Aký materiál na rozvody a prípojku plynu?

Ahoj, z akeho materailu je najlepsie urobit pripojku plynu, ktora ide v zemi? V jednej firme povedali ocel, zevraj med oxiduje (kyslost zeminy). Potrubim chceme pokracovat v zatepleni (polystyren), tam mi tiez navrhli ocel, vraj med tiez nemoze byt pretoze je zakryta. A vnutri co? Najlepsie nieco, co sa moze zasekat do muriva. Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Bezne sa to taha takou zltou hadicou urcenu nato nemyslim si teda ze by to malo byt vylucne zelezo sme v 21 storoci ;) a cez stenu do domu mozes aj tou medou nad zemou samozrejme.
Odpovedať
a do polystyrenu s cim?
Odpovedať
@pavol_12 My mame v zemi plast a od prechodu pod fasadu ide ocel (obalena nejakym gumosajrajtom) a v oceli prechadza az do technickej ku kotlu. Ziadne dalsie rozvody nemame, kedze nevarime na plyne.
Odpovedať
@pavol_12 oceľ. Inak. Plynové vedenie ak je v niečom zabudovane, kde sa v prípade poruchy môže hromadiť plyn, /SDK podhľad, Eps, tehla a iné porézne materialy/, mal by byť odvetrávaný. Aspoň v chráničke. http://www.tzbportal.sk/kurenie-voda-...
Odpovedať
@pavol_12 Potrubie v zemi je z polyetylénu a ostatné z ocele, ocel je asi lacnejšie riešenie ako medene rury.
Odpovedať
@lori0023, @megdesign, @danculd Ano, v zemi tu ocel chcu natret tiez nejakym asfaltom Tak mi z toho vyhcadza, ze ta ocel vobec nie je zla volba. Ze? Len som nepochopil ako to odvetrat chranickou v EPS
Odpovedať
A po dome sa ten plyn kade taha? Podlahou, alebo v stene?
Odpovedať
@pavol_12 ocelove rury by mali aj obalit na to urcenou paskou, ocelove chcu asi preto ze nerobia z plastu, plast je asi lacnejsi a jednoduchsi a nikdy nezhnije, v dome.potom med alebo ocel. @originalx v podlahe nemoze byt
Odpovedať
@pavol_12 plynová rúra nesmie byt na pevno zamurovaná v stene. Ak je vedená v stene, nie na konzolách po nej, má byť v chráničke. Rovnako prestupy cez steny.
Odpovedať
@megdesign ja nechapem stale dovod tej chranicky. ved ak unika plyn, naplni aj tu chranicku, kedze bude zamurovana v stene. Nebude tam ziadne odvetranie. Ako sa napaja ocel na med? Nejake speci redukcie?
Odpovedať
@pavol_12 konce chráničky musia byť volne - odvetranie.
Odpovedať
@sysell A keď nesmie byť rúra v podlahe ani v chráničke, tak kuchyne v ktorom je v strede umiestnený plynový sporák ako riešia ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pavol_12 Pre pripojenie plastu a ocele sú nato určené redukcie tak predpokladám že aj na meď/oceľ existuje niečo. Ale prečo chceš riešiť rozvody s meďou keď je to drahšie ako oceľ ?
Odpovedať
@lori0023 predpisy su jedna vec ralita ina, v tomto pripade by som dal urcite chranicku a chranicka bude otvorena pod linkou to sa v pohode da. Ja mam medenu po obvode domu pod polystyrenom a mam fpc. ak ma fucat cestu von si to najde aj nei bude pruser
Odpovedať
@pavol_12 U man to robili s bralenovych rur (ocelova rura obalena bralenom - LDPE). Pokial to chceli zvarat, tak ten bralen nahriali horakom a zoskrabali. Po zvare, hole miesta natreli smolou a na to dali dva druhy pasok (spodna a na to finalna vrchna).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?