10 ročná novostavba domu

Poraďte. Zvažuje že kúpime nový dom ktorý má 10 rokov, momentálne je v stave holodom, má jedno poschodie a rozloha obytnej časti celého domu je spolu 300m2 aj s garazu spolu je dom spojený. Sú tam všetky inzinierske siete, kúpenie na plyn, v dolnej časti domu je podlahové aj radiátory a v hornej časti sú iba radiátory. Lenže mame obavy ze na taky veľký dom môžu byť veľké mesačne energetické náklady. Čo myslite, koľko cca môže stať mesačne inkaso na takú veľkosť domu? 🤔
Odpovedať
1
2
@hannaa12 bez toho, že sú známe tepelné straty to bude vestenie budúcnosti z kávovej sadliny
Odpovedať
@zita19. Mudlrazlant....... Pýtam sa normálnych ľudí na orientačný odhad.
Odpovedať
@hannaa12 Zita ma pravdu, nie je jedno, či vykurujete zatepleny dom alebo nezatepleny, resp. čím je zatepleny, z akého materiálu je postavený a kopec ďalších veci, ktoré majú na to vplyv...
Odpovedať
@hannaa12 Odhadom 200 az 400 eur.
Odpovedať
@hannaa12 taky titul som ešte nemala 😂
Odpovedať
Profilova fotka
@hannaa12 orientacny odhad 100-1000euro mesacne. pri postupujucej inflacii casom viac 🙂
Odpovedať
Tak ono spojiť 10 rokov a slovo novostavba chce už riadnu dávku fantázie 🤔 @hannaa12 plyn 180 eur, elektrina 35 eur. Spokojnosť?
Odpovedať
Desatrocny holodom… uz to mi zdvihlo obocie. Kupcovi asi zdvihnu az faktury…
Odpovedať
Z akého materiálu je postavený? Akej hrúbky? Čím je zateplený? Sú tam dvojsklá alebo trojsklá? Strecha je poriadne zateplená?
Odpovedať
Profilova fotka
@hannaa12 poradime.......... ked je 300m2 aj s garazu a ked je kúpenie na plyn... tak nekupujte ked mate obavy ... alebo sa uskromnite v jendej chyzi cez zimu a inkaso hned bude nizsie....
Odpovedať
@mimms @tinkerbell @bigjamajko @chrobak7 Múry sú z kvádry v kombinácii s itongom. Zateplený z vonku nieje. Múry 40cm. Okná dvojská.
Odpovedať
zas,ritual. kolko stoji mlieko? kolko stoji klobuk? kolko stoji cervene auto? kolko stoji maly dom? kolko stoji vyplatit dlh slovenska?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@hannaa12 Holodom ktorý stojí 10 rokov bez vykurovania môže mať rôzne defekty spôsobené poveternostnými podmienkami. Pred kúpou by som dal celú stavbu posúdiť. Čo sa týka nákladov na prevádzku dokončeného domu z uvedených údajov by to bolo len hádanie. Existuje projekt na túto stavbu? Ak áno jeho súčasťou by mal byť aj výpočet tepelných strát domu a potreba tepla. Ak to nie je dal by som si to vypracovať tu sa Vám ukážu náklady na vykurovanie a predpokladám že budete stáť pred rozhodnutím kúpiť a zatepliť alebo nekupovať vôbec.
Odpovedať
@hannaa12 hlavne by som pred kupou dal urobit tlakovu skusku rozvodov kurenia a vody. Ak uz bola vykonana predtym, tym horsie teraz, nakolko v trubkach podlahoveho kurenia mohla ostat voda. mrazy pocas tych 10 rokob (a ze ich zopar bolo aj okolo -15) by mohli roztrhnut rury ak v nich bola voda.
