Akú zálohovú platbu za plyn mám platiť?

Prave sme podpisali zmluvu o pripojeni k distrib. sieti a nevieme ake si mame dat zalohove platby aby to nebolo zbytocne vela ani malo. Budeme mat cca 250m2 vykur. plochy, plynom sa bude kurit, ohrievat voda a varit, sme 2 dospeli a 2 male deti.
Odpovedať
1
2
@santana zase? :-D my mame 60 euro mesacne, 130m2, 3 osoby, kurenie, ohrev vody a z polovice aj varenie (mam aj indukciu).. Zatial vyzera, ze to bude stacit.. Dufam :-D
Odpovedať
@akvi :-) to tu len my dve strasime? :-D :-D diky :)
Odpovedať
@akvi uu,to vazne?my mame okolo 150m,byvame len dole,poschodie este neratam,tam sa nekuri este a mam okolo 150eur,tiez kurime a ohrievame vodu...ale je pravda ze my mame saunu doma cely rok,no..
Odpovedať
Profilova fotka
@santana V projekte kúrenia alebo plynu máte určené predpokladané straty a spotrebu. V prvom roku môžete vychádzať z tohoto podkladu, po prvom vyúčtovaní Vám to upravia.
Odpovedať
u nas - zatial spodok cca 100 m2 na ohrev vody, varenie a minimalne plynu na kurenie - vzhladom na to, ze sme celu zimu kurili kachlovou pecou - ta vykuri obyvacku, kuchynu a halu, takze plynom minimalne spalnu a kupelnu a mali sme zalohovu 90 EUR a pri vyuctovani nam zdvihli na 91 EUR. A este podotknem ale ze sme zatial boli nezateplena novostavba.
Odpovedať
@sincerity Tak to je ale riadna pálka... Vidím podľa osadenia okien, že sa chystáte na celkom hrubú izoláciu asi... Pod 15 cm nechoďte. x-) V podlahe máte málo EPS, takže bude dobré zatepliť základy. A kľudne položiť ešte jednu vrstvu vlny na vodorovný strop - nejde o veľký peniaz a je to pár hodín roboty. Jarka
Odpovedať
caute, bungalov 120 m2 ytong 300mm izolacia stien 160mm strechy320 mm podlahy 200 mm, trojsklo, rekuperácia, kondenzacny kotol, spotreba plynu na vykurovanie stenové, podlahové a ohrev vody je 670 m3, co je ca 390 eur ročne. Zatial v počte 3 ľudia. zalohova platba 220 eur pol ročne.
Odpovedať
Profilova fotka
@propit dobra cena, chceme podobne riesenie domu i velkost,ta suma znie fajn:) viem ze s elektrinou je to individualne,aj tak b y ma zaujimalo ako sa ta zvykne pohybovat,vdaka
Odpovedať
300 m2 - 1000E rocne-kurenie-tepla voda, bez solaru na vodu, ten sa spustil min.tyzden.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@atlaska to máte super, my máme 350 m2 a zálohy 130 euro mesačne - to je 1560 € ročne
Odpovedať
@latitude Tých 350 m2 je plocha domu alebo fasády?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Ozivujem tuto temu. Nevieme kolko si dat zalohu na plyn, ten, co nam daval reviznu spravu, tak povedal,ze 100e, co sa mi zda vela. Mame 110m2, trojskla, zatepleny, v zime nam bude kurit krb s vymennikom aj hriat vodu, plyn v lete. Varit budem na plyne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@skorpionka34 my máme bungalov -úžitková plocha 114m2 a platíme 100 euro a plyn používame na podlahové kúrenie, ohrev vody a varenie. Máme kondenzačný kotol a reálne náklady pri vyúčtovaní sú cca 80 euro/mes. Na jar a na jeseň tiež využívame prikurovanie krbom a cez neobytné podkrovie máme riešené rozvody teplého vzduchu do izieb. Takže tá záloha je podľa mňa optimálna a budete na jeseň radi, keď Vám plynári vrátia preplatok... :-)
Odpovedať
@skorpionka34 ako som pisala na zaciatku, 130m2, 60 euro zaoha, preplatok za minule zuctovacie obdobie bol 89 euro. Tento rok este nevieme.. Zdvihli nam zalohu o 25% !!! Tak som sa rozculila a volala im, ze to co ma byt, ze ved sme mali preplatok - nemali argumenty a stiahli nam to na 64 euro, kedze po telefone sa vraj nedala vybavit povodna platba (sviniari, zdivhnut vedia aj bez opytania 8-( ). Ak mate aj krb, tak by ste sa mali tiez zmestit do 60 eur mesacne. @porthos to, ze mate preplatok a tesis sa z toho, ze mate tak nastavenu zalohu je dost zvlastne myslenie, si uvedomujes, ze tym preplatkom napchavas niekoho vrecka ? Tie peniaze, co by si usetril mesacne, mozes vyuzit aj inak. Ja sa vzdy snazim , aby zalohove platby boli take, aby na konci roka bol bud nedoplatok (v rozumnej sume), alebo len minimalny preplatok. S tych tvojich penazi naviac, maju taki hajzli, ako SPP krasne zisky za rok. Vies kolko ludi ma preplatky a oni z toho profituju..
