Vie mi niekto povedať ako vypočítať cenu teplej vody zo spotreby?

Dobry deň, vie mi prosím vás niekto pomôcť/poradiť, ako vypočítať /čo i len približne/, koľko platím za spotrebovanú teplú vodu. Z bytového družstva mám tieto info: cena fixnej zložky tepla (podľa čiastkových mesačných FA) je : 156,50124€/kW a cena variabilnej zložky tepla (podľa čiastkových mesačných FA) je : 0,0732€/kWh. Cena vodného a stočného je 2,229 €/m3. Vie mi niekto povedať, či sa vôbec dá vypočítať, koľko zaplatím za 1m3 spotrebovanej teplej vody. Som bezradný. Dakujem
Odpovedať
A či sa neoplatí dať si namontovať vlastný el.bojler. :-D
Odpovedať
Nie, len si pripadam ako idiot, ze neviem prist na otazku, ked za mesiac spotrebujem 3m3 teplej vody, kolko za to zaplatim.
Odpovedať
A môžte niekto napísať aj ako sa vypočítava cena tepla meračov na radiátoroch
Odpovedať
Digitálnych meračov tepla
Odpovedať
Vsak zisti kolko si minula m3 a vydel cenou co si zaplatila za zalohy mesacne +/- preplatky nedoplatky a mas cenu za kubik. Vacsinou sa bojler oplati. A pomerove merace na teplo sa absolutne neda vycislit kolko stoji jeden dielik. To je len pomer ktory minies ty. Podla toho kolko sa celkovo monie v celej bytovke tak sa to podla toho pomeru rozpocita. Samozrejme len z variabilnej zlozky.
Odpovedať
@igigi - byt mam 2 mesiace a najomnikov, takze neviem., preto sa pytam.
Odpovedať
@matus1331 Poslenu cenu cca 2 roky dozadu co si pamätam, bola okolo 13EUR za kubik teplej vody. Inak z tych udajov co si napisal sa neda vypocitat nic, na vyuctovani je viac udajov, ktorych sa to da vypocitat. Skus poprosit povodnych majitelov alebo susedov k nahliadnutiu ich vyuctovania
Odpovedať
Profilova fotka
@matus1331 vodné a stočné máš účtované ako samostatnú položku aj na teplú/TUV/ aj studenú vodu. Cena ta ohrev TUV Fixnú a variabilnú zložku spočítaš a dostaneš cenu za kW. Ešte potrebuješ info, koľko kW bolo minuté na ohrev 1m3 vody. cena za 1kW násobíš počtom kW spotrebovaných na ohrev 1 kubíka x počet kubíkov = celkové náklady. Predtým sa používali iné jednotky: GJ. Čiže na ohrev 1m3 si spotreboval napr. 0,6 GJ krát cena za 1GJ /25-€/ krát počet kubíkov vody. Odporúčaná minimálna spotreba TUV na na 1 osobu za 1rok bola tuším okolo 7 až 8 m3 .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?