Ako vyriesit polozenie kanalizacnu rury v strmom svahu

Ahojte, potrebujem radu. Ako vyriesit polozenie kanalizacnej rury v strmom svahu? Na fotkach nizsie vidno rez pozemkom, dom bude na vrchnej parcele nad svahom, zumpa bude na spodnej parcele vo vzdialenosti cca 70m od domu (urad zivotneho prostredia nepovoli COV ci uz klasicku alebo korenovu, v uzemku je takisto schvalena zumpa v spodnej casti, takze prosim toto nerieste). Zaujima ma ta cast strmeho svahu kde budu schody, vyska a dlzka su na obrazku c.2, uhol stupania/klesania bude cca 22 stupnov.. Spad 1-2 cm na meter mi v takom svahu nehrozi. Mozem to polozit pozdlz schodov bez toho aby sa zachytaval tuhy odpad a upchaval ruru? Ak nie, ako to vyriesit tak aby bol spad rury v prijatelnych medziach a nedochadzalo k zachytavaniu odpadu a upchavaniu? Vopred vdaka za rady
Odpovedať
Pardon za preklep hned v nazve temy, uz to ani opravit nejde :(
Odpovedať
Profilova fotka
robia sa spádištia, v šachte hore je rúra zaústená, dolu odteká. Najväčší spád je 5%.
Odpovedať
Ahoj Janko, prepac za oneskorene podakovanie a reakciu, ale dakujem za radu. Sice si ma nepotesil :), ale aspon usmernil. Pouzivaju sa nejake specialne skruze, alebo su to tie klasicke studnove DN 1000 resp DN 800? A potrubia sa mozu pouzit plastove, alebo treba kameninove (najma v spodnej casti)? Vopred dakujem za odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
@adius pre istotu by som použil potrubie 125mm, a všetko sa dá vyskladať z tvaroviek systémom ležaté potrubie, šikmý tkus, stúpačka s pätkovým kolenom, stúpačka v tkuse alebo nad ním ukončená zátkou pre kontrolu alebo prečistenie. ten spád môže byť aj o niečo väčší, ale tri stupačky po 2m + spád to vyriešia.
Odpovedať
@jan45 Ok dakujem, 125ky mam v plane pouzit tak ci tak , takze prepodkladam teda z tvojej odpovede ze betonove skruze okolo potrubia nie su potrebne, bude stacit len podbetonovat patkove koleno a usadit cele spadiste len v zemine... Este raz vdaka!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?