Aky plynovy kondenzacny kotol kupit?

Zdravim. Potreboval by som poradit s vyberom plyn.kond.kotla do domu. Dom ma vnut plochu cca 160m2 a vykurovanie pomocou radiatorov
Odpovedať
Ake tepelne straty ma dom? Ak nieje zatepleny, tak kondenzacny kotol je v podstate zbytocny.
Odpovedať
Dom je kolaudovany v r.1991 a postaveny z tehal porotherm a nie nieje zatepleny
Odpovedať
A komplet plastove okna
Odpovedať
Je pravda, ze konzenzacny je sice v tomto pripade zbytocny, ale pokial viem, ine sa uz ani nevyrabaju.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix netáraj :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@damoo taký aby bol v blízkosti spoľahlivý servisný technik
Odpovedať
Tie vase dristy ze je kondenzacny neefektivny na radiatory. Na nezatepleny dom atd :))) Kolko kotlov ste v zivote namontovali a spustili?!?!
Odpovedať
Tomu co montuje a spusta kotle je efektivita kurenia ukradnuta a ani zvycajne nema ziadne spatne vazby, ktorymi by si ju overoval. Pri montazi je dolezite, aby system kuril a nemal ziaden unik vody, a aby zakaznik zaplatil. To je vsetko.
Odpovedať
@damoo potrebujes vediet aky vykonny kotol potrebujes, t.j. potrebujes straty tepelne zistit. na zaklade toho sa rozhodnes aky vykonny kotol. urcite kondenzacny zo zasobnikom na ohrev vody.
Odpovedať
V rodinnom dome mame problem s vymennikom na starom plynovom prietokovom kotli zn Junkers, mrzi nas to, lebo kotol vyborne fungoval, ale zda sa , ze pri rekonstrukcii kupelne sa zaniesol. Teda asi budeme nuteni kotol vymenit, vodar povedal, ze najlepsie za kondenzacny kotol aj so zasobnikom. Dom ma podzemie, kde je aj umiestneny kotol, prizemie a prve podlazie, vsade su radiatory, plocha podlazia je cca 60 m2. dom je v radovej zastavbe a zo severnej strany je zatepleny. Poradite mi, ako vybrat ten spravny kotol ? este mi vodar odporucil aj zakupit magneticky zachytavac spiny a precistenie celeho vykurovacieho systemu, Dakujem za kazdu radu :) som tu nova, neviem ci je dovolene pytat si aj referencie na nejaku ferovu montaznu firmu v bratislave , alebo nie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?