadicu vonkajšieho priemeru 32 mm. DN 32 má vonkajší priemer 40 mm DN 20 má vonkajší priemer 25 mm DN 40 má vonkajší priemer 50 mm...
Odpovedať
@dedo758 @richard71 OK, vdaka, nevedel som ze DN znaci vnutorny (cisty) priemer. Uz som kupil hadicu 32mm (DN25). Zistil som, ze je problem kupit nejaky lacny vrtak priemeru 35mm alebo korunkovy vrtak do betonu/tehly. Asi tu dieru budem musiet navrtavat na viackrat s dlhymi vrtakmi 12mm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?