Ako ste robili a koľko stála vŕtaná studňa?

Zdravim Vas vsetkych otvaram diskusiu a rad by som som zistil kto ma vrtanu studnu v dome a pouzivaju na splachovanie zachodov atd.kolko ste platili za vrt studne,ako hlboko mate vrt ako ste ju vrtali a popripade ak mate fotky porposim vas poslite ak mozte. Dakujem vsetkym co sa zapoja do diskusie. P.S: prosim Vas piste kto ma iba studnu Dakujme Vam..
Odpovedať
1
2
6
len poznámka - podľa vodného zákona musí byť studňa min. 10m od stavby, určite nemôže byť v dome. Najprv si zistite zloženie vody, ak je vysoko mineralizovaná budú sa usádzať fľaky.
Odpovedať
Profilova fotka
@michal4701 uvádzaš, že na splachovanie, takže úžitková voda. Zákon hovorí: § 18 Všeobecné užívanie vôd (1) Každý môže na vlastné nebezpečenstvo a bez povolenia alebo súhlasu orgánu štátnej vodnej správy odoberať alebo inak používať povrchové vody alebo podzemné vody na uspokojovanie osobných potrieb domácností, ak sa takýto odber alebo iné používanie vykonáva na mieste, ktoré je na to vhodné, jednoduchým vodným zariadením a spôsobom, ktorý neobmedzí alebo neznemožní rovnaké používanie iným osobám. Čerpadlo už nie je jednoduché zariadenie. Neviem, ako to chceš vŕtať v dome (asi vopred| ale má to úskalia. Studňa v dome, so stálym odberom môže v niektorej situácii spôsobiť nerovnomerné zníženie hladiny spodnej vody a ovplyvniť sadanie objektu. Ale aj nemusí, záleží na tvare, rozmeroch, zaťažení. Na splachovanie stačí dažďová voda vonku z nádrže (skruží| do 5m3 to nie je vodná stavba.
Odpovedať
Klasicka otazka ale predsa sa spytam: vybavoval niekto stavebne povolenie na studnu ? Vsetci mi tvrdia ze to nikto nerobi. Ake su postihy? Ako zistim, ako hlboko je voda? Mam volat prutikara? Nemam totiz chut aby mi firma vrtala na pozemku a nakoniec zistim ze voda je priliz hlboko a firme vycalujem tazke prachy....
Odpovedať
my máme vodu z o studne na splachovanie WC dole a na polievanie, táto studňa tu už bola ked sme dom kúpili, taká klasika s tým pumpovaním, žiadne povolenie som nevybavovala, na jar tam chceme dať dokonca čerpadlo na zavlažovanie trávnika, nevýhoda, vypúšťať vodu na zimu, inak máme klasickú mestskú vodu. Mňa zaujíma skôr čím sa dá studňa navŕtať. Na chate sme zavolali prútikára, stanovil miesto vrtu a hlbku 11,5 m, je to nie moc dostupný terén, máte nejaké skúsenosti aj s týmto? Neviem si predstaviť ako chceš mať studňu v dome? Myslel si niekde pri dome? Neviem či by bolo rozumné, pretože tie podzemné prúdy vody nie sú moc zdravé. :-|
Odpovedať
no najskor sa vyvrta diera urobi sa studna a potom sa zacnu kopat zaklady .ale aspon myslim ze sa to da....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
ozivujem temu. pokial vrtanie studne stoji dajme tomu 80eur / meter, mozem si prvy meter vykopat rucne ?
Odpovedať
@dusantt 60/m je skor bezna cena a nie som si isty ze to takto funguje :) ale opytat sa mozes
Odpovedať
@dusantt To máš nejakú veľkú sumu. A napríklad tí čo vŕtali mne u nich to takto nefungovalo. Oni brali pevnú taxu 450€ či to bolo 4 alebo 10m a potom každý meter navyše 25€. A napríklad svokor mal 5m studňu kopanú. Chcel ju prehĺbiť na 8 m tak platil 450€. Rátajú od povrchu. Ja som mal 11m platil som 475€
Odpovedať
@kajo873 A kde bola realizovaná tá studňa, prípadne kontakt na firmu.
Odpovedať
Ak potrebujete studňu, môžem len odporučiť partiu z okolí NR, BENE-VRT. číslo v správe
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som za 9,5m platil 320€ po známosti, pričom vodu som mal od cca 5m. Normálne ale berú 47 za meter (sú od Žiliny). Prídu, vyvŕtajú a osadia rúru. No na jednej stavbe, kde teraz robí bratranec vŕta iná partia studňu už 5 dní. Sú cca na 15 metroch a robia štýlom jeden meter vyvŕtajú, pak dve hodiny pospia v aute a pak zase vŕtajú. Môj budúci sused mal na pozemku prútikára ten mu len vyznačil žriedlo, hĺbku určiť nevedel.
