Aká je normálna cena za vodárenské práce?

Ahojte všetci, chcem sa opýtať na Vaše skúsenosti s vodármi....mám jedného vodára, ktorý si pýta za materiál a vodárske práce 300€. Neviem, či je to veľa, či málo, nevyznám sa. Murár nám teraz buduje bytové jadro (v byte) a vodár by nám vlastne zapojil či zaviedol potrubia (či čo to vlastne robí :)) na práčku, umývadlo, sprchovací kút a tak.... Je 300eur dobrá cena?? Vopred ďakujem za odpovedeee :)
Odpovedať
1
2
8
Profilova fotka
@valioci my sme tiez tak nejak platili, osadil nam komplet celu sanitu, baterie, umyvacku, umyvadlo v kuchyni....a co ja viem co este vsetko :) zdalo sa mi to vela, ale asi tak beru za tieto sluzby :)))
Odpovedať
@henaha na to som zabudla, že osadí aj batérie a potiahne vodu na nové miesto v kúpelni....ach jo, chcela by som aj ja zarábať 300€ za dva dni v práci :))
Odpovedať
Profilova fotka
@valioci hmmmm...tiez som si povedala po niektorych majstroch, ze "mala som sa lepsie ucit" :-D :-D je to neskutocne kolko si pytaju murari, obkladaci, vodari,.....
Odpovedať
murár si zapýtal menej za vybudovanie celého jadra ako vodár! :))))
Odpovedať
@henaha murár si zapýtal menej za vybudovanie celého jadra ako vodár! )))
Odpovedať
Profilova fotka
tak nam teraz robia jadro, teda mojim rodicom... a vodar si vypytal 300 eur za pracu a 300 za geberit bez akejkolvek sanity (pricom sme zistili,ze taky geberit uz aj s wc misou stoji v baumaxe 150 eur!!!). vsetku sanitu sme si museli kupit navyse.... cize pan vodar mojich rodicov oklamal na plnej ciare, cca 450 eur za jeden den prace... ale kde sa stazovat...ako to riesit...
Odpovedať
@kote1509 ahojky...no tak nas vodar dnes konci na byte. vzal tych 300eur. plus som ja dokupila ten zavesny wc system. nekupila som geberit, ale komfort. v hornbachu aj s wc misou stal 179€. geberit, co som pozerala vo viacerych obchodoch, stal cca tolko, alebo trosku viac, ale bez misy. u vas naozaj stoji geberit aj s misou 150eur?? a v akom obchode? a este sa chcem opytat, na strop v kupelni budete davat sadrokarton?
Odpovedať
Profilova fotka
no mama videla ten geberit v Baumaxe v letaku, takze to mam iba od nej sprostredkovane :-) na strop nasi nejdu davat sadrokarton,lebo mama nechce bodovky, tak jej majstri poradili akesi kazety, vobec neviem, ako to ma vyzerat, ale dnes vecer by to malo byt uz hotove. napisem potom viac...
Odpovedať
ahojky, ahojky, tak ako? maju uz vasi strop hotovy?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, tak kupelna uz je hotova. strop vyzera super, tie kazety sa tam velmi dobre hodia a do toho zabudovali nieco ako bodovky, ale ze vraj to nie su bodovky,ktore sa davaju bezne do sadrokartonu :-)) cela prerabka vysla nakoniec o nieco viac,ako sme ratali, ale myslim,ze vysledok stoji za to. este robia dlazbu v chodbe a prerabkam dame zas na par rokov pokoj...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ked si vodar robi sam drazky, vyspravuje sam, pouziva svoj spotrebny material a stroje/nastroje, je 300 eur este v pohode. Dobra cena ciste za "robotu" bez materialu je okolo 200 eur podla zlozitosti a typu zakazky. Ked vyuziva moderne stroje, uvedomte si ze na ne musel investovat desattisice, a navratnost nieje za ani za mesiac. Nehovoriac o zodpovednosti ked v noci nieco rupne.
