Ako vybaviť pripojenie elektriny na stavbu?

Profilova fotka
Potreboval by som poradit ako mam postupovat pokial chcem vybavit pripojenie elektriny na stavbu - stavebne hodiny. Ako dlho to trva a co vsetko je k tomu potrebne? Dik moc za vsetky rady.
Odpovedať
Hmm no aj mňa by to veru zaujímalo
Odpovedať
@dudu82 hlavne si nezalož skrinku ako na normálnu elektrinu už do domu ale skrinku stavebnú,trvá to dlhšie lebo ony chodia na dva razy ked zaplatíš poplatok okolo 200eur prídu a zapoja ťa s tej skrinky čo je na pozemku do tvojeej a potom si urobíš zmluvu a prídu založit hodiny,treba ti ističe, chrániče či tak akosi káble, zemnenie,najlepšie je poradiť sa s elektrikárom
Odpovedať
Profilova fotka
@dudu82 V prvom rade navstivis zastupenie elektrarni.Oni ti povedia co a ako...potom ti pride vyjadrenie co mas ako spravit a este sek na uhradu....vybudujes si pripojku az po stlp.Nechas tam trcat cca 0,5-1m kablu .Potom vyziadas pripojenie a oni dojdu s elektromerom a s eps.Je to dlhsi proces....
Odpovedať
Profilova fotka
Inac neviem ci existuje staveny prud.Mna pripojili ako D1.t.z. najnizsia tarifa....
Odpovedať
@madyyy ten stavebný je vraj najdrahší a že sa dáva iba veľkým firmám napr. ked stavajú bytovku tak mi povedali na sse
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj neviem odkial si no potrebujes kopu papierov k tomu. Najsamprv potrebujes Projekt na pripojenie od stlpu ku pozemku myslim 3x. VSE robia pripojky aj zadarmo ale maju tam podmienky ktore musis splnit ale oplati sa to usetris kopu eur. ak chces napis odpoviem ti co a ako dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj no mne dali VSE stavebny platime na 1/4rok 10 eur a doplatok podla spotrebovnej elek.
Odpovedať
my mame tiez "stavebny". Tiez sme potrebovali projekty + este nejake papiere, vsetko ti povedia na elektrarnach, nejake poplatky... Prvy rok od zapojenia sme platili 2x po 10e, mali sme nedoplatok nejake 3 e. Teraz na to dali platit 6x po 7,40 - vlastne kazdy druhy mesiac. Tak som zvedava na vyuctovanie buduci rok, ale za ten cas by sme uz mali mat aj normalny prud pre domacnosti.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
my mame na pozemku el.skrinku vybudovanu developerom. Samozrejme, je prazdna, trcia v nej len kable z NN pripojky z ulice. Postup na strankach elektrarni co robit: 1. Podat ziadost na ZS Distribucia, cakat na podmienky pripojenia 2. Zaplatit pripojovaci poplatok (bolo to vyse 200 EUR). 3. Dat si namontovat elektrikarom hlavny istic podla pripojovacich podmienok a zohnat k tomu co tam urobil reviznu spravu. 4. Zavolat na elektrarne, pride od nich chlapik a namontuje hodiny. To co uz ale nie je popisane - ako tu elektrinu zo skrine dostanem ? Kam zapojim napr. miesacku ? Takze dalsi bod: Ked pride elektrikar zo ZSE montovat hodiny, rovno ho treba poziadat ci by nemamontoval za isticom zasuvku a strcit mu ju do ruky. (Je dobre ju mat kupenu, on ju mat nemusi)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@tomaso1 čítam ten postup a dúfam, že takto pôjde. Otázka je že aký druh zásuvky si mal na mysli..??
Odpovedať
podla toho čo chceš pripájať. Ja som si kúpil kombinovanú - je tam 3 fázový aj 1fázový vývod.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@solimx Zdravím Ťa ako si to myslel s tými prípojkami zadarmo. Čo tam je potrebné zabezpečiť. Dík
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@madyyy @tomaso1 @manki @skorpionka34 Chcem tiež riešiť stavebný prúd, môžem žiadosť o pripojenie podať ešte pre vydaním stavebného povolenia. ZSE sa mi k projektu na stavebné povolenie už vyjadrila. Čiže podmienky napojenia sú od nich stanovené.
Odpovedať
@topvideo tak to je divne, ze uz mas vyjadrenie k stavebnemu povoleniu a este si nedaval ziadost o pripojenie :) Mne na infolinke tvrdili, ze najprv ziadost o pripojenie a potom, ked pride zmluva s technickymi podmienkami pripojenia sa da podat ziadost o vyjadrenie k stavebnemu konaniu. Toto je postup ZSE, ale ocividne to maju vsade inak :) Krasa :)
Odpovedať
Profilova fotka
@akronop Je to skutočne tak, mám projekt k SP, k tomu sa mi ZSE už vyjadrila, nie k stavebnému povoleniu, ako píšeš ty. Zatiaľ som priložil ich vyjadrenie k žiadosti o stavebné povolenie. Iba na stránke ZSE sú pokyny, že k žiadosti o pripojenie je treba priložiť kópiu vydaného stavebného povolenia. Toto ma pletie, preto sa pýtam.
