Aká by bola cena prípojky dlhej 250 m?

Ahojte. Prosim Vas nevedeli by sme mi poradit kolko by ma vysli pripojka el. a vody na vzdialenost 250 metrov? Dakujem.
Odpovedať
Dolezite je vediet, aky kabel potrebujes, od toho sa odrazi cena. Vodovodna hadica stoji cca 250€, aspon orientacne napr kabel CYKY 4x10 stoji cca tisic €, kabel 5x16 uz okolo 2000€. Ak tam mas normalnu zem, tak by to bagrista mohol urobit do nezamrzajucej hlbky jednou lyzicou za max 2 dni, teda robota cca 500-800€, rucne to neurobis lacnejsie. K tomu potrebujes foliu na oznacenie a CU vodic sluziaci na odsledovanie zakopanych pripojok, cena spolu cca 100€. Ak mas dobru zem, prihrnies zemou, ak nie, budes potrebovat za tatrovku strku jemnej frakcie, alebo drahsi sastin, cena podla vzdialenosti dovozu. Prihrnutie by bolo lepsie robit aspon z casti rucne.
Odpovedať
sice to s cenou priamo nesuvisi, ale upozornujem ta, ze vodari mozu podmienit vydanie suhlasneho stanoviska pre taku dlhu pripojku len ak ty budes akceptovat, ze ti negarantuju kvalitu dodavanej vody..a pozor aj na umiestnenie vodomernej sachty, normalne by totiz mala byt vo vzdialenosti 10 - 25m od miesta pripojenia k verejnemu vodovodu.. co sa tyka cien, je to zhruba tak, ako pise @stowasser az na tu vodovodnu ruru, u mna navrhli DN50 a to je cca 2 EUR/m, cize u teba cca 500 EUR. 250m je uz dost vela, ja mam 170m a do kopca, takze som musel riesit aj tlak. a vlastne aj na projekty pripojok si priprav 500-1000 EUR :)
Odpovedať
Čau benco, prosím Ťa nemohol by si sem hodiť info (sem asi nie pretože je toto iba otázka a nedá sa tu viackrát písať, tak prípadne do IP) ako si vyriešil tlakovú kanalizáciu? Akú nádrž a čerpadlo a rúru alebo hadicu (značka, výrobca) si dal. Mňa čaká prípojka voda vzdialenosť cca 70 m kanlizácia a el. cca 50 m. S tou vzdialenosťou vodomernej šachty si ma nepotešil ale asi sa to dá nejako vyriešiť ak to už máš urobené. Díky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?