Aké čerpadlo do narážanej studne?

Dobrý deň! Aký typ čerpadla sa používajú do narážanej studne ? A výkon čerpadla na základe čoho sa nadimenzujú ?
Odpovedať
https://www.prodoshop.sk/cerpadla/pon... a milion dalsich stranok Ti o tom google vypluje, ked zadas ponorne cerpadla do studne kazde cerpadlo ma svoje parametre, ako vykon, vytlak a podobne.
Odpovedať
@atak77 To chápem že majú, ale keď tam píšu že napríklad: Maximálny prietok 60 l/min toľko stačí pre štvorčlennú rodinu alebo nie ?
Odpovedať
@lori0023 potrebujes vodaren nie len cerpadlo a nie ponorne ak mas narazanu sak ho tam nenapchas...
Odpovedať
@sysell A vieš mi odporúčať neaké ? Toto napríklad? : https://www.prodoshop.sk/domace-vodar...
Odpovedať
@lori0023 To nie ze si nakliknes produkt a je. Bude lepsie ak oslovis vodara nech ti to navrhne. Nepises aka je tam voda aka hlboka studna co chces s vodou robit, aky mas pritok v studni. Slusny vodar ti navrhne filtre , cerpadlo, pripojenia na dom - zahradu atd atd.
Odpovedať
@lori0023 ako pise juraj treba to riesi komplexne, na co to potrebujes, aka je hlboka studna, nejaka uprava vody ak to bude pitna vodanejake systemy proti behu naprazdno atd atd..
Odpovedať
@sysell Hĺbka studni je 8 metrov vzdialenosť medzi studňou a rodinným domom je 11 metrov, a výpočtový prietok pohybuje okolo 0,6 l/s. Najväčší spotrebič teplej vody je vaňa s rozmermi 1700x700mm. Sú ešte neaké hodnoty ktoré sú potrebné k nadimenzovaniu domacej vodárne ?
Odpovedať
@lori0023 Ja sa nevyzman do vodarni, ide o to ci to chces ako uzitovu alebo aj pitnu, od toho zavisi vodaren, mozno dake filtre, mozno daka chemia, expanzka mozno vacsia, mozno bude treba frekvencny menic, nejaku ochranu aby to neslo naprazdno, fakt neviem ake veci su na trhu, treba sa poradit v obchode kde maju vodarne - nejaky specializovany resp fakt dakeho instalatera pohladaj. Slo by to aj cislo len v vodarnou mali sme to tak na chatre ale doba je uz inde..
Odpovedať
@lori0023 Ak to chces na kupanie, skor ako sa pustis do nakupov je potreba zistit zlozenie vody. Kedze je to iba povrchova studna bude slusna sanca ze ju pouzijes iba na polievanie. Po rozbore vody si je treba zistit aku filtraciu je potreba pretoze ti moze znicit bojler ked bude moc tvrda a dalej mikrobiologicky rozbor moze ukazat ze v nej plava nejaka bakteria v ktorej sa kupat neda prip budes musiet vytvorit cely filtracny system. Tam uz typ cerpadla riesit nebudes pretoze to bude to najmensie zlo :-) Inak to co si dal v odkaze moze byt kludne aj slabsie pretoze pritok mas tusim 36l/h a kedze mas maly stlp vody tak by si tahal iba vzduch pri 60l/h. Takze prve je rozbor a potom uprava tak aby ked sa deti budu kupat a napiju sa nemuseli ist k lekarovi.
