Priveľká spotreba vody - nerozumiem.

Ahojte. Žijem s manželom, čiže sme dvaja a máme spotrebu vody: teplá 95 m3 za rok a studená 83 m3 za rok. Mali sme teda dosť vysoký nedoplatok a pani zo SVB nám povedala, že sme jediní s takou spotrebou, že to je nadštandard. Ostali sme v šoku, pretože nemáme pocit, aby sme nejako plýtvali. Samozrejme sprcha každý deň a umývanie riadu, nemáme umývačku. Všetko máme nové, batérie máme termostatické, čiže by to malo šetriť. Akú máte, prosím vás, spotrebu vy? Ďakujem.
Odpovedať
@sellena no urcite je to extrem. 4 v dome - z toho 2 male deti (takze casto sa perie) , ja aj manzelka pracujeme z domu, takze vacsia spotreba, mame umyvacku riadu a spotreba za rok spolu cca 78 m3 - mesacne tak cca 6.5m3 Osobne by som pozrel vodomer, skusil by som pomerat napr. niekolko krat naplnit 5 litrovy hrniec a ci to sedi. Mozno by som priskrtil tlak - lebo keby bola vadna bateria - moze pretlacat napr. teplu do studenej a pod...
Odpovedať
Profilova fotka
@sellena 2 dospelí (+ víkendové návštevy detí) minieme mesačne 6 -7 m3, ročne okolo 80 m3 - ale spoločne - teplej aj studenej, keďže máme vlastnú prípravu teplej. 8000 l teplej vody mesačne, to je neuveriteľné číslo. To by ste sa obaja museli denne kúpať v plnej vani teplej vody. Treba začať písať každý deň.
Odpovedať
Profilova fotka
@sellena merace su v poriadku?
Odpovedať
Profilova fotka
nevravim ze to bude tento pripad ale mne sa stalo toto.... Chodili mi odcitat vodu vzdy ked som nebol doma samozrejme ako inak, a tak to napisali len odhadom z predchadzajucich odcitani, kedze predchadzajuce som na dome este nebyval tak to bolo velmi malo, tak mi vzdy pisali zhruba 5 m3 za 3 mesiace (kedze byvam na dome tak len studenej) a toto sa dialo takmer 2 roky, ale kedze som uz zacal byvat a v tych 2 rokoch bol aj bazen 2 krat napustany, vody bolo ovela viac a tak raz prisli, zastihli ma a odcitali realne vodomer a prisla faktura na 170 Evri :-D (a to nemam stocne) takze som v podstate 2 roky platil velmi malo a potom naraz mi to spocitali taketo cosi nehrozi u vas?
Odpovedať
@richard71 @leonardom @mr79 Áno, je to neuveriteľné číslo, preto sme z toho prekvapení. Vaňu nemáme, máme sprchovací kút, čiže sa ani nevykupkávame, tak neviem. Sprcha je tiež normálnej dĺžky, žiadne extrémne dlhé sprchovanie nepraktizujeme. Perieme v prepočte dvakrát týždenne, niekedy raz. Hrniec sme napustili, odskúšali a meralo v poriadku. Skutočne neviem.
Odpovedať
4 osoby cca 130 m3 rocne.
Odpovedať
@y2k čísla sme nadiktovali stále my a bývame tu zatiaľ iba rok. Čiže tento prípad to nebude
Odpovedať
@sellena my sme 4clenna rodina a mame spotrebu cca 55 / 55m (panelak) to vase je sialene cislo na 2ludi. ale suseda ma tiez taku ako vy , ale oni maju stare splachovanie, nemaju perlatori, a peru po 2ponozky tak ona vie kde pominala...
Odpovedať
@sellena urobte si mesacny odpocet, ak vam voda niekde neunika musite ju niekde "minat"
Odpovedať
Profilova fotka
@sellena: alebo dorovnanie predchadzajucich majitelov? len nahlas rozmyslam...
Odpovedať
@eeffka asi si dáme skontrolovat merače, lebo naozaj je to neuveriteľné. naozaj nijako extrémne neplýtvame, perieme dvakrát, niekedy raz týždenne a všetko máme nové so šetričmi.
Odpovedať
My sme v dome dvaja, kúpeme/sprchujeme sa pomerne často, perieme každý druhý deň, umývačka tiež tak a za rok máme okolo 65m3 a to ešte 5m3 išlo do poteru. Samozrejme sem tam návšteva príde na víkend a občas treba aj auto vywapkovať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kinnetic hm, my nemáme návštevy, dokonca sme ešte k tomu niekedy mimo domu na niekoľko dní, čiže vidím to na kontrolu meračov.
Odpovedať
Odcitali ste si sami merace aj na zaciatku ked ste sa pristahovali? Dobre odcitavate merace? Ci sa desatinna ciarka dobre odcitala.
Odpovedať
@igigi Odčítava ich manžel a vraj správne. Keď sme preberali byt, tak sme boli osobne pri odčítaní. Oni tam mali strašne maličké čísla, ale vraj už dlhšie v byte nežili.
Odpovedať
Profilova fotka
@sellena ved si sprav za isty cas denny resp tyzdenny odpocet ... po par odcitaniach budes vediet kde je problem ... napr kazdy den rano o 8:00 .. alebo kazdu nedelu o 12:00 ... zapis si to .. po 3-4roch odcitaniach budete mudrejsi .. ja si odcitavam tyzdenne(elektrina, plyn), vodu mesacne (nechce sa mi kazdy tyzden lozit do sachty) .. mame 5ti v dome 9m3 mesacne takmer na liter presne kazdy mesiac :) az som prekvapeny
Odpovedať
@portianko áno, plánujeme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sellena tak to mate naozaj riadne velku spotrebu.. dobre robite ze planujete si spravit ten odpocet, treba zistit preco tak vela, vsak to je nerealne. Daj potom vediet, co ste zistili :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sellena v priemere nám vychádza zatiaľ 8 m3/2osoby na dome za mesiac...máte to o dosť viac, tiež nemáme vaňu, iba sprchový, perieme 1-2x týždenne, máme umývačku riadu, tá niečo dokáže ušetriť.
Odpovedať
Ked vypnes vodu, vodomer sa netoci? Ja to aj tak vidim v chybnom odpocte. Odfot vodomer a povieme ti kolko je natocene.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?