Zvláštny záujemca o podnájom - čo si tom myslíte?

Ahojte. Chcem dat byt do prenajmu. Zaujemca ho chce podozrivo hned, zaslem zmluvu.. nasledne byt chce vziat nie ako fo ale ako po na firmu, zamietam..tak chce aspon kablovku s netom vziat na svoju firmu,tiez zamietam. Dnes poslal od svojho advokata prekopanu moju zmluvu od zakladov a navyse sumu si sam rozdelil..cenu 460za najom on deli na sumu 250za najom a 210za energie atd..o com mu mam kazdy mesiac vydavat potvrdenia...Vas nazor? O co ide? Co spekuluje? Nevidi sa mi to cele..nieco zamysla.. ako prichadza na to ze 250 je suma najmu (moja odmena), je uz pre mna totalne scifičko. :fearful:
Odpovedať
@livka_ zmluvu davas ty. Ak s nou nesuhlasi moze tak max. pripomienkovat. Ak vsak pripomienky neakceptujes a zmluva je v sulade so zakonom bud ju uzavrie alebo nie. Este najomca si nediktoval podmienky :) v cudzej nehnutelnosti ...
Odpovedať
@dominik_boksansky V zmluve si stanovil podmienku ak bude byvanie v komforte znizene..tak ma narok pozadovat zlavu z najomneho..dalej si napisal, ak bude nieco pokazene..da to opravit a posle mi fakturu..kedze ma stavebnu firmu..to mi moze posielat faktury tyzdenne dva krat... :-$
Odpovedať
@livka_ ... byvanie v komforte znizene ... pod tym pojmom si mozno predstavit cokolvek. Napr. sused bude prerabat byt a bude buchat, alebo iny sused bude mat party ... ;-) Ak bude nieco pokazene "standardne" sa uvadza, ze najomca vyzve prenajimatela. Ak vadu prenajimatel neodstrani / nereaguje / do XY dni ma narok si ju nechat opravit a nasledne cenu opravy pozadovat od prenajimatela. Vady maju byt specifikovane - drobne vady ako napr. ziarovka (hradi najomca), vady vacsieho rozsahu hradi prenajimatel.
Odpovedať
@livka_ najdi ineho zaujemcu..tento bude robit problemy..nestoji to zato..
Odpovedať
Ani ho nerieš, povedala by som mu že nemám záujem... Bude vymyslat stale... Je v si kúpi byt svoj a rozhoduje. Energie v zmluve by som ale riešila, práve sme to prerábali aj my v nájomných zmluvách, keď začnú chodiť nedoplatky sú naťahovačky s tým " kto koľko ma platiť".
Odpovedať
@mishkabb nechapem co si neprenajme byt cez realitku. Tam by detailne ho poriesili k spokojnosti az by sa mu hlava tocila.
Odpovedať
ahoj, prve co ma napada je, ze chce mat oddelenu sumu 210 za energie. Neviem kolko platite za energie realne ale pozor aby potom "nesetril" a nechcel vratit vsetky preplatky za energie a teda mu budete vracat peniaze. Dalej ak bude konfort byvania znizeny bude platit menej. Pozor ak nie je presne stanovene tak moze platit stale menej lebo povie ze vonku chodia auta, stekal pes, hucali susedia, prehrial sa byt atd... Nikde to nefunguje ze to da sam opravit bez toho aby upozornil majitela.... Co ak potom bude stale nieco pokazene on to da opravovat niekomu "znamemu" a ten mu da na to "peknu" sumu.... a tiez ci to bolo realne aj pokazene a takto si vlastne necha preplacat najom od vas spat.... Z daneho cloveka mam pocit ze je spekulat.... asi by som sa mu bal prenajat byt ci bude vsetko platit aj keby uz pristupil na moju zmluvu :)
Odpovedať
od takych utekaaaj, nic s takymi spekulantmi nepodpisovat
Odpovedať
Profilova fotka
Tento to ma očividne premyslené, prerobis na ňom. Poďakovať za záujem, poslať preč aj s jeho zmluvou.
Odpovedať
Neviem kde mas ten byt ale v ziline co su ponuky na podnajmy tak ak je nieco dobre (nie ze lacne ale take akurat) tak sa to obsadi do 1 dna. Takychto spekulantov by tu kazdy poslal do riti.
Odpovedať
Profilova fotka
@livka_ tak toto je čistý špekulant. radšej by som ho odmietol a hľadal iného podnájomníka.
Odpovedať
@livka_ Od tohoto vymyselnika ruky prec....
Odpovedať
Článok sa načítava...
V ziadnom pripade s takym clovekom nic nepodpisujte. Smejd to je. Moja nehnutelnost, moje pravidla. Bodka.
Odpovedať
@livka_ nepodpisovat poslať kade ľahšie l
Odpovedať
Profilova fotka
@livka_ Chystá pascu. Pozor!
Odpovedať
@livka_ od takehoto spekulanta ruky prec. to budu same problemy s nim,urcite hladaj noveho podnajomnika. tie peniaze nestoja za vecne problemy. s najmom su uz tak len starosti a este ked tam mas takehoto mudrosa,to budu starosti navyse.
Odpovedať
nepodpisovat a hladat ineho zaujemcu, s tymto budu len problemy....
Odpovedať
Profilova fotka
Rozhodne by som dal od neho ruky prec. Absolutne nechapem, preco by si mal navrhovat zmluvu o najme on a anie ty, ako majitel bytu. Nonsens. Radsej pockaj a isto sa niekto rozumnejsi najde
Odpovedať
Profilova fotka
Fúha, tak od takéhoto podnájomníka ruky preč, to nič dobré nevyzerá už teraz nieto ešte, keby ste mali medzi sebou zmluvu.
Odpovedať
ak si chcete narobiť problémy kľudne choďte do toho, ale inak si nemyslím že s takými ľuďmi treba ničo riešiť. normálne mu povedzte že s ním nič podpisovať nebudete a hľadajte nového podnajomníka. :-)
Odpovedať
no ako? - ako sa zatvaril ten chytrák ked si ho poslala do péčka? :-D
Odpovedať
@atak77 myslím, že to je vec, ktorú by absolútne nečakal a bol to pre neho šok, keď už to mal takto celé premyslené naplánované :-)
Odpovedať
Ahojte..na jeho email s jeho zmluvou som mu odpisala ze som bola pripravena na upravy no necakala ze mi prekope komplet celu zmluvu a preto som sa rozhodla do toho neist. Ani neodpisal. Pikoska..odvtedy prisli byt pozriet dvaja. Jedna pani uz ani sa neozvala..ani buuu neberiem.nevadi. a vcera mi prisla baba s dlhymi riflami a rif.bundou..zrejme si picha. Priviedla frajera roma..ze byt beru. Nakoniec som z nich vymackla ze ona ma 3deti a on dve a deti obaja maju u expartnerov...ze budu k nim chodit na navstevy...uh. byt je za cenu 420eur a za tu cenu by tam zili 7dmi... :-x x-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?