Odpovedať
Profilova fotka
@epto- keby niekto aspoň poďakoval
Odpovedať
@jan45 🙂 este nie je tomuto dňu koniec
Odpovedať
@hannaa12 Ak je to tak, ako popisuješ, tak ani nekupuj. Dvojsklá na rodinnom dome ... 🤔 Ak kúpiš, tak sa nepýtaj na náklady. Jednoducho budeš kúriť, koľko bude treba, alebo si z ušetrených peňazí kúp hrubé tepláky.
Odpovedať
@chrobak7 @epto @treborztv Tu je popis, foto aj video domu. Pozrite si. https://www.reality.sk/domy/secovce-r...
Odpovedať
Dom ma vraj 10 rokov, dvojská a kvader s ytongom v stene, posúďte aj cenu, je podľa vás primeraná alebo prehnaná za taký stav? Napište názory. Inak preto nad ním uvažujeme lebo v tejto lokalite je problém kúpiť dom..
Odpovedať
Hmm to je tazko povedat, ako cena je celkom lakava, ked vravis, ze je problem v tejto lokalite kupit dom a dom vyzera celkom pekne velko s peknym pozemkom
Odpovedať
@mgx To mi pripomína paralelu s cenami paliva. Kto tankuje za 15, tomu palivo nikdy nezdrazie 😂
Odpovedať
Určite budete musieť zatepliť, s tým počítaj. My máme úžitkovú plochu cca 100 m2, tehlu 40, tiež dvojsklá (dosť sa v zime rosia - plánujeme ich časom vymeniť za trojsklá) a kým sme nemali zateplené, tak sme platili plyn 100€ mesačne. Po zateplení (Nobasil 10cm) nám to kleslo na 40€ mesačne, a to kúrime len plynom a na 23 stupňov
Odpovedať
Pekny pozemok. Dorobit to bude este tiez nieco stat.
Odpovedať
Profilova fotka
To je obrovský dom. Celé to treba zatepliť a dokončiť vnútri, potom vymaľovať dať dvere, podlahy, dlažbu, sanita, a zariadiť. Spravte si rozpočet. A inak upratovať by som to sama nezvládla, nehovoriac o záhrade. Náklady môžu byt pri takej rozlohe okolo 400€ mesačne.
Odpovedať
400 € +hypo., tak to je už položka teda... Neviem čo robiť... Chceme dom rýchlo, ale nieje z čoho vyberať.... Vyslovene v Sečovciach chceme kúpiť dom, ale punuky sú mizerne, tak sa nechceme spašiť a kúpiť šarapatu, mame teda ešte počkať a hľadať ďalej, či sa niečo iné neobjaví, alebo čo ? Už som nasratá lebo hladáme už rok a pol.... Hmmm....?
Odpovedať
Profilova fotka
@hannaa12 no cena je lakava.., ale nech vam terajsi matitel dokaze co sa schovava pod tym sadrokartonom.... mi to pripada , take narychlo vyfackane na predaj... ked robili rekonstrukciu, tak urcite maju aj nejake fotos.... na fasadu nem problem dat izolaciu, ale co je pod SDK , teda ake je zlozenie stropnej izolacie.., to je asi najpodstatnejsie.
Odpovedať
@mimms No to bude aj mňa zaujímať... Lenže aj tak ma odpudzuju tie vysoké mesačne náklady... Inak je tam aj kolol na drevo,.
Odpovedať
@hannaa12 myslim ze viem preco tam stoji takyto dom s obrovskym pozemkom "len 115000" Viete to aj vy? (Napoveda sa nachadza vlavo pri vyjazde na Kosice.)
Odpovedať
@hannaa12 ked sa to paci a mate rodinny rozpocet 3000 mesacne a viac, tak to proste kup a dufaj v najlepsie 🙂
Odpovedať
@sucky1 Jasne, máte na mysli cigánov. 🤔😀 To ma netrápi, predsa tu človek nemôže pýtať za dom 200 000 €, keď sa stále nachádzame na východe... Ja tu riešim inú vec, náklady na dom... Môj priemer mesačne je 200€, no 400€ mi už príde dosť... Brala by som menší domček, ale niet z čoho vyberať. 😏
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?