Odpovedať
@17juraj17 V celom dedine nie je verejný vodovod, každý má studňu, asi s kvalitou vody nebude problém. Aspoň to dúfam :D
Odpovedať
@lori0023 pre 4 clennu rodinu aspon 80litrovy zasobnik najlepsie 100litrovy
Odpovedať
@lori0023 Ono mysliet a vediet su vcelku dost rozdielne veci. :-D Kamarat co byva na dedine kde nie je vodovod dava robit pravidelne rozbor, teda ako aj vacsina. Pred 20timi rokmi mali vodu ako pre kojencov cela dedina. Minuly tyzden mi spominal ze on a este jeden maju ako posledny studne s hranicnymi hodnotami na pitie. Ostatny uz su out. Ide o zdravie. Netreba to nechavat na nahodu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Toto je v prdeli, ze v dedine nie je vodovod. V roku 2017 ach Slovensko
Odpovedať
@atak77 Ale kanalizácia je už v dedine :D Susedný obec ani to nemá .....
Odpovedať
@17juraj17 Áno inak máš pravdu, treba robiť ten rozbor.
Odpovedať
@lori0023 a okolite dediny vodovod maju ci nie? v dnesnej dobe EU fondov, len neschopny starosta - inak nevidim problem
Odpovedať
@atak77 Plynovody sú v okolitých dedinách, ale vodovody a kanalizácia zatiaľ nie sú vybudované.
Odpovedať
lori0023 - potrebujes vodaren, daj si aspon 60-80l nadobu na rodinny dom. 8l mas hlbku, tych 11m je po rovine alebo je to 11m vertikalnych po najvyssi odberny bod? Tie vodarne co si tu dal si nekupuj, zainvestuj do niecoho overeneho kde zozenies nahradne diely aj za 10 rokov. Omnigena je polska cina, aka bude dostupnost nahradnych dielov za 3-4roky nikto nevie. Pohladaj nieco overene, pozri znacky ako Pedrollo, Ebara, Calpeda atd, vsetko na trhu roky a dobra dostupnost nahradnych dielov. Ak mas vodu v 8m, je to uz hranicna hodnota pre samonasavacky tak urcite pociaj s neakou ochranou behu na sucho keby ti klesne v letnych mesiacoch hladina, nech ti cerpadlo nezhori..
Odpovedať
@mirec1 11 m je po rovine, ale vertikálna časť vodovodu nie je až tak veľa lebo studňa bude zásobovať vodou rodinný dom s jedným podlažím. Výrobcovia ešte uvádzajú hodnotu "maximálny prietok, (l/min)" to je dôležitá hodnota alebo zanedbatelna ?
Odpovedať
lori0023 - Max. prietok (Qmax) je hodnota ktoru ti cerpadlo da pri nulovom vytlaku. To znamena ze ju nameras hned na vytlaku kde este cerpadlo nemusi vodu nikam tlacit alebo iba minimalne. To ist je aj maximalny vytlak (Hmax), mas to maximalny vytlak pri takmer nulovom prietoku (zalezi od cerpadla), teda napr pri Hmax 50m ti spravi cerpadlo cca 5Bar ale bez toho aby si odoberal neake mnozstvo vody. Od toho su tie krivky. Pozri napriklad tuto tabulku: http://www.pedrollo.sk/produkty/jsw2/... cerpadlo JSW 2A Max. vytlak 58m, Max. prietok 70l/min Na krivke vidis ze 70l ti spravi pri vytlaku 28m (je to aj v tabulke dole) co je malo, ty musis pozerat na stred krivky tam vidis ze mas asi 30 l/min pri 42m vytlaku teda budes mat 4,2Baru pri 30l/min. Toto je inak cerpadlo asi aj dobre pre teba, predavaju sa s tlakovym spinacom 3-4,5 Bar co je pre rodinny dom ideal. Pre mna osobne by slabsie cerpadlo s tlakom 2-3,5 Bar ako sa predava bolo slabe, mam rad ked v sprche voda poriadne tecie pod tlakom :-)
Odpovedať
Hocijake. Lennie vibracne.!!!!!!
Odpovedať
@montreal - do narazanej studne hociake? ked niecomu nerozumies neprispievaj ;-)
Odpovedať
@mirec1. Velke sorry....;)) .teraz vidim ze narazana studna a nie vrtana... Vsetkym sa za pripadny sok z mojej odpovede ospravedlnujem.... 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?