Ako vyriešiť únik vody v rodinnom dome?

Dobrý deň! Na vodomeri nám od včera do dnes pribudol jeden kubík. Od posledného odpočtu vody čo bolo v septembri 2019 nám na vodomeri pribudlo 200 kubíkov. Nikde v dome však nevidno ziadne fľaky ani na stenách ani na podlahe. Máme prerobeny starý dom, prízemie je obmurované. Všade je podlahove kúrenie. Viete mi nejako poradiť? Nebolo by tých 200kubikov už niekde vidiet? Vodári povedali, že hodina nie je pokazená- bola vymenená asi pred 1,5 rokom. Keď sa zastaví hlavný prívod do domu tak sa krútiť prestane. Ináč sa krúti aj keď je všetko vypnuté.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@zajko8818 moze tiect medzi vodomerom a domom. Ak mas doma nejaky centralny uzaver zavri ten ci sa bude krutit...
Odpovedať
@zajko8818 Aká stará je prípojka zo šachty do domu...?
Odpovedať
Profilova fotka
Moze tiect aj cez poistny ventil do kanalizacie. Zalezi ako mas urobene rozvody.
Odpovedať
Keď zavriem uzáver vody v dome tak sa nekruti. Ani keď zavriem iba prívod vody do boilera na vodu tak sa hodina nekruti. A od hodiny je komplet všetko vymenené. Prerabali sme asi pred 4 rokmi. A ani do kanalizacie netecie. Kontrolovali sme to a nič nevidno. Netuším kde sa ta voda tratí
Odpovedať
Mas to niekde prepojene so starym vodovodom....tlaci kdesi do stareho potrubia...
Odpovedať
Profilova fotka
@zajko8818 tak ale potom to tecie medzi vodomerom a domom. Takze treba hladat....
Odpovedať
Ak prestane ked zavries privod do bojlera ,tak ti pustila vlozka ,tlaci do kurenia a odtial cez poistny ventil UK....pozri tlak v systeme jk ,ked otvoris do bojlera
Odpovedať
@zajko8818 Keď zavrieš hlavný v dome a vodomer sa netočí, prívod do domu je v poriadku. Keď zatvoríš prívod vody do bojlera a vodomer sa netočí, rozvod studenej vody v dome je v poriadku. Ak otvoríš prívod vody do bojlera a vodomer sa začne točiť, bude problém na strane teplej vody - pravdepodobne poistný ventil. Odfoť ho, ako je pripojený...
Odpovedať
Snáď som to odfotila dobre.
Odpovedať
Ešte jedna
Odpovedať
.
Odpovedať
No, toto bude chcieť človeka na tvar miesta. To spoza PC asi nevyriešime...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Aj tak ďakujem za rady. 😊
Odpovedať
už sa to tu riešilo pred pár rokmi... spôsobujú to zmeny tlaku vody, expanzka a chýbajúca spätná klapka
Odpovedať
https://www.modrastrecha.sk/forum/kur...
Odpovedať
@antoni_sk myslite ze by to natocilo 200kubikov za 4 mesiace?
Odpovedať
Koľko stojí prípojka na vodu v dome
Odpovedať
200 kubikov je fakt vela... ale za vyskúšanie nič nedáte
Odpovedať
@pollak1234 cca 1/8 ceny ojazdeneho auta
Odpovedať
@zajko8818 čosi aj miniete t.z. len 160 M3. Mne nejde do hlavy to recyrkulačné čerpadlo na bojleri. Skús odstaviť a uvidíš či to pomôže. Ale tiež treba pozrieť napojenie kondenzačného kotla na vodu a skontrolovať množstvo odchádzajúcej vody z kotla.
Odpovedať
@antoni_sk ďakujem za rady. Zajtra majú prísť odborníci tak uvidím čo povedia. Dúfam že sa to vyrieši. Aj tak už bude faktúra za vodu dosť vysoká 😔
Odpovedať
@zajko8818 Co zistili ?
Odpovedať
Zase top kurenar na kureni mosadz , pozink,PPR. Bez vhodneho filtra Och boze a zase bude viessmann na vine ked upcha vymennik.
Odpovedať
No nakoniec nám niekde praskla rúra alebo to povolilo na spoji. Dnes tu boli vodári zisťovať presne miesto úniku vody. Zajtra ide manžel rozbíjať poter v kuchyni 😔 Len netuším ako a kde sa toľko vody stratilo keď je všade izolácia.
Odpovedať
@zajko8818 poprosim poriadne nam to nafotte ja tvrdim ze pustil spoj PPR kovy.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek - nevsimol si si, v smrtelnom kombe je aj vlnovec. a najlepsie, ze zaizoloval rovne rurky, ale kolena a tvarovky sa asi este nenaucil.
Odpovedať
@mgx natoto vzdy pouzivam kaucukovu izolaciu,krasne pretiahnes cez koleno a omega. Ja by som im dal izolovat chladiarinu neboj hned by sa naucili po prvom spusteni chladenia v lete:)))))
Odpovedať
@gkrivanek
Odpovedať
Prasklo to na spoji. Uz je to konecne opravene. 🙂
Odpovedať
@zajko8818 chvala bohu, Dufam ze tento prispevok si pozru aj zarity PPRFilovia co tvrdia ze to zvarat dokaze bars kto a ako ponaucenie pre domacich kutilov co si kupia zvaracku z bazosu a porobia si vodu. Tesi ma ze ste to nasli , po 2 rokoch sa to ako tak vysusi.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?