Odpovedať
"nas"vodar pyta 600€material a 300 az 350€ robota za dva dni. nieje v tom ziaden iny material len trubky a dake koncovky. hmmm a drazky ma vysekane
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dobrý deň mne sa zdá že tých 300eur je podla mňa aj málo pre zákazníka vyborna cena takmer smiešna.Moj buduci svokor je kurenár , vodár a montuje solárne panely a rozne kurenárske krbové a vodarenské systemy na ktore človek musí mat osvedčenie či ma dovolene zapajať takéto systémy.Sem tam ma zavolal na roboty a nehovorím ako je tato robota namáhaná na pohyb zohýbanie a náročna na profesionálny vercajch ktory máloktorý profesionálny kurenár ma nespočetnými nastrojmi.Nespomínam všeliakych šuflikantov ktory su neni pomali ani vyučený v odbore ale len zaučeny a vidáva sa kvázi za kurenára.. Ked sme boly nakupovať len materíal baterie vane geberity sprchovacie kuty radiatory rebríky solárne panely už to su velmi vysoké položky a nehovoriach ešte ich odborné a profesionálne zapojenie a viidania certifikatu o odbornom zapojení pri prípadnej reklámacii.Ćiže o cenách o ktorých sa tu bávite su ešte pomerne smiešne na ktore by sa profesionálny kurenár hovorím profesionálny ktory pracuje zo systemami v dnešnej dobe modernímí na ktore chodi pravidelne na doškolovanie a stale doplnaní si novych informáci moderných systemoch v dnešnejj dobe.Je troška na zasmiatie že hromadu ludí sa zhorzí nad sumami a cenami od profesionálnych kurenárov alebo vodárov ktory ozaj niečo spravia a vtesnam do toho aj murárov strechárov a všetkých robotníkov ktory sa narobia hovorím profesionalov za ktorímí je videt ak konečný vyseldok .A celkom spokojne a velmi radi zaplatia ludia horibilné sumy priam vesmírne všeliakim maklérom ktory si beru za sprostretkovanie ja hovorím okradnutie predavajuceho 10% z celej predavajucej nehnutelnosti za pár overenych papierov zhotovenie zmluv.tato cena je aj do výšky 250 000 sk za jednu takto predanu nehnutelnost. A pritom nemaju žiadne vstupi nepotrebuju žiadny material a nástroje nič ako tý kurenari.Tak že račej keby sa ludia zamerali ako skresat a obyst tychto ludi nie dat niekomu velku sumu za dve zmluyy a stavbarom ktory sa namakaju 10 násobne više ako ti priživnici maklerky tak tim sa už vikrucaju a špekuluju ako im dat čo najmenej.určite by som zaplatil o 10 nasobne višie robotníka na stavbe ako maklerika v kancelarii ale na slovensku je to tak špekulanti tu boly aj budu ale Ludia sa tu na slovensku nezmenia asi platit budu tomu kto nič nerobi ale ohuri ich krásnimi rečičkami murák ktory tak krasne nekecá ako makler ale maka a nema čas ani kecat tak ten dostane najmenej O tom je tento štát.
Odpovedať
A pre toto moj svokor pracuej v zahraničí a za odbprnu pracu ma aj odborne zaplatene ták že zabespečil svoje cery a aj v nukov do buducnosti a na Slovensko a slovákov a všetkých tích maklerou ktory tu vladnu pousmeje a poteši že ho nemusi živit slovenský štat.
Odpovedať
@pista2:absolutny suhlas. mali sme u nas kurenarov a spravili robotu dobre a vodar..sice to bolo po znamosti a robil to ako fusku ale uplny suhlas a dali sme mu tolko kolko si vypytal. ci vela alebo malo...na porovnanie s ostatnymi suflikantmi co sa tvaria ako odbornici a doserkaju toho viac nez urobia sa oplati dat viac penazi za dobre spravenu robotu.
