Sused - Predvolanie k podaniu vysvetlenia

Dobrý deň, Od doby čo sme sa s priateľkou nasťahovali do prenajatého bytu v CZ máme problémy so susedom ktorý sa neustále sťažuje na hluk. Zvykol pravidelne volávať policajtov nehľadiac na to či vôbec sme doma alebo či nespíme, polícia vždy skonštatovala že nič neporušujeme ale že zároveň nemôžu nič robiť a prísť musia, radili nám sa sťažovať na suseda. Od nového roku sa však upokojil a mali sme kľud, rozhodli sme sa teda nikde nesťažovať. Až do teraz. Mne aj priateľke prišlo včera predvolanie k podaniu vysvetlenia o údajnom porušení nočného kľudu zo dňa 1.5.2019. Tento dátum som sa na byt vrátil až večer a keďže pršalo šiel som si rovno ľahnúť, priateľka to isté takže určite sa nejednalo o žiadne porušovanie, pretože od 21:00 sme sa z postele ani nehli. Ako sa mám brániť ? Napísali sme sťažnosť ( Spoločnosť ktorá prenajíma byty je rovnaká ) kde sme opísali všetko čo sused robí, čakám stále na predvolanie aby som si teda potvrdil či aj toto vymyslel zasa on. Obehal som susedov ktorí mi podpísali papier o tom že nič neporušujem a nie sme vôbec hluční. Chcel by som sa spýtať či mám možnosť riešiť to aj cez políciu, formou trestného oznámenia napríklad za obťažovanie, a či môžem nejako navrhnúť aby sa prešetrilo aj jeho volanie na hliadok, pretože opakovane možno aj 10 krát volal hliadku na byt kde sa nič nerobilo, takže to určite nebolo nevedomky. V Týchto veciach sa vôbec nevyznám. Ja aj priateľka sme z toho veľmi unavení, keď to konečne vyzeralo lepšie tak to zasa musíme riešiť. Nie sme žiadni domasedi, netvrdím že sme sa nikdy nevrátili neskoro večer z kina alebo baru, ale vždy sme si šli čo najtichšie ľahnúť aby sme nikoho nerušili. Predsa mi nemôže nikto vyčítať že idem v noci na WC alebo si napustiť vodu. Žiadne párty, hlasná hudba či podobne sa u nás určite nekoná. Ďakujem všetkým za rady. ( So susedom sa dohodnúť nedá, schováva sa pred nami, klame a jediná cesta ktorou to pôjde je tá úradná ).
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
ahoj, nepotesim ta,ale viac menej s tym nevies nic robit. kupila som byt pred 8r, v podstate presne toto co opisujes mi robi aj moj sused, najprv to zacalo tym,ze si byt prerabam,tento sme asi po cca mesiaca prerobili. to uz stihol dat sused staznost na miestny urad,ze prerabam, mala som to ohlasene, takze pohoda. no potom to zacalo s tym,ze kazdy vecer rusim nocny klud, stahujem nabytok, v byte place dieta (ziadne som v tom case nemala a ani na navstevu mu ziadne neprislo), dal staznost na mna na miestny urad, OO PZ, na okresny urad PZ, krajsky PZ, prokuraturu, danovy urad a nieviem kde este,cize z kazdeho tohoto uradu ma v kuse bombardovali, aby som podavala vysvetlenia, co som vtedy a vtedy robila Mimochodom cely den som bola v praci, vecer som sa vracala, osprchovala som sa a padla som do postele.x -krat volal na mna hliadku,nikdy sa nic nepotvrdilo obcas sa ani nevedeli dostat do vnutra, lebo on im nebol schopny ani otvorit dvere a ja som ani doma nebola. po case nastastie pri setreni zistili,ze vo mne problem nebude, lebo zacal podavat staznosti aj na uradnikov a policajtov co to riesili kedze nevyvodili dosledky ktore si asi predstavoval.byt uz viac ako 5r prenajimam a stale dava staznosti na mojich najomnikov, ked tam idem dvere mi neotvori: je to chory clovek, ale nemas v podstate zial ziadne moznosti ako ho poriesit, teraz to mam jednoduchsie iba v tom,ze vzdy poslem najomnu zmluvu a predvolaju si najomnikov,uz nemusim chodit ja. neviem ci niekto nieco poradi, ale viac krat som to konzultovala s kade kym a v podstate riesenie som doteraz nenasla. ak ste v prenajme, mas to jednoduchsie, najdite si radsej novy byt. lebo prides o nervy.
