Ako vybrať distribučnú spoločnosť pre elektrinu, plyn?

Zdravim, chcela by som sa spýtať, či má niekto skúsenosť s distribúciou plynu a elektriny od jednej spoločnosti, či to vychádza lacnejšie alebo je to v podstate jedno? Ďakujem veľmi pekne
Odpovedať
riesime cca 30 e ročne
Odpovedať
to by sa malo dat pozriet na strankach jednotlivych distribucnych spolocnosti, nie?
Odpovedať
@kufrik2008 distribucnu spolocnost si nemozes vybrat. v bratislave pre elektrinu mas danu zapadoslovensku distribucnu ( http://www.zsdis.sk/ ). plyn distribuuje na celom slovensku spp-distribucia ( http://www.spp-distribucia.sk/ )
Odpovedať
Zrejme mate na mysli dodavatela. Ak mate nejaku spotrebu 2-4000 kWh tak je to v podstate jedno, ak Vasa spotreba je vyssia a idete na dve tarify (VT a NT) tak tauz su rozdiely. A logicky mi vychadza ako najlacnejsia alternativa taky dodavatel ktory ma aj vlastnu vyrobu, t.j. trzby z vyroby a predaja zostavaju v jednej skupine. A na Slovensku je tusim iba jedna spolocnost ktora vo velkom vyraba a ma aj vlastnu obchodnu spolocnost. Plyn netusim ale nepoznam dovod preco by niekto daval lacnejsiu elektrinu ak odoberiete plyn, podla mna to vyvazi skor nejakymi inymi benefitmi..
Odpovedať
Je to jesno. Plyn u SPP a elektrinu u zse,sse,vse. Inak sa rozvodaci budu stavat k Vam ako zakaznikovi ako leb budete mat elektrinu od spp. Najskor spravia poruchy svojim potom Vam.
Odpovedať
@niless žiadny predajca silovej energie ju nevyrába , ale len odkupuje od elektrární a predáva ju odberateľom,preto môže mať rôznu cenu energie , tú odkupuje na rôzne obdobie v inom čase, o dodávku sa stará distribúcia každý má preto inú cenu elektriny , lebo ju ináč nakúpi a ináč predáva @patriky predajca elektriny i plynu sa nestará o servis, to má na starosti distribúcia takže poruchu musia odstrániť rovnako , nemajú žiadnych "svojich" to je to isté ako linky pre internet, servis má telekom no predáva hocikto, alebo železnica, chodia vlaky všetkých spoločností po jedných koľajách a o tie sa starajú železnice
Odpovedať
@duzu Aha takze http://www.enelenergia.sk/ ma potom preco najlacnejsiu elektrinu? Urcite im SE da inu cenu ako ZsE ci dalsim ked maju rovnakych majitelov.
Odpovedať
@niless lebo je nový na trhu musí nalákať nových zákazníkov, tento rok ho mám už tiež, to máš ako s cenou PHM , prečo kúpiš všade za inú cenu a cena ropy je pre každého rovnaká,prečo ti dá každá banka iný úrok, iný poplatok, ved požičiava rovnaké Eur?
Odpovedať
@niless Pozrel som si zo zaujímavosti sadzby SE Predaj na Západe aj na Strede, a patrí medzi tých najdrahších dodávateľov. Takže nemáš pravdu. Čo sa týka energií je to silne reguľované odvetvie, zo zákazmi, príkazmi, nariadeniami atď. Cena sa riadi podľa burzy v Prahe alebo Lipsku. A keďže distribučnú sústavu máme prepojenú s našimi susedmi, tak nie je problém pre dodávateľov nakupovať elektrinu inde ako tú vyrobenú na Slovensku.
Odpovedať
@duzu cislo 1. na tvoju otazku preco je - lenivost zakaznikov. zakaznici su lenivi veci riesit, su lenivi pre zmenu a preto si s znimi firmy robia co len chcu.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless ako inak by si nalakali novych ludi? keby mali rovnaku cenu ako vsetci tak pochybujem ze by sa niekto na nich obratil. Takto je to zaujimavejsie. A clovek ked vidi lacnejsiu ponuku tak sa hned o nu viac zaujima.
Odpovedať
@duzu A co? ved idem tam kde je lacnejsie, nie kde ma maju radi, ci? @stastnyjim Neviem kde a co ste porovnavalli ale ak si pootvarate cenniky tak jednoznacne ma v tarife DD5 najlepsiu cenu mnou menovana firma aby som nerobil reklamu. Nepozerjate kadejake kalkulacky dajte nejaky odkaz kde najdem v NT 0,042 €/kWh a v VT 0,072 €/kWh. Sa potom podakujem. Zakazy, prikazy a nariadenia su ale su velmi v prospech distribucie, SEPS. Inak by takmer polovicu ceny energie netvorili poplatky za prenos, distribuciu a veci suvisiace s JE (odpady a pod.). Takisto aj ine veci suvisiace s vyrobou. Prave kvoli velkym prachom je to tak regulovana oblast - jedina oblast podnikania kde Vam nestaci zivnost!!! Cena sa uz vobec neriadi cenami na burze, lebo na burze je cena omnoho nizsia (medzi 25-35 €/MWh), noze si zratajte co Vas stoji na dome 1 MWh.... A ten nakup v zahranici asi sotva, pozrite prenosovu a distribucnu sustavu, zistite si par informacii co je ulohou SEPS, sice mozeme nakupit z Ciech, nieco malo Madarsko, s Polskom jedna linka, s Ukrajinou detto, Rakusko 0. Ale miesta/prepojenia sluzia trocha na ine veci ako na kseftovanie, tam je skor primarne udrziavat siet v EU, vyhnut sa ostrovnej prevadzke/black outu ako riesit nakup predaj podla dopytu a ponuky, to by siet lahla ak by to takto fungovalo, je to o hodne odlisne ako s plynom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@niless ja mám tiež DD5 a tam má najnižšiu cenu dnes práve SE Predaj, vlani to bola EEE , pred tým Magna @stastnyjim to chceš povedať že SE predaj predáva niekomu za inú cenu ako mne? tebe to predá za takú istú cenu ako mne, to či je niekto v distribúcii ZSE, SSE či VSS, na to nemá žiaden vplyv, to je cena za silovú energiu a tá je pre každého rovnaká, rozdielne sú len ceny v distribúciach, a tam je najlacnejší ZSE, ja mám v SSE poplatky za distribúciu takmer 2/3 z celkovej ceny, vraj pre členitosť terénu dnes len preto že má niekto nesprávne info , či je lenivý,ostáva stále u pôvodných poskytovateľov aj ked sú najdrahší , vid SLSP v bankách najdrahší no stále má najviac klientov
Odpovedať
@stastnyjim nemas pravdu, tiez mame SE Predaj a v DD5 su jednoznacne najvyhodnejsi na trhu. Ostane sadzby neviem, ale urcite idu pod ceny tradicnych dodavatelov. Porovnavam si to kazdy rok, kedze sa mi nechce platit zbytocne drahemu dodavatelovi, ked nemusim. Kazdy rok si mozem dat ineho. Ale v SE Predaj sme uz tri roky a sme spokojny :) Navyse ako jeden z mala dodavatelov (ak nie jediny) ma zmluvy bez viazanosti, cize naozaj mozem kedykolvek prejst k niekomu inemu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?