Odpovedať
@topvideo ja som myslela, ze existuje len vyjadrenie elektrarni k stavebnemu konaniu, resp. povoleniu (nazov je tam nepodstatny). Nevedela som, ze su to dve rozne veci. A na stranke http://www.zsdis.sk/sk/Obcania-a-firm... vidim len, ze k ziadosti o pripojenie do distribucnej siete treba akurat katastralnu mapu z netu (davala som ziadost online a prilozila som len mapu a uz mi aj dosiel navrh zmluvy). Kazdopadne ja velmi neporadim, pretoze my uz mame stavebne povolenie (robil to developer hromadne na typove domy), ale kedze nikto tam tie typove domy nema a ani my nebudeme, tak riesim zmenu uzemneho rozhodnutia a take veci... Kazdopadne je najlepsie zavolat na infolinku a spytat sa, ale odporucam aj 3x a v rozne dni, pretoze kazda teta povie nieco ine, tak aby si bolo z coho vyberat :-D Pevne nervy a vela zdaru
Odpovedať
@topvideo myslim ze elektro pripojka nema nic spolocne so stavebnym povolenim na dom. Elektrarne zaujima len projekt pripojky (ktory si si dal urobit podla projektu domu). To si povedal ze uz ti odsuhlasili. Tak potom mozes poziadat o pripojenie. Ale ked pride elektrikar musis mat nejake odberne miesto - zastrcku alebo tak. Inak ti hodiny nenamontuje.
Odpovedať
@topvideo mozes, skrinku mas? daj na ne namontovat zasuvky 220 a 380 a oni ti potom pripoja nato hodiny.
Odpovedať
@dudu82 Ak sa jedna o distribucnu oblast VSD, a. s. stavebna pripojka NEEXISTUJE. Potrebne je si podat standardnu ziadost vo vyjadreni k ziadosti budete mat uvedene podmienky (potrebne doklady na predlozenie, bod napojenia a pod.) nasledne si date spracovat projekt na pripojku a odberne zariadenie, ktory date odsuhlasit s potrebnymi/pozadovanymi dokumentami. Podla PD zrealizujete odberne zariadenie, zabezpecite reviznu spravu, zaplatite pripojovaci poplatok, uzavriete zmluvy (o dodavke a o distribucii), nasledne vam VSD zrealizuje pripojku a osadi elektromer. Pocitajte 1-2 mesiace. Pripojenie musi realizovat vlastnik nehnutelnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomaso1 @atlaska Dík za info, ešte nemám nič...ale vyriešim to.
Odpovedať
@topvideo su uz skrinky s tymi zasuvkami, nam dali obycajnu,ale elektrikar nam ich tam v poho domontoval. Jedine co potom treba nejak zaistit aby sa ti nenapajali nejaky "dobry" susedia. Vies vymyselnici natiahnu predlzovak a miesacka miesa:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska to je mi jasné, uvidím, čo sa dá robiť, v noci by si chodili nabíjať elektroautá :-) Aj máme nejaký nápad na zaistenie?
Odpovedať
@atlaska my sme si skrinku zamkli na kladku, prave vcera sme ju dali na pozemok, revizny nam vypisuje papiere a v pondelok ideme na centralu VSE vsetko odniest. Mna len prekvapila ta suma, ze 200 €??? ESte nemame ani stavebne povolenie a uz tolko penazi islo do toho vsetkeho, ze hruuuuza, ale 200€ sa mi vidi trosku moc @topvideo
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianka.g plyn budeš mať? tam tiež platíš za pripojenie 153€, aj vodárňam tuším 50€, to je biznis... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianka.g nemáš fotku tej skrinky?
Odpovedať
@topvideo no hruuuuza, za co vsetko chcu peniaze, fotka by mohla byt az poobede, ked pride manzel z prace
Odpovedať
@topvideo My sme stavali na susednom pozemku, boli sme tam pohladom z okna vlastne stale. Pripajal sa len semtam sused a o tom sme vedeli. Najlepsie je mat dobreho suseda, ktory to postrazi a zamknut skrinku a vzdy pred odchodom zo stavby aby robosi vypli istic a samozrejme aby nikomu nedali kluc od skrinky. Lebo bohuzial, vyber dobrej stavebnej firmy to je to najtazsie na stavbe domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianka.g OK, len ma napadlo, či je to nejaká typizovaná skrinka alebo ste to zbúchali na kolene...
Odpovedať
@topvideo nie to je kupovana skrinka v zeleziarstve za 50 € ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
trocha som hľadal a mám toho habadej http://dom.bazos.sk/?hledat=Rozvodna+... @atlaska @tatianka.g
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?