Odpovedať
@miriska33 Je to starší pán, ale určite nemôžem podať za ohováranie, nikdy nebol neslušný na mňa ani na priateľku a ako som povedal ja netuším prečo to robí. @paura Ďakujem za info, neskúšali ste to teda riešiť nijak ? Napadlo ma podať trestné oznámenie práve za obťažovanie, asi sa mu nebude dobre vysvetľovať prečo volal xy krát policajné hliadky a sťažoval sa na úrad keď polícia nikdy žiadne rušenie nezistila a susedia mi v sťažnosti podpísali že v nás problém nebude. Bojím sa toho že sa ale sused spikne s ďalším susedom ktorý takto otravuje tiež suseda vedľa a niečo si vymyslia.
Odpovedať
Nahral by som nejaké zvuky do PC a nastavil opakované prehrávanie. Hodinku ráno, hodinku večer. Normálna hlasitosť. A na týždeň-dva vypadol z bytu niekam, kde budem mať svedkov, že som tam bol. Ak príde papier, spravíš z neho človeka súceho na doktora...
Odpovedať
@dedo758 Páči sa mi váš nápad :-D Ale chcem to riešiť normálne, beriem to tak že ostatní susedia sú veľmi milí ľudia a nebudem ich obťažovať tiež.
Odpovedať
Profilova fotka
@nickname321 velmi neprijemna situacia, otazka je ci by nebolo najschodnejsie s usmevom podavat vysvetlenie uradnikom a policajtom a nechat to dojst do stavu, ked si oni sami povedia dost.
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 hej a raz dojdu policajti v nevhodnu dobu a bude za debila...
Odpovedať
@majkoj Presne toto ma napadlo, a inak aj preto si myslím že sused už nevolá policajné hliadky, pretože mu nejak vysvetlili že ak to bude ďalej zneužívať, tak to začnú riešiť. Šiel sa teda sťažovať na úrad. Zasa neviem či je úplne super to ignorovať, pretože potom podá to oznámenie on a mňa sa spýtajú prečo som sa doteraz nikde nikdy nesťažoval keď teda klame. Napadlo ma podať sťažnosť len prenajímateľovi a upozorniť ho, že ak danú vec nebude riešiť, posuniem to polícii.
Odpovedať
Tak sofistikovanejšie. Po zazvonení zvončeka si dajú zvuky na hodinu pauzu...😁
Odpovedať
Profilova fotka
@nickname321 toto myslim nehrozi, uradnikom dochadza trpezlivost pomerne rychlo :). Obavam sa , ze prenajimatel s tym nic nema a len ho podrazdis voci sebe.
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 lebo pred zazvonenim, nebude pocut zkade ide zvuk ?
Odpovedať
@majkoj Celý rok tu chodili hliadky a až potom prestali, a to ani neviem či len sused prešiel na iný štýl sťažností alebo mu polícia skutočne povedala aby prestal, takže až taká rýchlosť to nebola. Prenajíma to tu firma, celý náš barák, rovnako barák vedľa a rovnako celú ulicu. Neviem teda či by som to bral takto. Skôr si myslím že firma by mu tiež niečo povedala. On na tú firmu už tiež raz písal, ale prebehlo to asi tak že sa tu bol spýtať nejaký chlap ako to celé je a ďalej sa nič nerobilo, takže asi je tam už známy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nickname321 určite to nie je normálne. opýtaj sa právnika, kedže obeťou si ty, nie on. dalej ma napadlo, po každej návšteve polície rovno trestné oznámenie. ono, zaberie to času, ale niečo robiť musíš. potom je cesta legálneho obťažovania, t.j. zvuky na úrovni kedy neprekračujú normu. (viď spievajúci dom). dalej ma napadlo, že keď zavolá hliadku, zavolajte ju aj vy, nakoľko ste obeťou. urobte to viac krát a potom právnik a súd. súd mu dá čosi za obťažovanie. myslím, že ak zavolá fízlov 10krát do mesiaca on aj ty , že to budú riešiť aj policajti. dalej za každé neoprávnené zavolanie polície žiadajte náhradu škody žaloba súd exekútor. Ono, musíte byť rázny, bude to trvať kratšie. Keď je debil, musíte ako na debila.... Prajem veľa šťastia.