Odpovedať
35m a 2300€
Odpovedať
Článok sa načítava...
Overenu firmu z okolia TN nemate? Na dve studne 160mm, cca 12 a 8m.
Odpovedať
dobrý deň, ja hľadám firmu z okolia Trnavy/Bukovej. ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@mareklin ahoj prosim ta ako ste nakoniec dopadli? Vies mi dat kontakt
Odpovedať
@maxbeba Ahoj, Velmi dobre, studne mi vrtali borci z vrtydp.sk, p. Patka z Banoviec.
Odpovedať
Bol mi na obhliadke chlap a koli podlaziu (povazske strky a piesky) mi navrhol, ze zvari zelezne rury a do nich vlozi modru pvc ruru o priemere 110. Vrtydp mi to za podobne peniaze slubili navrtat bez zeleznej rury o priemere pazenia 125. Studnu planujem vrtat do hlbky cca 15 m, pricom voda je od 6m.
Odpovedať
Ja mám studňu 20m hlbokú.Bežný meter 50euro.Rozvod do celého domu okrem kuchyňe.Plus bazén a polievanie.
Odpovedať
Profilova fotka
my máme vrtanú studňu od domu asi 10m, ako jediný zdroj pitnej vody, vrt stál 4000eur /najlepšie asi 30m, ak chcete aj pitnú vodu,/ treba si porovnať viac vrtačov my sme nakoniec povolenie nevybavovali lebo sme kupili pozemok kde už studňa vrtaná bola čiže to bola len oprava či vyčistenie/prehlbenie vrtu a vtedy sa povolenie nemusí vybavovať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Zdravím. Viete mi odporúčať niekoho na vŕtanie studne v okrese Senec? Ďakujem.
Odpovedať
@chaarliizee Dobrý deň, poprosila by som Vás o kontakt, najlepšie e-mail do IP. Ďakujem.
Odpovedať
Firiem tu je ako maku lenmat to stastie vybrat tu spravnu. Kamarat si daval tiez robit studnu, len ma uz nemoze napadnut ta firma, cez ktoru si ju daval vrtat a bola to cista katastrofa.. Zbytocne vyhodil kopec penazi a studnu stale nema lebo uz nemal volu a chut hladat niekoho ineho. Takze vsetkym vela stastia.
Odpovedať
Dobrý deň, som z okolia Levoče zháňam niekoho na vŕtanie studní ?
Odpovedať
Profilova fotka
ak chces stratit cas a 80 eur aj tak neziskat tak vpohode
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Niekto overený okolie Kysuckého Nového Mesta? Najlepšie od niekoho, kto má osobnú skúsenosť.
Odpovedať
@majbu skús osloviť firmu www.zemevrt.sk... nám vŕtali studňu pred 4 rokmi.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte.zo susedom si tiez chceme navrtat studnu okolie KE .nepoznate niekoho?
Odpovedať
@michal4701 ahoj, jedna vec je navrtanie studne, druha vec este veci okolo. Sachta, cerpadlo, riadiaci system cerpadla, napojenie do domu, napojenie zavlahy, atd... Nezda sa to, ale ten samotny vrt je lacnejsi, ako to vsetko ostatne.
Odpovedať
@jurkoboss aj by ste vedeli napisat co vsetko by bolo treba? povedzme, ze mam pozemok, onedlho bude aj projekt domu s osadenim, planujem este pred zacatim vystavby dat navrtat studnu...co dalej? vodu zo studne by som chcel vyuzivat na splachovanie v dome, zavlahu zahrady, umyvanie auta...a samozrejme pri samotnej vystavbe...ake by bolo najidealnejsie riesenie? Treba nejaku sachtu mimo domu alebo to dat do technickej miestnosti? Co vsetko k tomu potrebujem? Vobec sa v tom nevyznam, dakujem.
Odpovedať
@marek_norway popisem moj pripad, neviem ci je najlepsi, su mozno aj lepsie. Vrt som si daval robit, ked som zacal stavat, cca niekedy, ked sa vykopavali zaklady. Ako mi urobili vrt, tak prva voda sa hned vyuzila uz na polievanie zakladovej dosky. Tym som poriesil polievanie dosky a cistenie cerstvo navrtanej studne. Povodne som studnu chcel len na zavlazovanie, ked prislo na stavbe na rad rozvod vody, tak ma prehovorili, nech uz si tu studnicnu vodu dotiahnem aj do domu, tak som to tak zrealizoval. Teraz momentalne riesim tu studnicnu sachtu, to bude plastova do zeme, kde bude aj komplet technika - riadiaca technika cerpadla, rozdvojka a vyvody vody do domu a na zahradu, zavlazovanie. Mam to vsetko navrhnute v tej vonkajsej sachte, nech mi to v dome nehuci, do domu do technickej mi ide uz len privod. V technickej budem mat upravu vody, kvoli tvrdosti, odtial rozvod do domu.
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?