Odpovedať
No vidíš Ti čo su neni spokojný s kvázi kurenarmi ktorých si pozvali na robotu a neoverili si jeho pracu osvečenie alebo ine veci či ozaj je opravneni na taketo technicke úkony tak nech sa nestažuju je to len a len ich chyba .A mislia si že ked si niaky šuflikant zapita polovicu ceny ako skutočny majster že ušetria a to je klam zaplatia dvojnásobok toho čo by zaplatili odborníkovi za opravu dofušovanej roboty od šuflikanta ale Slováci su taký.To čo je lacné alebo za polovičnú cenu nemusí byt aj dobreé.
Odpovedať
1. Dúfam že aj títo zmr... platia dane tak, ako ja. Nenažranci bez chrbtovej kosti. Každý jeden odrbáva štát. Dúfam, že Mikloš im konečne sekne po prstoch smradom nenažratým. Divia sa, že doktorovi musia za zuby platiť a zmrd vypýta za pár hodín roboty neskutočné love. Doktor nepotrebuje ani techniku ani školenie atď. však ? A poľnohospodár nepotrebuje traktor, stroje atď.. .................................................................................. A s tým západom to nie je také, ako to tu niektorí daňoví podvodníci uvádzajú. To sú také primitívne argumenty ako je primitívny ten smrad čo ich píše. 2. Veľmi sa teším, že už pomaly na nich prichádza a už sami začínajú žobrať o robotu. Božie mlyny melú pomaly ale isto.... A ak sa im ich robota zdá náročná na investície nech to nerobia. 3. Podnikanie je aj o investíciách. 4. Daňový podvod resp. neodvádzanie daní je závažný trestný čin. Taktiež s tým súvisia zdravotné odvody atď.. Čiže česť výnimkám sa jedná o zločincov. 5. pista2 - pevne verím, že tvoj svokor nie je zločinec a z tých 300 eur odvádza aj dane lebo IP adresa vieš čo je však ? 6. Nezvyknem tak ostro reagovať, ale čo je veľa to je veľa. Mikrochirurg resp. neurochirurg robí za pár šupov a zmrd, ktorý "musí investovať" sa tu oháňa tým ako ťažko a zodpovedne robí. .... neskutočná arogancia a drzosť.
Odpovedať
@pista2 @pista2 maš pravdu robim vodara a kurenara 20 rokov ale kolko je fušerakov na slovensku to nema paru vo svete stretavam sa deno dene s takymi tzv. vodarmi ktory videli ako sa to robi a už vodara nepotrebuju požičaju si zvaračku na plasti a ideme nato my vam to spravime lacnejšie ako vodar ale zabudnu dodat že sa držia zasady po nas potopa .kdo byvate v panelaku viete o čom pišem ked splachnete hajzel a všetky sračky teču susedom na hlavu tak si to pekne odskačete ked volate firmu čo vam to robila tak mate smolu tzv. vodarov už ich k vam nedostanete ,ked si zavolate orginal vodara tak sa nečudujte že si tolko zapyta, ja tiež nerad chodim po dakom prerabat vedel by som vam stovky takychto pripadov napisat viem aj o pripadoch ktore sa doteraz sudia s takymito tzv. vodarmi museli cele jadra vysekat a odpadove potrubie robit na novo alebo aj vodu . tie ceny čo tu pišete su primerane okolo 300 euro za jadro bez kompletaže +material bez sanity . čo sa tyka tych geberitov orginal je len jeden nie atrapy tie su samozrejme lacnejšie ale o životnosti otom potom geberitov orginal som už namontoval viac ako ste všetci tu vydeli a nemal som problem doteraz s nimi ,ale baumaxove a merkury market a im podobne tzv. geberity stoja za hovno nič ma nevie viac nasrat ako ked poskladam zakaznikovi tzv. geberit a pri prvom splachnuti všetko vitečie na zem u org. geberitu sa mi to nestalo ani raz a v baumaxe a im pod vam povedia doneste ho my vam ho vymenime ale vodara a murara si platite sami.bol som v anglicku a v nemecku a vydel som vodarov a