Odpovedať
@standa1981 Ďakujem, ale celkom nechápem na čo mierite. Trestné oznámenia sa pokiaľ viem dopĺňajú, nie opakujú, takže nemá zmysel vždy zakladať nové pokiaľ ide o jeden prípad a jedného človeka. Legálne obťažovanie nie je cesta, určite nie pri mojich susedoch ktorých mám fakt rád. Volať políciu na políciu v takomto prípade mi znie ako hlúposť, ako to odôvodním ? Sused nič nespáchal pokiaľ mu nedokážu že to nahlásenie nebolo pravé.. Na neoprávnené volanie musí poukázať polícia sama, práve napríklad na základe toho že to spomeniem v mojom trestnom podaní za obťažovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@standa1981 nemyslim si, ze terorizovanie policie aj z jeho strany jeho poziciu zlepsi...
Odpovedať
@majkoj ja som len napísal všetko, čo ma napadlo. tiež som mal "suseda" a skoro som musel predať pozemok.....
Odpovedať
Kedze sa so susedom neda rozpravat poslite mu doporuceny list, kde mu jasne date na vedomie, ze pokial neprestane neustalym stazovanim sa, tak ne neho podate prestne oznamenie za ohovaranie. Predsa nie to nie je nic ine ako znevazovanie vasho dobreho mena, ked neustale podava oznamenia kde skresluje skutocnosti za ucelom poskodenia vasho dobreho mena na uradoch. Rovnako mu mozte oznamit, ze ked s tym neprestane, budete to povazovat za stalking a podla toho sa zariadite, teda podate tiez trestne oznamenie. Kedze sa jedna o zjavne osobu s poruchou vnimania reality a chronickeho stazovatela, skusila by som formulaciu listu prebrat s pravnikom, aby bola jasna ale nie pravne napadnutelna.
Odpovedať
@zita19 Forma " Prestaňte alebo budeme vyvodzovať dôsledky " určite fungovať nebude, čo viem tak to skúšali aj policajti. Keďže sme so susedom nikdy neboli v osobnom spore, tak to čo robí skôr prisudzujem nejakej chronickej chorobe a možno si v hlave fakt myslí že má pravdu. Takýto list by v ňom nič nevyvolal, maximálne to čo ste spomenuli na konci, že by v ňom začal hľadať pochybné formulácie ktoré potom môže napadnúť. Podľa mňa nejde o žiadne znevažovanie mena, musíte to brať tak že on to nerobí za cieľom mi nejak poškodiť, maximálne sa tak posťažuje známym, ale to robíme aj my.
Odpovedať
aj dobrá susedská "po papuli" niekedy pomôže. =-)
Odpovedať
@nickname321 ked je to diagnoza, nepomoze. Ked je to, len, ze pan skusa akm az moze zajst, tak zaberie.
Odpovedať
@nickname321 podla mna sa zase da nieco robit. Ale ak je to dochodca, nudi sa, nema co robit, obtazuje ludi a chce byt zaujimavy, ja byt vami bud to uplne ignorujem, mas papier od susedov ze je ticho a ze z bytu nic nepocuju, skus urobit domovu schodzu trvajte na zucastneni vsetkych a tam ho konfrontujte a nech vas susedia podrzia, mozno ho ta hanba ktoru zazije pouci alebo druha cesta je to trestne oznamenie bud za poskodzovanie mena, ohovaranie alebo obtazovanie, takze neni vela co mozte urobit.
Odpovedať
Profilova fotka
zaplatte mu nejaku socialnu pracovnicku, ktora mu uvolni tlak v dolenj casti tela - evidentne mu tlaci nieco na mozog
Odpovedať
asi by som na neho podala trestne oznamenie za kryve obvinenia a ohovarania. aspon nech vie, ze nebudete len tak ticho cusat niekde v kute. takto to predsa nemoze ist dalej
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?