Odpovedať
@skorpionka34 Podľa mňa je to veľa, ale vieš si to zistiť podľa tepelných strát vášho domu. Ale pre porovnanie cca pod 100 eur platíme teraz my a to máme viac ako dvojnásobnú vykurovanú výmeru, okná len dvojsklá a strááášne veľa ;-) a vďaka drobcovi som teraz celý deň doma, viac kúrime a nepoužívame z bezpečnostných dôvodov krb. Zároveň plynom hrejeme vodu do zásobníka. Takže zbytočne by som na tvojom mieste plynárne neúverovala ;-) ved v najhoršom doplatíš.
Odpovedať
@akvi aj ja ťa zdravím...výška zálohových platieb je vec názoru a keď tebe vyhovuje nedoplatok (v rozumnej sume), tak je to tvoja vec. Pokiaľ ale počas zúčtovacieho obdobia zvýšia ceny plynu, tak nemusím riešiť zvyšovanie záloh ale ty asi hej, aby sa ti rozumný nedoplatok nezmenil na nerozumný nedoplatok :-| Mne preplatok plynári vrátia a veľa ľudí takto funguje a tešia sa z neho ;-)
Odpovedať
@porthos nemyslim si, ze musim riesit cenu plynu a vysku zaloh pocas roka, to by ten plyn musel ist hore o 100%, aby sa z nedoplatku vyklula nerozumna suma.. Ved prave, ze vela ludi takto funguje, ze poskytuju uver plynarom a elektrarnam, ale vsak nech sa paci, len akosi uroky ti ludia zabudaju pytat od nasich monopolov.. ;-)
Odpovedať
@akvi presne zdielam s tebou tento nazor....nechceme zbytocne platit mesacne vela, sak tych mesacnych platieb je az-az. Ja sa tiez priklanam k tym 60€ a po roku sa uvidi.
Odpovedať
@porthos Plně souhlasím s akvi. Když si budeš ten rozdíl 40 Eur (100 co platíš - 60 co bys měl platit), odkládat během roku na vl. spořící účet, tak nejen že tě případný nedoplatek nezaskočí, ale ještě je budeš mít sice mizerně, ale přece úročené. Když je zaplatíš na zálohách, nemáš z toho nic a ještě z toho profituje plynárenská společnost. Ono se to nezdá, ale pokud to jako ty má nastavena většina lidí, jsou to pro plynaře ohromné peníze, s kterými mohou celý rok disponovat. A já tohle opravdu podporovat nechci a nebudu. :-D
Odpovedať
Dievčatá ďakujem za Váš názor a ja sa polepším :-) ...chcem Vás len poprosiť, aby ste tu neriešili mňa ale toho, kto sa tu pýta a radu od Vás chce...čiže santanu. Môj názor patril jej a ako sa s ním vyrovná je len a len na nej. Takže pekný deň... :-)
Odpovedať
@porthos ved sa nepaprc :-D Mozno si nad tym nikdy takto nepremyslal a je cas sa zamysliet.. A mozno aj nie.. je to samozrejme tvoja vec..
Odpovedať
@akvi ja som to vedel, že s odpoveďou niekto nevydrží :-D Neboj, nepaprčím sa ale ozaj sa tu viac nechcem o tomto rozpisovať a myslím, že je treba nechať možnosť vyjadriť svoj názor aj niekomu ďalšiemu. Len preboha nie na môj komentár :-D :-D :-D Howgh, dohovoril som |-|
Odpovedať
@skorpionka34 my ked sme to riesili, resp. manzel, menej ako 50eur mu nechceli dovolit...chcel davat len 35 :-D Takze platime 50eur, cakame teraz na vyuctovanie a podl;a toho upravime. Byvame od konca februara, ale takmer celu zimu sme kurili krbom, izolacia 22-25cm podlaha, 44cm strop, 15cm fasada, zaklady este neboli, trojskla, TUV, varime na indukcii..Ale sledovali sme aj kolko kubikov sme spalili. No som zvedava =-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
my sme este len rok v novostavbe, cize prvu zimu a vo vyuctovani sme nemali cely realny rok, kedze bolo na jar, samozrejme, ze nedoplatok. Takze tento rok som tych cca 100 eur zalohu neriesila, ale pri dalsom vyuctovani ju o nieco znizim, to uz budem realne vediet, kolko za rok spalime. Rozloha cca 100m, podlahovka, ohrev vody, vsade okna, dvojsklo a zle urobena podlahovka.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame nezatepleny ytong lambda, dom poschodovy cca 130m2 a rocnu spotrebu plynu sme mali cca 450kubikov, zalohove platby sme mali 60€ a tie nam znizili na 29€ ale asi to zvysim na nejakych 40€ radsej nech je preplatok... :-) na prizemi mame krbove kachle, ktore vykuria celu obyvacku aj kuchynu, takze to dost pomoze...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahoj ak platíte za plyn formou trvalého príkazu čo uvádzate do kolóniek, č.u. a nejaké iné čísla okrem sumy samozrejme. ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Veľmi rád by som vedel kedy asi vracia SPP preplatok na účet doteraz mi neprišiel. Faktúra bola spracovaná v bratislave dátum 22.11.2016 Pýtam sa aj preto lebo som si našiel otvorenú faktúru v schránke bez vonkajšieho obalu ....o pár dní neskôr ... asi poštárka hodila nejakému susedovi :-| Teraz 2. decembra Vie niekto asi kedy ? ďakujem
Odpovedať
@leilak1 na tom ich portali sa nieco neda vyklikat?
Odpovedať
@gashtaan nie ...ale ak mi nik neodpovie chystám sa tam zavolať ..je to dosť peniažkov.
Odpovedať
@leilak1 inak, ak je preplatok mensi ako mesacna platba a platis inkasom, tak ti nic nevratia, ale znizia prvu platbu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?