kurenarov tam ako robia maju svoje tempo nikam sa neponahlaju robia len 8 hodin denne viac ani bohovi a v anglicku beru na hodinu 30až 35 libier a verte mi naš vodar čo vam spravy za den angličan to robi 2až 3 dni u nas by ich tempom nezarobil ani na cigerety.ked som robil v nemecku tak nam rano dal ich šefmonter robotu a my sme už o 11 hod. mali hotove ked nam po dvoch tyždnoch došiel material a nebolo do čoho pichnut tak nas zavolal na pivo a po piatom pive mi povedal že to čo nam da rano robit mame na celi den a nie do 11 hod. ešte k tym cenam ked som si dal auto opravit v servise u sukromnika nie org. tak som tiež platil za hodinu roboty bez materialu 66 euro ked mi prišiel tiež sukromnik opravit tv tak sa don pozrel lupov preletoval dva spoje a platil som 28 euro za 7 minut roboty aj s cestou to sa vam nezda trochu vela?
Odpovedať
@fantoci55 Konečne sa ozval niekto z kompetentnyých z 20 ročnou odbornou praxou a vie ako to chodi doma aj v zahraničí.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@fantoci55 moj nazor na tvoj prispevok je miesanie hrusok s hruskovicou .. jedine co maju spolocne je ciastocne nazov .. ako mozes porovnavat cenu prace v zahranici s cenou na slovensku?.. jasne ze tam mas ceny vyssie kvoli tomu si aj tam do toho nemecka asi isiel .. aj ked isto ti terajsi pracovnici pytaju pekne zdravicka nakolko slovaci poliaci ci ukrajinci tam nahodili tempo ze sa mozme posrat aj tak normy nespracujeme ...ale k cene .. ja uplne suhlasim s ludmi co si myslia ze za tuto robotu si pytaju privela .. ja osobne v robote som na mesiac zarobil tolko ko oni si vypytaju za 16 hodin prace --- a to nehovorim ze ja ako elektrikar som nerobil fusky ... ale take nekrestanske peniaze som by sa hambil pytat ... cely komplet rodinny dom som napojil s kolegom na elektriku co nam trvalo 5 dni a na den som si vypytal 50€ no a to sme makali jak fredky ... cize zaplatit cca 15€ na hodinu za robotu bez materialu bez dokladu bez reviznej spravy je chore... ]-(
Odpovedať
niektori pisali, ze ich to stalo 300 € a podobne sumy... otazka je... to aj s materialom? aka zlozita instalacia? osobne som platil... material podla dolozenych blokov, faktur ... (nakupoval vodar sam, dal mi doklady, tie som mu preplatil...) za robotu si zapital.. 15€ za jeden kazdy vyvod.. ci voda (jedna bateria).. ci odpad... cena rovnaka... je to vela? mozno ano... mozno nie... mam celkovo 15vyvodov... a instalacia vody je aj s recirkulaciou TUV...
Odpovedať
@pista2 ty si sa rozpisal do pozicie ako je na SK zle a ako ma zabezpecit deti a vnucence a ku teme si tak daleko ako ja zo SK do Australie!!!
Odpovedať
@ivakard No keby si si pozorne prečítala všetko tak sme porovnávali drahých vyučených odborníkov z osvečeným a lacných zaučených fušerákov ktorý ti k tomu pomaly nevystavia ani bloček lebo to ešte majú ako fušku tím pádom bez záruky.Na margo toho bolo povedané že ty študovaný su dotlačený k odchodu do zahraničia lebo slováci si vyberú tých fušerákov lebo su lacný a ešte ti to urobia bez bločka ale na kvalitu potom neskuor nadávajú.Preto bolo spomenuté zahraničie lebo tam si na kvalitu potrpia preto si tych odborníkov aj zaplatia.Slováci odborníkov nechcú prekusnu aj zlu kvalitu preto lebo jednoducho nemaju na to platy aby ich zaplatili.To bolo všetko o čom sme chceli povedat.Kažý hýka ked si nieko zapíta za odborne urobenú vec vidí len peniaze ale nevidí to že to ma urobene do konca života a kvalitne.
