Ako ste riešili prekopanie cesty kvôli sieťam?

Zdravim stavbarov, prekop cesty, kvoli sietam. Pomerne bezna zalezitost. Ako ste to riesili?Asi treba prekop prekryt aby mohli auta prechadzat, plus niejake oznacenie.Existuje niejake jednoduche prakticke riesenie? Predpokladam z eprekop bude otvoreny den-dva (mzono viac) od vykopania kym pridu vodari, po zasyp. Chcel by som dat elektrinu a vodu od seba na 0.5 metra
Odpovedať
@peet29 Cesta sa prekope, do výkupu sa dá piesok, rúrka, piesok, fólia, a zasypa sa vykopanou hlinou. Robota dokopy na 2 hodiny. Cesta bude zaspaná, prejazdná a vodári si rúrku prídu zapojiť kedy chcú.
Odpovedať
Pretlacit popod cestu
Odpovedať
@peet29 neviem, či je to jednoduché riešenie, ale pred samotnou rozkopávkou cesty musíš mať vyjadrenie od vlastníka - majetkového správcu cesty, dopravnej polície a následne požiadaš cestný správny orgán o povolenie zvláštneho užívania, o čiast. uzávierku (po polovici vozovky) a o určenie dočasného dopravného značenia, v povoleniach budú stanovené podmienky.. doba trvania záleží od hĺbky uloženia podzemných vedení, ale najmä od podložia, v zemine to bude logický ľahšie a kratšie, ako keby ste narazili na nejaké skaly.... treba sa opýtať susedov (pokiaľ sú), akú majú skúsenosť.. možno by som odporúčala uvažovať aj nad pretláčaním, voda a el. kábel majú malý priemer, dajú sa uložiť do chráničiek, odpadol by dôvod na uzávierku cesty aj dopr. značenie.. a možno cena by bola porovnateľná aj celkové náklady ..skús sa informovať koľko by stál 1 bm v nejakej firme, ktorá robí pretlaky napr. http://www.spojstav.sk/tech_vybavenie...
Odpovedať
Profilova fotka
Kanalizacia???
Odpovedať
@diskuter99 ty to riešiš jak poľnú cestu. Nebudeš ty ďalší z rodu superodborníkov? :-) @peet29 začni najprv vybavovaním projektu a povolenia, veľakrát ti cestu ani nedovolia prekopať (ak je v správe ssc). Komunikuj so správcom a ak sa dá zvoľ radšej pretlak.
Odpovedať
@slavoslav Prekopávať sa môže dočasná cesa v novostavanej štvrti. Keď sa dostavia väčšina domov, spraví sa poriadna cesta a tá sa už prekopávať nemá. Ak sa mi chceš posmievať, rozmýšľam že prečo, potrebuješ niečo predať a mňa zhodiť pred ostatnými? Slušný človek diskutuje vecne, baví sa o problémoch, dokazuje, spochybňuje... ale nenadáva.
Odpovedať
Dakujem za reakcie. Komunikujem aj s uradmi samozrejme, prekop by mal byt umozneni podla slovneho vyjadrenia (aj ked rozhoduje az rozhodnutie na papieri). Pozaduju potom aj naspat zaasfaltovat. zacinam sa priklanat k pretlaku, aj ked poda je tam vraj narocna na pretlak, kamenista...asi to bude niejaka stovka mozno dve navyse (a mozno ani nie ak by ma nutili asftaltovat cestu)...ale ovela jednoduchsie @diskuter99 ano ked sa to dobre zosynchronizuje da sa to, len u nas trubku na vodu musia ulozit vodarne, cize by som musel zavolat bager presne pred vodarmi a vodari by museli prist na cas....to moze zlyhat a vyko bude otvoreny den dva.... @wolodymir elektrina, voda, plyn . . . vsetko mam na druhej strane:/
Odpovedať
@peet29 Mal som svoju hadicu na vodu, obecná firma mi pripojila na obecný vodovod rukáv s ventilom a pripojila hadicu, v tom čase už bola ukončená vo vvodomernej šachte, kde mi ešte osadili vodomer. Vodomernú šachtu už máš? Výkop cesty sa robí až na koniec. Elektrina a voda môžu byť v jednom výkope, treba oddeliť 30 cm pieskom a farebnou fóliou. Odpad a plyn by mali byť vedené samostatne, cez 2 extra výkopy. Možno by bolo dobré cestu rozkopať naraz pre všetky prípojky, do pár hodín zaspyať. Asfaltovať má zmysel až sadne hlina po pár mesiacoch, ako po nej budú jazdiť autá, a treba ju tam dosypávať. Inak vznikne diera, niečo ako opačný retardér.
Odpovedať
@diskuter99 predpokladajme, že ani ja ani ty nevieme (teda ja určite) či sa jedná o dočasnú cestu bez krytu, alebo definitívnu s asfaltom. A vezmime že horší prípad je keď je to cesta definitívna a dotazujúci je tak jednoduchý človek, že to zrealizuje podľa tvojej rady... predpokladám, že ďalej nemusím pokračovať o následkoch.... Ak je to ale dočasná cesta ako predpokladáš ty a bude postupovať podľa toho ako som napísal ja (to pltí pre oba prípady) tak po konzultácii s vlastníkom, správcom a projektantom dôjde k riešeniu, z ktorého mu nevzniknú žiadne zbytočné problémy. a ten "posmech" pramení z toho že už nejednou poznámkou si ma pobavil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?