Vypovedanie nájomnej zmluvy na dobu určitú

Ahojte. Máme so snúbencom jeden problém. Máme podpísanú nájomnú zmluvu na dobu určitú,ktorá nám končí 1.12. Majiteľka bytu nás vopred vôbec nekontaktovala kvôli predĺženiu nájomnej zmluvy. Keď som jej pred pár dňami písala, do kedy máme vyprázdniť byt a kedy ho príde skontrolovať a prevziať od neho kľúče, a ako to bude s vrátením depozitu, povedala mi, že nám žiadny depozit nevráti, pretože sme jej nedali vedieť tri mesiace vopred, že chceme odísť. Ak chceme, aby nám depozit vrátila, musíme ostať v byte na tie tri mesiace, ako na výpovednú lehotu. Má nato právo, keď my chceme ukončiť nájom v dobe, keď nám končí nájomná zmluva???
Odpovedať
zmluva na dobu určitú končí dátumom, ktorý je na nej uvedený. netreba posielať žiadnu výpoveď. Pani má v tom chaos. Asi zabudla, čo má podpísané a teraz nechce ostať s prázdnym bytom. Objasnite jej, že ste mali zmluvu na dobu určitú a trvajte na vrátení depozitu. Nie je o čom diskutovať. Ak nepomôže, tak potom riešiť platobný rozkaz.
Odpovedať
@worker_falcon dnes som s ňou opäť volala a snažila som sa jej to vysvetliť, že sme mali tú zmluvu na dobu určitú podpísanú a výpovedná lehota platí pri predčasnom ukončení nájomnej zmluvy, ale ona stále dookola len to svoje, že nám nič nevráti... a my sme jej museli dávať depozit vo výške 700eur... :( riešim to s ňou už tretí deň a nič...
Odpovedať
@majka_lukas komunikujte písomne. Napíš jej doporučený list, kde jej pripomenieš, že v zmysle zmluvy končí nájom tým a tým dňom, že v ten deň o 18:00 si prevezmete byt, odovzdáte kľúče. A že v zmysle zmluvy očakávate zaslanie depozitu na ten a ten účet do toho a toho dátumu - v zmysle zmluvy. V opačnom prípade budete musieť vymáhať sumu prostredníctvom platobného rozkazu. Toť vsio. Kópiu listu si samozrejme odlož, aj podací lístok.
Odpovedať
@worker_falcon skúsim to takto riešiť, ak sa to podarí budem naozaj rada. určite napíšem, či sa to podarilo vyriešiť. zatiaľ ďakujem za odpoveď :)
Odpovedať
Profilova fotka
Pani chce podla mna s vami len vybabrat. Kedze je zmluva uzavreta na adobu urcitu, konci datumom evedenym na zmluve bez potreby nejakeho predcasneho ohlasenia. Netreba sa dat, podla mna to teda na vas len skusa ;-)
Odpovedať
@majka_lukas odporúčam prečítať zákon http://www.zakonypreludi.sk/zz/2014-98 a najme § 5 ods. 3 (3) Po skončení nájomného pomeru podľa tohto zákona je prenajímateľ povinný vrátiť nájomcovi nevyčerpanú časť peňažnej zábezpeky najneskôr v lehote jedného mesiaca odo dňa, keď nájomca vypratal byt a vysporiadal s prenajímateľom nároky súvisiace s nájomným pomerom, ak sa zmluvné strany nedohodli inak. Prenajímateľke napíšte list, kde ju žiadate v zmysle cit. zákona a prísl. § o vrátenie zábezpeky.., čo je povinnosť prenajímateľa.
Odpovedať
netreba zabudat ani na vysporiadanie so spotrebou energii v byte, prenajimatel by mal poslat vyučtovanie najomníkovi kolko je dlžny na energiach, toto akceptuje aj sud a ked prenajimatel povie že dlží na energiach tak to najomnik musi zaplatit. .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?