Odpovedať
@ivakard A ešte jedna vec v zahraničí neexistuje že by fušeraci vytlačili odborníkov na trhu fušeráci tam asi ani neexistuju proste zahraničie si potrpí na kvalitu ale majú na ňu aj výplatu.Preto na slovensko dostaneš više druhotriedneho a tretotriedneho tovaru niekedy až odpadu čo je už v zahraniči staré kúpia chudobní slováci.Proste nečakajme niaku kvalitu pokial to robíš všeliako klukato aby ta to višlo lacnejšie doplatiš na to. Ked nie hned tak neskuor.
Odpovedať
@pista2 zila som v Amerike,Australia,Skotsko:) mala som na starost robosov,pretoze sme budovali golfove ihriska:) a su tam fuseri:)))somariny pises ako nikto:) Sk je take iste ako inde:) fuserov mas vsade:) aj v zapadnych krajinach :))) si ma pobavil:))) Viem nieco o praci,vykone a kvalite ako aj vodara tak i kurenara,elektrikara :)))) To je vies o com?ako si postrazis stavbu:) to je cele...
Odpovedať
@ivakard aha to si mala asi slovákou pod sebou.
Odpovedať
@pista2 nie to sa nemusis bat:)
Odpovedať
Je niečo ine o robote vediet a je niečo ju fizicky vykonavat . Takych bolo čo vedeli všetko a na všetko kukali z kancelarie .
Odpovedať
Profilova fotka
toto je strasna diskusia.kazdy z vas ma tosku pravdu.pokial nie je niekto spokojny s cenou za pracu aku mu ponukli no tak nech to jednoducho neprijme.ten dotycny (ROBOS) ako to nazvala ivakard klobuk dolu s vyjadrovanim si za svojou pracou stoji a vie si ju ohodnotit.kazdy tu pise sumy kolko ho vysla voda tie informacie su skreslene ani ten dotycni zakaznik nevie kolko je stim bolo prace tak preto tie rozdielne sumy.kazda praca nieje rovnaka.michal68 sa tu rozculuje kvoli daniam ked niekto zaroby 300eur a je to bez dph co je pre vecsinou ludi prijatelnejsie alebo ked chces tak platit dane tak sa cena navysi dan si zaplatis sam Ked prides do obchodu a kupis si rohlik tak isto to mas z danou.A ci si ten zivnostnik zaplti dan ku koncu roka to uz teba nemusi trapit to su jeho sracky ked chces chod robit ti toho (ROBOSA)a nezavid tolko.ten chuacisko co zaroby tich 300 eur s toho nezbohatne a mozno ze to je jeho jedna robota za celi mesiac.na slovensku sa robia ine spinavosti o ktorich sa ti ani nezda tam su ine DPH uniky.Taky PAN TALAPKA.Tam by mali zacat a nie tu zdierat obycajnych ludi.
Odpovedať
@pista2 v niečom súhlasím v niečom nie, akože dobrá práca sa chváli sama, treba si pozisťovať, koho si kde pustím robiť nie len pekné reči a pekné fotky, tie sa dajú nafotiť aj v kúpelnovom štúdiu. a som s a zasmiala , zabezpečiť ked už dcéry a vnukov o.k ale odtial potial, prežiť vela dní a týždnov v zahraničí, aby som zabezpečila deti, nie neprosím , ani takýmto štýlom nedám, sama som v zahraničí pracovala.deti nech najskôr preukážu snahu samé.
Odpovedať
1
2
8
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?