Ako územniť elektromerový rozvádzač

Čaute, riešim teraz elektrickú prípojku. Mam na pozemku elektromerový rozvádzač Hasma. Mam v podstate všetko pripravené, ale chcem ešte územniť rozvádzač. Akým spôsobom je to najlepšie riešiť a ako? -Rozvádzač je v plote 3 metre od stĺpa, na ktorom bude poistková skrinka. -Od rozvádzača do domu budem mat vzdialenosť približne 20 metrov
Odpovedať
https://old.modrastrecha.sk/forum/sea...
Odpovedať
Profilova fotka
@miroslavvvv
Odpovedať
@micjak Takže stačí to územniť uzemňovacou tyčou? Nebolo by to lepšie uzemňovať pasovinou a spojiť to s pasovinou, ktorá bude v základoch domu? Prečital som si nejaké staršie diskusie, ale neviem, čo je lepšie, efektívnejšie. Co myslite?
Odpovedať
jednoznacne je lepsie uzemnenie spojit s pasovinou v zakladoch... jedna tyc je v 99% pripadoch ako prd vo vetre...
Odpovedať
Profilova fotka
@miroslavvvv Úplne ti stačí uzemňovacia tyč. Tak či tak už v Domovom rozvádzači to máš uzemnené znovu cez eqitermickú svorkovnicu s uzemnením v základoch.
Odpovedať
@miroslavvvv https://promess.ru/sk/kak-pravilno-sd...
Odpovedať
@topfield Chcel by som to spojiť s pasovinou v základoch. Dom nebudem mat až tak ďaleko. Ale mam otázku. Uzemnovaciu pasovinu mam dat do štrkového lôžka vedľa kábla, alebo je lepšie dat do hliny, alebo ako to riešiť kombináciu v jednom výkope. A ďalšia vec. Základy na dom ešte nemám a ani vykopanu ryhu na kábel na prívod do domu. Mam len vykop, ktory ide ku stĺpu. Môžem to riešiť tak, že pasovina pôjde v tomto výkope cca 2 metre a zvyšok pasoviny vyvediem vonku nad terén? A keď sa bude kopať výkop na kábel do domu, tak to potom prepojím s pasovinou v základoch?
Odpovedať
@miroslavvvv Vedeli by ste mi poradiť, ako by to bolo lepšie riešiť?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?